Switch v exterieri

Profilova fotka
Pri brane planujem urobit video vratnika na TCPIP + asi dam nejake RPI na prkotiny ako indikaciu ci je nieco v schranke a potreboval by som v rozvodnej skrini mat switch. Samozrejme tie industrialne co vydrzia -20C stoja majland. Ma niekto nieco podobne a ma odskusany nejaky lacnejsi switch ? Ono kym by bol zapnuty problem nebude, ale ak vypadne elektrina a vychladne neviem.
Odpovedať
@majkoj urob mu nejaky malinky kondenzacny kotlik, ktory ho bude vykurovat :)
Odpovedať
ja by som ho skor poriadne obizoloval, vykuri sam seba :) Inac neviem ake su to tie "industrialne" switche, ak mas na mysli cisco a pod tak tie tiez niesu vhodne na instalaciu do exterieru. Osobne by som kupil nejaky plastikovy za 15 a vymenil az sa pokazi :-)
Odpovedať
@majkoj kolko potrebujes portov a kolko mas dratov natiahnutych? Ak by Ti stacili 2 a mas jeden kabel tak ho zapoj na na 2x2 pary a ziskas dva porty bez switchu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkristian http://www.advantech.com/products/1-2... . No ved keby niekto mal nejaky lacny odskusany, by som skusil. Ale predsa len tam moze byt teoreticky problem s kondenzaciou ak by vypadala elektrina. @hop377 to by bolo riesenie, keby som nenasiel ine :).
Odpovedať
@majkoj podla mna Ti tam vydrzi akykolvek switch ak to zavries do malej skrinky s malou dierkou na pripadny kondenz, vykuri sa to samo a malina Ti tiez prida nejaku tu teplotu. Tych vypadkov elektiriny tiez urcite nebude vela a prioadna vymena switchu po par rokoch nebude az tak boliet penazenku.
Odpovedať
@majkoj ja mám jeden obyčajný switch zapojený asi rok v plastovej krabici na stĺpe a v zatiaľ v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 ano, to si myslim aj ja, len som si to chcel overit pripadne skusenosti. Len s tou elektrinou to u nas nie je take ruzove, to co SSE niekedy stvara je na neuverenie. A tie arogantne odpovede, ze taky vypadok je v norme aj keby bol 100x... @dodik85 a co mas za typ ?
Odpovedať
@majkoj skusenosti mam len so switchomi v povalovych nezateplenych priestoroch, tam som uz daval niekolko a ziadny problem nebol, myslim ze je to podobne klimaticky ako planujes Ty. Len pre istotu som daval switche plastove kvoli pripadnej korozii, ale nemam to podlozene ze by korodovali.
Odpovedať
@majkoj u priatelky ked este byvala v panelaku dal wifi provider uplne najobycajnejsi switch do kumbalu na streche, fungoval bez problemov. Bolo to to najlacnejsie co sa dalo kupit :) Kup si nejaky netgear, zabal ho do polystyrenu a musi par rokov potiahnut...
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno sa mylim, ale podla mna kondenzuje Chladny objekt v Teplom prostredi. Nikdy nie naopak. Takze aj ked switch vychladne a nasledne sa zapne ziadny kondenz nehrozi. Ci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?