Cena zateplenie + fasada

prosim vas o informaciu, ak niekto zateploval v poslednom obdobi novostavbu (dvojpodlazny dom) mineralnou vatou + finalna fasadna uprava, kolko vas vysiel m2 za komplet zo vsetkym vratane lesenia? mame ponuku na 100 Euro za m2, ale vsade v komentaroch su informacie ze 30 euro/m2 je uz vela, tak kde je pravda?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od domec82:

prosim vas o informaciu, ak niekto zateploval v p…
@domec82 pletiete ale hrusky s jablkamy :) praca je od 20-30 ... zvysok je material eps cca 50 m2 praca a matros, vata je vyrazne drahsia 70-80 m2 100 m2 je aj s lesenim ? akoze final komplet na kluc ?
Odpovedať
Tak to zalezi od "chamtivosti" majstrov 🙃 Na Slovensku sa komplet (min. vata + lepidlo + sietka + finalna omietka + lesenie + praca) 37-45€ je najnizsia cena za uplne zakladny system s klasickou mineralkou 150mm a beznou silikonovou omietkou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majkisper:

Tak to zalezi od "chamtivosti" majstrov 🙃 Na Slov…
@majkisper uprimne, neviem ci sa do tej ceny da s vatou ist, ale samozrejme, zalezi aj od hrubky a zlozitosti stavby 100 je ale celkom dost ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@domec82 pletiete ale hrusky s jablkamy :) praca …
@shadowmilan ano je to komplet na kluc, vata 150 mm
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od domec82:

prosim vas o informaciu, ak niekto zateploval v p…
@domec82 ked si vyberies standardny system (weber, Baumit) tak by to nemalo tolko vyjst. a hlavne si zisti ci dodavatelia fakt zaratavaju kompletne lesedenie alebo odvoz stavebneho odpadu.
Odpovedať
To mi už príde ako úplný cenový strop a že je to dosť prehnané. Ešte mi napadlo že či náhodou nepoužívajú nejaké extra drahé materiály alebo nemáte nejaké zložité detaily (presahy, rímsy, atypické profily). No aj tam si myslím že sa to pohybuje tak 60-80€/m2..
Odpovedať
ci to nie je tak ze sa im nechce robit s vatou a tou cenou chcu len odradit, predsa je to tazsia robota s vatou a nie kazdemu sa chce do toho pokial ma lahsie zakazky..
Odpovedať
Teraz mi zateplovali 20e za m2 komplet praca polystyren a 25e za m2 komplet praca vata. Ostatne material a ten si vie doratat kazdy sam.
Odpovedať
Cca 95 ale vata 28 CM, silikónová farba. Pozor potom aj čo chcú počítať do M2. ked zahlásil fasadnik že aj garážová brána 2.15x4.5 sa počíta do M2 tak som ho už naozaj musel vysmiat
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foobar:

Cca 95 ale vata 28 CM, silikónová farba. Pozor po…
@foobar bud si zarata celkovu plochu, alebo zacne pocitat ostenia a nakoniec zistis, ze to vyslo rovnako a nakoniec budes rad, ze ti to spravi :-) :-(
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foobar:

Cca 95 ale vata 28 CM, silikónová farba. Pozor po…
@foobar Garážové vráta 2,15 x 4,5 m je síce už dosť veľká plocha na debatu, ale pri bežných stavebných otvoroch moc nevysmievaj majstra. Totiž bežnou praxou je, že m2 rátajú všetko spolu brutto. Okolo otvorov je treba sa viac zabaviť napr. na špaletách, či na presnosti, a teda keby Ti majster zarátal oddelene m2 + bm špalety, tak Ťa to výjde na rovnako, ak nie viac...
Odpovedať
Ako som povedal, záleží od toho kto to ako počíta. Problém je keď chce niekto celkovú cenu (tzn. materiál + práca) rátať na všetko a teda aj na otvory, v prípade ako môj že materiál bola väčšina ceny.
Odpovedať
mne to pocitali na minutu omietku :) podla predpisu na vedre kolko ma vydadnost a kolko dali pocita sa vtedy aj farba na kartone na zemi :D ale to je o dohode vopred ... :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?