Ako sa zbaviť vlhkosti v kúpeľni? Osvedčené tipy a riešenia

Ahojte, riešim u nás doma problém s nadmernou vlhkosťou v kúpeľni. Po sprchovaní zostáva vlhko ešte aj hodinu či dve, obklady sú stále mokré a časom sa v rohoch začína ukazovať jemná pleseň. Ventilátor máme, ale mám pocit, že nezvláda svoju úlohu. Máte niekto tipy alebo overené riešenia, ako efektívne znížiť vlhkosť v kúpeľni? Či už úpravou vetrania, technickými riešeniami alebo nejakými pomocníkmi? Budem vďačný za každú radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od evicka3692:

Ahojte, riešim u nás doma problém s nadmernou vlh…
@evicka3692 zalezi kolko chces do toho investovat
Odpovedať
Kolko bezi venilator po sprchovani? Pouzivas stierku na obklady a sklo?
Odpovedať
Ak chceš rýchlu pomoc popri ventilátore, mne sa osvedčil klasický pohlcovač vlhkosti Air Max od lepenie.sk. Neporadí si so všetkým, ale pekne stiahne prebytočnú vlhkosť po sprchovaní a pomohol mi znížiť tvorbu rosy aj drobných plesní v rohoch. Stačí ho položiť niekam do kúta a funguje sám. Môže to byť dobrý doplnok, kým vyriešiš vetranie alebo výkon ventilátora. Alebo nejaké drahšie riešenie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jankohraschko:

Ak chceš rýchlu pomoc popri ventilátore, mne sa o…
@jankohraschko ale prestanes? Trapne
Odpovedať

@evicka3692 ja mám obkladačky všade až po plafon i malé okno, dá sa dokúriť infražiaričom i ohrievačom, takže to vysuší
Odpovedať
Keď ti kúpeľňu po sprchovaní neodvetrá máš nedostatočný ventilátor. Ak máš kúpeľňu dajme tomu 2x3m, cca 15m3 potrebuješ ventilátor s odťahom cca 130 m3/hod., ale je lepšie to predimenzovať, použiť širšie potrubie a odsávať kratší čas. Takže kľudne by som použil ventilátor s odťahom 400 m3/h, aspoň 150mm potrubie s nastaveným kratším časom dobehu na daný rozmer. My používame po sprchovaní stierku. Osprchujem sa, zotriem prebytočnú vodu a ventilátor ešte beží 10 minút. Vlhkosť je v norme, ale aj nám sa po 4tom roku začína tvoriť na silikóne pleseň. Musím ho odstrániť a naniesť nový. Žiadny nevydrží večne, niekto ho mení každé 2-3 roky, niekto po 5tich rokoch...
Odpovedať

@evicka3692 Nevypínaj rekuperáciú a vlhkosť nebude problém.
Odpovedať
Profilova fotka
Samotny ventilator nepomoze. Ked zapchas privod vzduchu na aute tiez zdochne. Bez privodu vzduchu to nepojde.... skus nechat pootvorene dvere alebo ak mas v kupelke okno tak to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?