Zasuvka na satelit

Zdravim chcem zapojit zasuvku na satelit a chcel by som vediet ze ked tam bude iba jeden koaxialny kabel, ktory ide zo satelitu,tak ci to mozem zapojit do jedneho otvoru v tej zasuvke a druha moze zostat volna? Viem ze je tam aj navod,ale chcel by som vediet vas nazor. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, samozrejme, stačí zapojiť len tú, ktorú budete používať.
Odpovedať
Profilova fotka
@magoxy koľko prípojov na koaxiálny kábel má táto zásuvka? aha, už som to našiel: Star cabling (1 socket = 1 cable to antenna, splitter or multiswitch) takže ako napísal kolega vyššie, pripojíte koaxiálny kábel od satelitu a do konektora SAT si pripojíte svoje zariadenie.
Odpovedať
dobre dakujem za radu....
Odpovedať
a este jedna vec - aky je rozdiel medzi zasuvkou priebeznou a koncovou? myslim tato na satelit....lebo maju 2 druhy,tak neviem ktoru mam vybrat.
Odpovedať
@magoxy ak do tej zásuvky budete pripájať Sat tunner, priebežná Vám je na dve veci.... Toto nieje zásuvka na satelit. To je TV/R zásuvka... Vie ísť cez ňu analóg (už sa nepoužíva), digital terestrial, digital satelit.
Odpovedať
takze ked to chcem iba na satelit,tak mi staci ta zasuvka koncova?
Odpovedať
@magoxy áno.
Odpovedať
Alebo zapojit to priamo do prijimaca.
Odpovedať
@marlo ja som to najskor tak chcel zapojit ze priamo, ale tak ked uz nech to nejako vyzera 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Popripade mozes pouzit zasuvku s F konektorom
Odpovedať
@magoxy Rozvod signálov pod budove sa má robiť tak, že od vonkajších antén - satelitné, klasické, televízne, radiové,... sa vedú kably najkratšou cestou ku mutiprepináču (multiswitchu), či zosilňovaču, ktorý je napr. na podkroví. Tu sa všetky signály zmiešajú a upravia tak, že odtiaľ sú vedené po celom dome iba v jednom koax-kábly ku jednotlivým tzv. účastníckym zásuvkam (akú máš aj Ty). V každej tej zásuvke sa signály opäť oddelia tak, že na každej tej zdierke je signál pre adekvátny prijímač. Rozdiel medzi priebežnou a koncovou účastníckou zásuvkou je taký, že priebežné sú inštalované "priebežne" po káble a koncová zásuvka je úplne posledná na konci kabla. Priebežné zásuvky majú vždy 2 miesta na pripojenie koaxiála (prívod - odvod), a koncová má iba jeden prívod. (lebo ňou sa vetva ukončuje) Ináč tie Tvoje zásuvky sú dobré - (aj ja mám doma tieto), ale v dnešnej dobe by som už robil rozvod aj spolu s internetom,... videl som už aj zásuvky kombinované i s netom, dokonca aj s USB.
Odpovedať
@rebecca363 Veď @magoxy má na svojej zásuvke aj F-konektor. V strede, hore, len je to nafotené tak, že si si to nevšimla 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@petersd vsimla, ale k satelitu staci F-konektor. Nemusi mat kombinovanu zasuvku R-TV-SAT.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?