Cena za zateplenie novostavby

Dobrý večer, prosím Vás o radu. Chystáme sa zatepliť a urobiť fasádu na novostavbu RD z ytongu 300, rozmery domu 15 x 10 m + 2 m terasa na prízemí, na poschodí balkón/môžete si pozrieť aj fotky v mojom fotoblogu/ + samostatne stojacu garáž 6 x 9 m, na dome treba urobiť aj podhľady z OSB dosiek,na garáži už sú, sokle už máme hotové, aj vysieťkované. Dnes som dostala od kamaráta rozpočet na zateplenie a fasádu a priznám sa, že z tej sumy sa mi zatočila hlava. Je to rozpočet na kľúč, teda robota, materiál, lešenie, cena bez DPH, v cene je aj pokládka dlažby na balkóne, nakoľko mi tvrdí, že by sa dlažba na balkóne mala robiť súčasne so zatepľovaním. Na jednej strane som si istá, že by to bolo urobené kvalitne,ale tá cena sa mi fakt zdá veľmi vysoká. Prosím Vás, kto sa takémuto niečomu venujete, poraďte mi prosím, v čom by som ho mohla dotlačiť k nižšej cene. Prikladám rozpočet, ktorý som dostala. Ďakujem
Odpovedať
Poznam firmu, co rovnaky rozmer robila za 7000 praca. Material dodal pan domaci. ;-)
Odpovedať
Jednotkove ceny su normalne, takze ak sedia rozmery vysledna suma je primerana. Ale urcite je tam este nejaky priestor na zlavu. Ved si dajte urobit este konkurencnu ponuku a porovnajte. Ale ak cakate polovicnu sumu, tak na to rovno zabudnite.
Odpovedať
@danculd Vôbec nečakám polovičnú sumu. Ja si radšej priplatím za kvalitu, ale rátala som podľa nejakých prieskumov u tých, ktorá už toto absolvovali maximálne so sumou cca 15.000,- EUR. Preto zisťujem, či sú tu nejaké možnosti priblížiť sa k tejto sume.
Odpovedať
@navis No len vy tam mate kopu veci navyse, montaz osb dosiek, dlazba na balkone a ine. Takze tazko porovnavat s ludmi, ktori "iba" zateplovali. Naviac je to na dnesne pomery velky dom a spolu s garazou a stlpmi tam mate okolo 400m2 zateplenia. Mozno na 15-16000 bez DPH by ste ho ukecala ak je to kamarat.
Odpovedať
No veď práve preto som dala aj rozpočet /výkaz-výmer/, aby mi poradili tí, ktorí sa do toho vyznajú, či tie ceny sú ok, alebo nadhodnotené.
Odpovedať
Profilova fotka
@navis presne ako tu pisu, su tam aj prace ktore priamo nesuvisia so zateplenim, preto taka cena. Mas asi len jedinu moznost ako ho stlacit na cene... dat tento rozpocet nacenit inej firme.. Aj ked viem ze STOMIX ti neponukne kazdy (inak aj my ho mame ) ale musi to byt takto strukturovany rozpocet a ak bude cena nizsia mozes tym argumentovat. Druha vec je kvalita prace, tu nemas na papieri..takze podstatne su aj referencie...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign no hej,ale cena materialu je priblizne polovica celkovych nakladov na zateplenie...takze sa dostavame uplne niekde inde :)
Odpovedať
@richard71 čo si myslel tým, že STOMIX mi neponúkne každý? Myslíš tým, že je to kvalitný materiál, alebo naopak? K tomu rozpočtu- ako som už písala vyššie, chcela som vedieť, kde sú ešte rezervy na zníženie ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
@navis Pokial viem STOMIX nedodava svoj sytem do maloobchodneho predaja. Predava cez obchodnych zastupcov ktory robia velke zakazky, bytove domy... Nekupis ho v stavebninach.. Takze je pravdepodobne ze iny dodavatel ti ponukne inu znacku. Ako som pisal..v kazdom rozpocte su rezervy... treba ale argumentovat protiponukou... cim inym... mozete se este dohodnut na tom ze praca nebude fakturovana teda bude bez DPH... ak je to vas znamy
Odpovedať
@richard71 a ty si s omietkou STOMIX spokojný? je kvalitná?
Odpovedať
Minimálne prenájom lešenia pri množstve vykonaných prac by som ich dotlačil k symbolickej sume .Vsak mne partia postavila 150m2 ,mal som ho 3 týždne a pýtali si 150 eur .Žiadna znamost a nic ine mi nedodávali .
Odpovedať
@megdesign a tento to robí za koľko? ja to v tom rozpočte nevidím. a určite robili rovnakú plochu, aj garáž, aj podhľad, aj dlažbu? alebo si si len chcel šplechnúť a je ti jedno, že porovnávaš jablká s hruškami? @navis určite sa to dá spraviť lacnejšie, skús ešte hľadať a keď chceš jeho kvalitu, tak s ním musíš jednať či je ochotný niekde ušporiť, ale sú ľudia a firmy čo pod svoju cenu nepôjdu, buď z kvalitatívnych alebo režijných dôvodov. Ja by som sa bez dôkladnej zn alosti stavby k položkám ani nevyjadroval lebo niektoré sú ok, ale niektoré sú drahšie (len z akého dôvodu?)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kollega možno mali vlastné, už odpísané :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@navis ano som spokojny..
Odpovedať
@slavoslav tak sa este raz pozri. Su tam ceny za material a ceny za pracu... Garaz robili, podhlady tiez. Dlazbu nie, nakolko na dome nebol balkon. ;-) Napriklad polozka Profil dverovy, okenny ukoncovaci je cena za material, nie? ;-)
Odpovedať
@megdesign takže podľa teba práca na tom zateplení je 14tis. a materiál za 600? Máš tam 3 materiálové položky a všetok nosný materiál je v položkách konštrukčných, kde zloženie nákladov na materiál a prácu zistíš rozbalením TOVky a to dokážeš len ak máš soft a spravenú kalkuláciu. Ešte stále si presvedčený, že z toho vyčítaš náklady na prácu a dokážeš zodpovedne porovnať s cenou firmy čo poznáš?
Odpovedať
@slavoslav ja som napisal, ze poznam firmu, ktora rovnaky rozmer domu a +/- rovnaky rozsah prac robila za 7k€.... Ja som nikde nekalkuloval cenu materialu v tejto cp. Ani som nikde nepisal, ze tych 7k€ za pracu je v tomto prípade viac či menej. To ty si aktivne po mne vybehol. Ale odpoved na tazatelovu otazku si stale nedal. ;-)
Odpovedať
@megdesign dal. čítaj pozorne.
Odpovedať
Navis, to co mas za zdieraca ved ten je uplne mimo. Ak chces dam Ti kontakt a za uplne inu cenu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?