Chýba sokel

Ahojte, chcem vás poprosiť o radu... Kúpili sme dom a na fotke vidieť, ako je riešený chodník a sokel. Čo odporúčate ako riešenie? Vopred ďakujem
Odpovedať
ručne odkopať a styrodur koľko sa zmestí na hlbku a hrubku ako fasada..dobra fušerina
Odpovedať
to už nezmením... aký styrodur odporúčate? na styrodur fasada? a potom medzeru s obrubníkom vyplniť čím? vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Nebude lacnejsie v terajsej faze vybrat tie obrubniky spravit sokel a potom pokracovat? Samozrejme za predpokladu ze chodnik je vsade spraveny len po kamen.
Odpovedať
Chodník, teda obrubníky, sú riadne zabetované, Chvalabohu ten chodník nie je okolo celého domu, len pár metrov po vchod. Dom stál takto 5 rokov a vlhkosť žiadna. Som mal 100 chutí len stiahnut fasadu a zarovnat jamu. Ale ten styrodur asi treba, či?
Odpovedať
@grygo je to treba zaizolovať čím hlbšie tým lepšie, lebo sa ti bude cez takýto sokel ochladzovať dom a zbytočne veľa prekúriš. V aktuálnom stave je to luxusný tepelný most 🙂
Odpovedať
viem, videl som ho cez flir... izolačné krídlo by nestačilo?
Odpovedať
@grygo vobec to nemusi byt drama. Ide o to, kde zacina final vrstva podlahy a aka je skladba pod nou a teda aj ako je riesens pata muriva.
Odpovedať
Asi najjednoduchsie bude v dlzke kde je chodnik dat styrodur co sa zmesti.... tam kde nieje chodnik tak spravit sokel ako sa patri co najhlbsie styrodur... Potom sledovat ci nahodou sa nevytvori daka vhlkost alebo cez infra teplomer nieje vyraznejsi tepelny most. Ak by bol daky problem potom by som ten obrubnik vysekal a zrobil sokel... Alebo hned ho vysekat, urobit tak ako sa patri a mate pokoj. Kedze to je len par metrov
Odpovedať
@grygo z obrazkov sa velmi neda urcit ako daleko je osadeny obrubnik od steny, ale vela miesta tam asi nebude. odkopal by som tu zem medzi betonom v ktorom su osadene obrubniky a stenou, nalepil na stenu styrodur/lepidlo/sietka/lepidlo/penetrak/fasada a nasledne vyplnil vzniknutu medzeru k obrubniku strkom.
Odpovedať
dakujem pekne za rady, cca 85 percent tento chodnik nema, tam by som chodnik robit chcel. Vas nazor na izoacne kridlo? lebo styrodur dostanem max 40 cm pod uroven zeme.
Odpovedať
@pistikus podlaha je v roznych urovniach... tam kde je chodnik, je ale aj tak iba garaz, komora a cast chodby. Podlaha je tam vyssie, cca 5 cm pod urovnou fasady
Odpovedať
@grygo ja s tych fotiek nevidim ziaden chodnik. Neodkopaval by som nic. Iba zacistil zeminu, aby tam vosli adekvatne rozmery styroduru. Dolezite je prekryt platnu, dtcka a dostat sa na teren. Nejaku hrubku izolacie snad mas aj v podlahe. Ak byvas na zapade sr tak to nebude problem. Maximalne daj este styrodur na sposob kridla od sokla po obrubnik a hotovo. No stress.
Odpovedať
dakujem vsetkým
Odpovedať
este by ma zaujimalo, aku hrubku xps odporucate, byvam na juhu, sneh bol 3 dni 😄
Odpovedať
@grygo fakt neries odkopavanie nejako do hlbky. Hrubku daj adekvatnu zatepleniu, aby tsm zostal aj nejaky odskok. Zarovno s fasadou, by som nedaval. Ide o to aku povrchovu upravu chces na to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?