Vonkajšia zásuvka a vypínač.

Potreboval by som poradiť, chcem potiahnuť kábel z vonkajšej zásuvky po stene v polystyréne v chráničke okolo domu na iné miesto. Dám tam zásuvku do ktorej dám zástrčku od záhradného čerpadla. Avšak by som chcel túto zásuvku zapínať nejakým vypínačom, ktorý by bol pri zásuvke. Vypínačom budem zapínať to záhradné čerpadlo cez sezónu. Aký vypínač so zásuvkou by ste poradili? Existuje niečo spolu? Ešte pripomínam že to bude vo vonkajšej stene v polystyréne takže by to malo byť vodeodolné. ďakujem
Odpovedať
@ezbrane zo zasuvky do vypinaca a z neho do zasuvky, tie si kup ake sa ti pacia a ky mas rozpocet s vyssim krytim voci striekajucej vode, mozno este kukni ake prudy dokaze ten vypinac spinat, neviem co tam mas za cerpadlo ale malo by to hadam prezit.
Odpovedať
klasické čerpadlo na 230 V
Odpovedať
http://obchod.edison.sk/index.php?act...
Odpovedať
Profilova fotka
@arbitro7 Zásuvky a vypínače série Fala sú určené do vlhkých prostredí. Drôty sa upevňujú do svoriek pomocou skrutkového spoja. Je to kombinacia jednoduchá zásuvka s uzemňovacím kolíkom so seriovym (lustrovým) vypínačom, ktorý slúži pre ovládanie dvoch elektrických obvodov z jedného miesta. Zásuvka s vypínačom nie sú prepojené. NIE SU PREPOJENE
Odpovedať
@ezbrane existuje zásuvky s vypínačom IP44 napr: http://www.firn.sk/p/1916/5327-11
Odpovedať
@ezbrane zasuviek a vypinacov na takyto sposob ako potrebujes je uz dost. Len si treba urcite aj tolko kolko penazi do takej zasuvky chces dat..
Odpovedať
@ezbrane do polystirénu vieš osadiť aj inštalačnú krabicu a do nej následne vypínač a zásuvku s krytím IP44, nemusíš dávať len tie s inštaláciou na povrch, aby ti to nešpatilo. Prívod potiahneš cez vypínač, vypínať budeš len fázu. Nič komplikované.
Odpovedať
@ezbrane Mate viacero moznosti, ako to riesit, okrem hore uvedenej kombinacie zasuvky s vypinacom to mozete este aj nasledovne: Medzikus do zasuvky s vypinacom s krytim IP44, pripadne este jednoduchsie riesenie by bolo odcvaknut na cerpadle koncovku a dat tam vidlicu s vypinacom. Treba zvazit podla okolnosti, estetiky a bezpecnosti, napr. s ohladom na mozny dazd a maly presah strechy.
Odpovedať
@topvideo A ake svietidlo by bolo dobre do pivnice.CHcem ist kupit a neviem ake by tam bolo dobre ked je to pivnica.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 pýtaj si ochranu aspoň IP44
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?