Odpoveď na príspevok od petersd:
Aká značka omietok na fasádu momentálne letí? Don… @petersd tiez prave robime fasadu, fasadnici robia baumit a kreisel, baumit sme nechceli tak tiez ideme do kreiselu nepoznam presny nazov ani zrno ale nejaka s vystuzou proti mikrotrhlinam vraj.Odpoveď na príspevok od petersd:
Aká značka omietok na fasádu momentálne letí? Don… @petersd kreisel nova fasada ...Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@petersd kreisel nova fasada ... @rudy1973 do velmi podobneho odtienu ako je u teba ma fotke 56056 ideme prave.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd tiez prave robime fasadu, fasadnici robi… @sousedekovci89 a prečo nie Baumit? Toto čo spomínaš je asi ten istý Kreisel, čo doporučili aj mne. V stavebninách mi povedali, že je to vraj bývalý Hasit. Mňa však naviedol k opatrnosti nápis na vedre Kreiselu, že made in Poland. U nás poľské fasádne farby nemajú dobre renomé (ale jasné, že asi záleži na druhu a type farby)Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@petersd kreisel nova fasada ... @rudy1973 mňa nezaujíma farba, ale kvalita a trvanlivosť. Made in Poland. Doterajšie poľské farby ľuďom blednú po niekoľkých rokoch. Ozaj, aký cenník mali majstri?Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 a prečo nie Baumit? Toto čo spom… @petersd Tiež sa čudujem, že prečo nie Baumit, keď 25kg vedro silikónovej je za cca 50€. Fasáda sa dá premaľovať fasádnou farbou. Ale aj čo boli fasády robené pred 15 rokmi a mali aspoň nejakú údržbu (čistenie - wapkou) tak vyzerajú stále dobre. Áno, odtieň už není ako u novej, vyblednuté, ibaže v tej dobe to bolo farebné harakiri, zelená, ružová, fialová atď... Dnes vidno poväčšinou odtiene bielej.Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 a prečo nie Baumit? Toto čo spom… @petersd ano aj realizator mi potvrdil ze je to byvaly Hasit. Vraj sa tie fasady robia niekde na Zahori stale (nepoznam historiu Hasitu). Aj cenovo je drahsia oproti baumitu o celkom dost. No Baumit nechcem mam pocit ze z informacii co lietaju vzduchom uz to nie je to co byvalo. Navyse aj skusenost je taka ze nasi ked davali v minulosti fasadu weber aj po XY rokoch stale vyzera dobre pritom som videl niektore baumitacke fasady z toho isteho casu a nebolo to az take.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd ano aj realizator mi potvrdil ze je to b… @sousedekovci89 Na Záhorí? Včera som osobne študoval štítok na vedre v stavebninách: Fabryka barw fasadowych Kreisel, Poznaṅ, Polska. (alebi tak nejako bolo napísané)Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Na Záhorí? Včera som osobne štud… @petersd mozno tych zavodov maju aj viac neviem (detto aj baumit a ostatni urcite maju). Neskumal som to iba sprostredkujem co mi bolo povedane.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd mozno tych zavodov maju aj viac neviem (… @sousedekovci89 Toto mi teraz povedala AI: História firmy KREISEL začína v roku 1976, keď Norbert Kreisel založil v Nemecku prvý závod. Spoločnosť sa v roku 2006 pridala do skupiny FIXIT GRUPPE, ktorá združuje značky ako KREISEL, HASIT a RÖFIX. Na slovenskom trhu pôsobí od roku 1999 ako Kreisel Slovensko s.r.o. (pôvodne HASIT Slovakia s.r.o.), ktorá sa špecializuje na výrobu suchých omietkových a maltových zmesí. História značky Baumit siaha až do roku 1810, kedy bola v Rakúsku založená prvá vápenka, ktorá sa neskôr vyvinula do medzinárodnej stavebnej značky . Značka Baumit ako taká vznikla v roku 1988 spojením dvoch rakúskych výrobcov stavebných materiálov. Po založení prvých zahraničných pobočiek v Maďarsku a následne v Českej republike, sa firma expandovala do ďalších krajín strednej a východnej Európy, vrátane Slovenska. Neviem, vyzerá na to, že sa asi zariadim iba podľa ceny.🙂Odpoveď na príspevok od juraj_k:
Ja mám fasádu robenú pred cca 22 rokmi, tak ako p… @juraj_k Až niečo v najbližších dňoch, hodinách 🙂objavíš, daj vedieťOdpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Toto mi teraz povedala AI: Histó… @petersd Kreisel ma zavod v Lozorne pozeral som na stranke ale aj desiatky zavodov po europe (aj Poznan). Nemyslim si ze by to mal byt nejaky sunt, tu co davam je dokonca drahsia od Baumitu. Baumitu akosi proste uz neverim 🙂Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@petersd Tiež sa čudujem, že prečo nie Baumit, k… @frantisekca 25 kg biela u nas v BJ 42 € , farabná od 45 - 65 € , podľa pigmentu ...Odpoveď na príspevok od petersd:
@rudy1973 mňa nezaujíma farba, ale kvalita a trva… @petersd na dome mám akryl Baumit 25 rokov, keby to bolo urobené aj poriadne, tak to vyzerá, trvanlivosť Ok , len ten farebný odtieň už nie je ono , ten Kreisel sme dávali pred mesiacom , tak životnosť neviem, po búrke žiadne fľaky , majster hovoril , že sa s tým robilo výborne , cena za prácu dohodou , 50% z bežnej firmou ...Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@frantisekca 25 kg biela u nas v BJ 42 € , farabn… @rudy1973 ja som z BJ. Kde za takú cenu a aký výrobca?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd Kreisel ma zavod v Lozorne pozeral som n… @sousedekovci89 Práve som bol na stretnutí s jednou fasadárskou partijou. Postarší parťák mi vravel, že čisto zatepľovačky a fasády robí vyše 18 rokov. Nič iné, žiadne sadrokartóny, žiadne murárčiny a pod... len fasády. Za celý ten čas väčšinou robí s Heliosom. Povedal, že aj Kreisel je dobrý, ale že pokiaľ má na výber, tak že radšej ten Helios. Kreisel má vraj pri točení/škrabaní tencenciu tvoriť akože maličké šúľky... Nepamätám si presný typ Heliosu, ale povedal, že vo všeobecnosti pre fasádu je podmienkou čistý silikón, žiadna prímes akrylu. A že z jedného vedra on ťahá cca 11 m2 (1,5mm). Aké veľké vedro, to už neviem 😅 Moje stavebniny majú aj Helios, aj Kreisel + miešačku farieb. Už nebudem viac špekúlovať. Uvidím, k čomu prídem skôr, ale ako prvé budem pýtať Helios a až potom Kresiel.Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@petersd na dome mám akryl Baumit 25 rokov, keby … @rudy1973 Osobne si myslím, že po nejakých 15 - 20 rokoch žiadna značka farby nemôže vyzerať ako nová 🙂Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Práve som bol na stretnutí s jedn… @petersd " KANSAI HELIOS Slovenija, továreň premazov in umetnih smol, doo Količevo 65, 1230 Domžale, Slovenija " takže možno lepší ako Poliaci .... Kreisel - Technika Budowlana Sp. z o.o.. ul. Szarych Szeregów 23. 60-462 Poznań.Odpoveď na príspevok od petersd:
Aká značka omietok na fasádu momentálne letí? Don… @petersd ja mám FASADEN silikon od P&J COLOURS. Je to nejaký slovenský výrobca, kúsok do môjho bydliska. Mám to na dome nejakých 7 rokov, zatiaľ som nepozoroval nikde nejakú degradáciu. https://www.farby.sk/146755/fasaden-s... asi je trošku drahšia, ale už si nepamatám, koľko ma vtedy stála. Plusínus ako Baumit.. Používajú aj vzorkovník farieb od Baumitu.Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@petersd " KANSAI HELIOS Slovenija, továreň prema… @rudy1973 Viem - jeden Slovinec, druhý Poliak.... Tak babo raď. Aký čert, taký diabol.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd Kreisel ma zavod v Lozorne pozeral som n… @sousedekovci89 No, u nás nakoniec zvíťazil Baumit StarTop. Ak sa nechcem so ženou rozviesť kvôli fasadnej omietke, tak som povolil 🙂. ... lebo "veď aj kolegyne z práce jej povedali, že Baumit je najlepší"... Tak teraz zaplatím za Baumit zhruba o 50% viac, než by ma vyšiel najdrahší Kreisel. A to už nevravím to, že na Kreisela majú moje stavebniny miešačku a namiešajú mi aj akékoľvek minimálne množstvo.... Predrážena konkurencia všetko dodáva len v 25kg vedrách a nie sú schopní dodať zákazníkovi menšiu jednotku. (mne sa ale takto teoreticky zvýši 20 kg, z jednej farby... a cca 15 kg z druhej farby, ktoré už nevyužijem) 😡Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
Maxima. Rolosil SN. Dávali sme nedávno 2mm zrno h… @paracetamol123 tiez mozem odporucit daval som na svoj aj u svokrovcouOdpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 No, u nás nakoniec zvíťazil Baumi… @petersd u nas to tak bolo hladena (ja) vs. skrabana (manzelka). Tak sme spravili kompromis a mame skrabanu 😂Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd u nas to tak bolo hladena (ja) vs. skrab… @sousedekovci89 Vidím, že v každom "normálnom" manželstve je to ako cez kopirák. 😁 .... ako v tom vtipe: "Máme harmonické manželstvo, lebo my si s manželkou stále vymieňame názory - ja prichádzam ku nej so svojím, a odchádzam od nej s jej." 🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Vidím, že v každom "normálnom" ma… @petersd povedzme to rovno co by sme pre tie nase zeny neurobili 😂Odpoveď na príspevok od treborztv:
Ja som použil Weber. Zatiaľ po 5 rokoch bez probl… @treborztv weber je z mojich skusenosti paradna znacka, nasi to maju na dome nejakych 17 rokov a stale vyzera sviezo.