Fasada na rodinnom dome - financovanie...

Zdravim. Chcem sa opytat na konkretnu vec. Byvam v byte, ktory sa nachadza na druhom poschodi rodinneho domu. Nas dom je spojeny este s mensim rodinnym domom, kde sa nachadza mezonetovy byt. Dalo by sa povedat, ze to je komplex troch bytov (dva v starsom rodinnom dome a jeden mezonetovy v pristavbe). Sused z vedlajsieho rodinneho domu sa chysta stavat na svojom pozemku novy dom a garaz, ktora tam teraz stoji sa bude burat. Garaz je ale nalepena na nasich domoch a dojde k tym odhaleniu muriva. Polka garaze je nalepena na mure povodneho rodinneho domu, kde mam byt (postaveny cca v roku 1959) a druha polka na mure mezonetovej pristavby. Chcem sa teda opytat, ci naklady na dodatocne zateplenie a zaomietkovanie odhalenych casti murov budeme musiet znasat my alebo sused, ktory garaz bude burat. Dakujem za odpovede ;-)
Odpovedať
No jednoznačne sused. To by ešte chýbalo aby ste vy niečo riešili keď on ide stavať/prerábať. Akýkoľvek zásah do stavby musí riešiť na vlastné náklady.
Odpovedať
Profilova fotka
majitel budovy ved je to jeho a ostane mu to navzdy
Odpovedať
@septimor Jednoznačná odpoveď na to neexistuje a ani nemáme dostatok informácií, aby sme mohli na to jednoznačne odpovedať. Tento spor by mohol vyriešiť miestny stavebný úrad. Podobný problém tu už bol riešený, pozri si túto tému: http://www.modrastrecha.sk/forum/suse...
Odpovedať
Nechapem preco by to mal znasat sused? Ved to je Vas dom. CO on s tym? Pre Vas je to lepsie lebo zrusit tepelny most, ktorym bola garaz. Ak tu garaz zrusi a nebude pristavovat tak bude musiet dodrzat nejaky odstup ak nejde o radovu zastavbu.
Odpovedať
Diki za odpovede...ta garaz bude asi s najvacsou pravdepodobnostou mladsia ako nas povodny barak, takze bola pristavena az potom co povodny dom stal...ina situacia je uz u tej mezonetovej pristavbe, ktora bola postavena v roku 2012, tam sa vedome pristavovalo k tej garazi. Ide mi len o to, ci sa to nemozem brat tak, ze sused zburanim garaze odhali mur a porusi tak nejaky dany stav, ktory dovtedy bol, tak ci neznasa aj naklady na to, aby dal potom ten mur do poriadku. Zase to nebudu nejake extra velke naklady na zateplenie a zaomietkovanie cca 10m2 muru, zvlast ked sa to rozrata medzi tri byty, takze sa z toho nebude robit kovbojka :)
Odpovedať
@septimor No, len ten mur moze dat "do poariadku" aj tym, ze ho len omietne a nebude ho zateplovat. Takze sa urcite snazte najskor dohodnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@septimor Ak zvalí on svoju garáž - ostáva Tebe Tvoj múr. Prečo si niekto myslí, že by ho mal zatepliť sused...? 8-( Veď si to predstav v opačnom garde, že či by si mu Ty zatepľoval jeho stenu...(?)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?