Fasada RD - tehla, polystyren, omietka

Ahojte. Chcel by som sa s Vami poradit o najlepsom rieseni vonkajsej fasady. Ide o novostavbu - obvodove murivo mam 44 heluz palenu tehlu. Majster ktoreho som prizval aby sa pozrel na dom na ktory chcem dat spravit fasadu mi odporucil kedze mam niekde 1cm skoky tehal, aby som na tehlu najprv dal 3cm polystyren fixovany tanierikmi (4rohy+stred). Na to dal sietku a na to priamo uz farebnu omietku. Bude to trvácne? Preco by ste to riesili inac? Dakujem vopred za kazdy Vas nazor.
Odpovedať
Tak toto je vyjadrenie ozaj velkého majstra.A určite ti to povedal on?neni to len tvoj nápad a tu chceš len odsúhlasenie či je to dobré alebo zle?
Odpovedať
@myhatalovci Trvácne to byť môže, ale funkčne veľmi nie, lebo pod tým polystyrénom to bude robiť šarapatu. Centimetrový odskok nie je nič, s čím by si hrubá omietka neporadila. Skôr je otázka, prečo nechceš dať na fasádu normálnu vrstvu polystyrénu (10+) a tak omietku...
Odpovedať
@dedo758 Asi preto že ma 44 tehlu. A ked tam dá 12 alebo 14 cm EPS tak bude mať skoro 60 cm obvodový múr. myhatalovci - ja mam tiež 44 tehlu. Videl som vidinu dobreho mura bez zateplenia za dobrý peniaz. Ja mam odskok aj 3 cm a račej som sa rozodol zatepliť 12 cm EPS.
Odpovedať
@myhatalovci To musel byť ,,naslovovzatý" odborník. 3 cm sú zbytočne vyhodené peniaze. Riadne to zatepliť aspoň 12 cm sivý EPS a natiahnuť fasádu. Samozrejme so všetkým čo k tomu patrí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?