Aké klince použiť pre Tatranský profil na fasádu domu?

Ahojte, viete mi poradiť, aké klince použiť na obitie fasady tatranskym profilom s hrubkou 2cm? Použiť klasicke kolarske klince alebo použiť nejake so špeciálnou povrchovou úpravou? Poraďte prosim, Ďakujem.
Odpovedať
ahoj ja som zvolil styl ze do pera som strielal pneu.klincovackou 5cm klince a potom som este pouzil "skrutky na drevené fasády FFSII (548560 fischer) - fischer FFSII-RT6 4,5x45 A2 Torx20" ktore silno odporucam aj ked neviem vyhodnotit po dlhsom case 🙂
Odpovedať
...inak tu by som sa opytal skusenych - po nahodeni tatranskeho profilu doslo cez zimu k zoschnutiu a vytvoreniu spar (ako takove mi nevadia) a niektore su az extrem...nemate na to daku fintu napriklad ze sa nahodi fasada len na skrutky a necha sa doschnut a potom sa este usadi a priklincuje? 🙂 😄
Odpovedať
@marcoy83 Na toto finta asi neexistuje, co nezasrubujes a neupevnis pri montazi uz po zoschnuti a pokruteni dreva neopravis. Treba volit kvalitnejsie dreviny aby sa to nedialo v tak vyraznej forme.
Odpovedať
@feriicko K otazke, kazdopadne vzdy odporucam nerezove skrutky na to urcene a nie klince. Po par rokoch pochopis preco.
Odpovedať
@martin_thulo neviem ci by to nevyzeralo blbo keby som mal kazdych 60 cm na vysku skrutky, mozno nejake mensie, neviem sa rozhodnut co je lepsie.
Odpovedať
@feriicko Vizual je v pohode ale v tomto pripade by malo ist hlavne o funkcnost na roky. Mozno su nejake klince a metody aby to drzalo dlhodobo, ja viem odporucit len to co mam sam odskusane.
Odpovedať
@martin_thulo nemoze sa stat, ze ked drevo casom zoschne ze budu skrutky vytlacene vonku a budu trcat? Cize akoby ich trebalo casom dotiahnut?
Odpovedať
@feriicko Skrutky co som daval ja maju hornu cast bez zavitu a doska je viacmenej na volno cize by sa to nemalo stat, kazdopadne dotiahnut sa po case daju. Ja mam smrekovec a ten tak nedegraduje.
Odpovedať
@feriicko ak das tie co som pisal vyssie tak neboj nebudu trcat...inak mal by si ich zatiahnut trochen dovnutra...to casom zistis ja ich zakrutim aj 2-3mm dovnutra...a skor po zoschnuti ich to drevo pohlti 😄 ...ak niesu nerezove klince tak to bude spinit drevo to viem videl som to vidim to aj u mna ale mozem povedat ze ak si clovek da zalezat a tou pneuklincovackou to dostatocne vrazi dovnutra tak je to bez tohto javu 🙂 - upozornujem ze nemam este vonkajsi nater 😄 @martin_thulo osobne sa domnievam ze k tak dramatickemu zoschnutiu u mna doslo asi kvoli tomu ze som pred zimou nespravil vonkajsi nater...hold nevyslo casu...mozno sa mi to moridlom/impregnantom podari trosku vratit 😄
Odpovedať
@feriicko inak dreveny rost mas? 🙂 zeby som ti dal dake "mudre" rady resp. tuploval co pisu v mudrych knihach? 😄
Odpovedať
mám altánok cez 20r a tatranský vysušený všade klince bez hlavičky, no dajú sa tak aby to daľšia doska prekryla, tak nemajú šancu vystupovať, klinec časom zahrdzavie a drží ako skrutka, skrutku môžeš dať len z vrchnej strany tak ju vidieť a časom žiadna pekná nebude
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?