Stmievač áno alebo nie

Ahojte. Chcel by som vás poprosiť o radu . Jedna sa mi o to či to je to vlastne možné alebo nie . Ide o to te v miestnosti mám svetlo ovládané z 3 miest . Čiže sú použité 2 vypínače číslo 6 a jeden vypínač číslo 7 . Chcel by som tam zaradiť medzi ne stmievač . Jeden vypínač by sa vyhodil na najhradil by sa stmievacom . Je možné to tak spraviť ?
Odpovedať
@majokx je to možné. S tým ale že bude jeden stmievač a dva tlačídkové (zvončekové) vypínače.
Odpovedať
Jak sa to potom bude ovládať ? Zvoncekovym 1 klik zapneš 2 klik vypnes ?
Odpovedať
@majokx áno. S tým, že svetlosť zostane rovnaká ako máš nastavené. Potom pozor ale, aké svetlá použiješ (sú tam nejaké obmedzenia na počet, druh, watáž atď. )
Odpovedať
@majokx Stmievač môžeš umiestniť len miesto toho vypínača, z ktorého ide žila do osvetlenia. Resp. môžeš stmievač umiestniť medzi posledný vypínač a osvetlenie alebo medzi zdroj (prívod napätia) a prvý vypínač. Ak ho umiestniš v strede, alebo medzi vypínačmi, tak ti bude stmievať len v jednom z dvoch prepnutí. @adam_sangala Ako si myslel to zapojenie zvončekových vypínačov? Že by stmievač mal relé? Lebo veď zvončekový vypínač je zapnutý len vtedy, keď ho tlačíš. Keď ho pustíš, svetlo by zhaslo.
Odpovedať
@chrobak7 Pozri si stmievače do krabice pod tlačítko, napríklad Elko Nitra, potom sa dá spínať a stmievať z hociktorého miesta, aj z desiatich. Skôr vidím problém v tom čo píše adam_sangala, čo sa bude stmievať.
Odpovedať
@majokx Na Tvojom mieste by som použil senzorové spínače typu DR2-ID /s dialkovým ovládaním v prípade potreby/ ale môžeš použiť iba DR2 bez DO... Môžeš ich bez problémov "zoradiť" z viac pozícií..v Tvojom prípade z troch miest..Na každom si môžeš pridať-ubrať intezitu svietenia..Je tam aj funkcia ak zabudneš vypnúť svetlo po 8 hodinách vypne sám.. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?