Zmena zákazníka odberu elektriny

Profilova fotka
Máme starší RD.Bol prenajatý asi 15 rokov. Nájomcovia v ňom už v súčasnosti nebývajú, ,ale nájomca sa nechce dobrovoľne odhlásiť z odberného miesta, aj keď tam nebýva, dokonca tam má zrušený trvalý pobyt. Na zákazníckom mieste , kde som chcela zahlásiť zmenu odberateľa, mi povedali, že oni uzavreli zmluvu s tým nájomcom, ktorý zatiaľ faktúry za elektrinu platí, a on sám sa musí najprv odhlásiť / čo však odmieta / a až potom môžem ja, ako vlastník domu sa zahlásiť za nového zákazníka. Poradili mi, že mám vraj používať elektrinu ja ako vlastník a nechať platiť nájomcu , počkať, kým sám od seba platiť prestane, prídu mi odpojiť elektromer a samozrejme účet za znovupripojenie už budem platiť ja, lebo mne bude záležať na tom, aby v dome bola elektrina. Darmo som na odber.mieste preukázala,že dotyčný už má zrušený trvalý pobyt a ja som vlastník, mala som aj list vlastníctva, pani , s ktorou sme sa rozprávali, len hovorila svoje, moje argumenty jej boli ukradnuté. Ako keby dodávatelia elektriny chceli nasilu odpájať a znovu pripájať elektromery, aby na tom fajne zarobili. Mimochodom podotýkam, že zmenu zákazníka som zahlásila aj u plynárov v SPP aj u vodárov a na oboch miestach všetko pochopili a zmenu zákazníka zaevidovali. Len tí elektrikári :-| . Máte niekto podobnú skúsenosť? Poraďte, prosím !
Odpovedať
ak máte údaje o pôvodnom majitelovi napr. rodné číslo, nech muž zavola že je dotyčný, oni nebudu vedieť, my tiež riešime - pred 2 mes sa pôvodní odhlasili my sme sa hned nahlasili a doteraz neposlali faktúru už som im 3krat volala a nie su schopní poslat faktúru na podpis že nastala chyba v systéme a urgentne sa to rieši som zvedava potom ešte pošlú pokutu že sme sa včas nenahlasili!
Odpovedať
@eda2 Edi a nechcel by platit aj moju elektriku? By som bola rada :) Bohuzial ta rada, ze tam zavolate ako on fungovat nebude. Urobia vyuctovaciu fakturu, ktoru bude treba zaplatit a az po jej odhlaseni dovolia prepis na ineho odberatela. Takze pokial dotycny nechce elektrinu odhlasit, budete to musiet urobit, ako vam radi pani na infe. Takze ja by som si tu elektriku, kym ju plati niekto iny kludne uzila a ak prestane platit, budu ju musiet odpojit. Bohuzial, znovuzapojenie si zacvakate vy. Ale tiez nevidim, ak teda nechcete poslednu fakturu platit vy, ine riesenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@koralinka toto ani nie je zlý nápad, nejaké údaje o ňom máme, takže ... ďakujem za radu, možno vyskúšame :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika bohužiaľ je to asi tak , ako píšeš, ale za pokus to stojí... no však potom dám vedieť , ako to dopadlo, ďakujem :-)
Odpovedať
@koralinka z toho si nic nerob, ja som predala byt, nasledne kupila dom. Bolo to na konci augusta, ked sme si ho preberali. Vies kedy som zacala platit elektriku? Zaciatkom novembra po x tej urgencii prisla zmluva a platili sme prvu platbu za oktober do 12.11. Lenze to uz bolo tak po funuse, ze nasa odhadovana mesacna platba za elektriku uz nepostacovala na realnu spotrebu, takze od decembra som uz platila o polovicku viac, to sa dalo nastastie tiez telefonicky. Za byt mi chodili upomienky na sumu poslednej faktury nasledujuci polrok. Hoci, ak by som ju nezaplatila, tak mi ju tam nezrusia a ja som mala uz doma potvrdenie o zruseni a 0 dlhu. Dodnes ked volam do elektrarni, tak sa ma vecne pytaju, ktoru adresu mam na mysli, co je uplny nonsenz po roku zrusenia ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika Našťastie my v tom dome zatiaľ bývať nebudeme, je po mojich starkých a chystajú si ho prerábať dcéra s partnerom, ale možno až na jar, takže možno dovtedy sa to vybaví, ale chceli by sme, aby bolo všetko v poriadku, no ako vidím, človek vždy natrafí na nejaké prekážky, na ktoré ani nepomyslel. Zdá sa mi však, že niektoré predpisy, ktoré by mali život zľahčovať, ho práve sťažujú. Každý prípad by mali posudzovať individuálne a v čo najkratšom čase, nie sa naťahovať pre byrokratické zbytočnosti. Mohli by sa tešiť, že ľudia chcú platiť, a nie nám ešte hádzať polená pod nohy. S takými neplatičmi si poradiť mnohokrát nevedia, na čierno odoberanú elektriku tiež mnohokrát neobjavia a nakoniec je za také priestupky len minimálny trest, ak vôbec nejaký je ;-) . No čo už, človek sa učí do konca života a všetko zlé je vraj na niečo dobré, takže ktovie ?? :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?