Odpoveď na príspevok od minoo:
@technik007 jejda ale nikto nehovori o nejakych b… @minoo Tak ešte raz a naposledy...""Proste predlzka ma (ma mat) navod a ked sa riadis navodom, si ok, aj ked ma len 1,5mm²"" Riaď sa návodom kľudne na 1,5mm2 ALE ak tam máš reálne 1mm2 alebo 0,75mm2 tak ten návod Ti bude na 2. veci...Po druhé, prečítal si si dokonca vyjadrenia PO??? Asi nie... Ty si mi napísal že je to .."ze poziar vznikol, koli prechodovemu odporu na kontakte - to co som vravel, ze moze nastat, ale nesuvisi to s prierezom... Taktiez, ak pohladas nejake tabulky prudovej zatazitelnosti, najdes, ze 1,5 znesie viac ako 16A...""" To je IBA jedna z vecí čo je tam napísané okrem iného...ohľadom požiaru, predlžovačky ...Prečo sú zaliate predlžovačky na jednom ako aj na druhom konci??? Jasné že sú "vodeodolné" ale ak ich oddelíš od kábla zistíš aký kábel to je... 1,5mm2 to nebude...Odpoveď na príspevok od technik007:
@minoo Tak ešte raz a naposledy...""Proste predlz… @technik007 takze to, ze je na buzirke vyrazene 3x1,5 neplati? Ze uz vo vyrobe kablov (nvm ci vyrobca predlzky si sam vyraba aj kable, skor kupuje bubny) to ofajcuju? Edit: myslis, to ze tam pisal, ze po case zacne od tepla praskat buzirka? No ved to som pisal hned v prvom komente, ze ked sa roztavi, vyhodis...Odpoveď na príspevok od minoo:
@technik007 takze to, ze je na buzirke vyrazene 3… @minoo Prezrel som dvoje predlžovačiek čo mám náhodou akože "origo"... 1.kus SOLIGHT 3zásuvka bez vypínača- Typ PP03 má C CE250v/max 2600W/230V....3x1.0mm2.... Druhá predlžka som Ti ju odfotil...Takže si vyber a napíš mi kde máš napísané 3x1,5mm2...NEMÁŠ....Všade iba 1,0mm2 na jednej je max presne 11A a na druhej 16A na ten istý vodič... Takže nevidíš nikde "ofajč" v značení??Odpoveď na príspevok od technik007:
@minoo Prezrel som dvoje predlžovačiek čo mám ná… @technik007 no ja som videl predlzky aj 1,5ky... oranzovu urcite a myslim, ze aj bielu... Lebo rozdiel v hrubke spoznas aj na pohlad, ked visia vedla seba... A doteraz som bol v tom, ze tie co maju 16A maju 1,5 kabel... Tak si ma vyviedol z omylu... Treba teda kontrolovat co je vyrazene na kabli, co je dost naprd...Odpoveď na príspevok od minoo:
@technik007 no ja som videl predlzky aj 1,5ky... … @minoo Veď preto boli sťažnosti na takéto predlžky a na ich "ofajč"... Koľko krát kúpiš s certifikátom C CE od napr. českej firmy, zistíš že je to IBA šmejd... Stejné "predlžky" na bubnoch 25m z Tesco, atď...Kúpený bubon "údaj" 2,5mm2 a zváračka invertor ani nepípla..Prierez 1,0mm2...Ja mám 2ks IBA W"URTH na bubne a to je ozaj 2,5mm2..Vidíš to na zásuvkách že to nie je "ofajč"... Aj cena cca 90€...Mám vysávač Elektrolux 2000W a minule som menil zástrčku, nakoľko bol v nej zalomený kábel... Dal som novú a kábel keď sa používa cca 20min. sa pekne zohrieva... Kábel origo na vysávači 2x1.0mm2.. A to ide cez neho iba cca 8,5A !!!Odpoveď na príspevok od technik007:
@minoo Tak si zájdi na pracovisko PO a spýtaj sa… @technik007 to si veštec? prídeš na zhorenisko a isto budeš vedieť že všetko začalo horieť od predlžovačky a nie od spotrebiča alebo niečoho inéhoOdpoveď na príspevok od duzu:
@technik007 to si veštec? prídeš na zhorenisko a … @duzu Keby si prečítal všetko čo som Ti napísal, tak by si vedel viac...A aby som nezabudol, ak príde technikPO a skúma zhorenisko, môže prísť k záveru že to MOHLA byť aj príčina požiaru-predlžovačka alebo ako píšeš aj iný spotrebič...Sú na to spôsoby ako sa k tomu dostane-príčina požiaru..Ale Ty asi tomu nerozumieš, lebo nemusíš byť ani veštec!!!!