Spínač ovládania žalúzií Valena - zapojenie

Profilova fotka
Zdravím, potrebujem si zapojiť spínače na žalúzie Valena Life - 752229 (https://www.elmit.sk/valena-life-7522...). Neviem sa ale zo schemy na obale trocha vysomáriť a ani na internete som nenašiel ďalšie info. Moje znalosti zo zapájania svetiel tak ďaleko nesiahajú 🙂 Zo steny mi ídú 2x 3-žilové káble a jeden 5-žilový, ktorý ide ku vonkajšej žalúzií. Predpokladám, že do L sa zapoja obe fázy ale nie som si istý čo znamená trojuholník (delta?), obratený trojuholník a ktoré káble tam majú ísť a v ktorom poradí. (za normálnych okolností volám elektrikára, ale akurát sme chytili všetci covid a prídu nám montovať vonkajšie žalúzie, čiže to musím zvládnuť sám)
Odpovedať
@martinedo tie trojuholniky su sipky, smer hore a dole a kable z 5zilaku podla toho ako je/bude zapojeny konektor k motoru....vacsinou hnedy hore, cierny dole, modra a zltozeleny je jasny
Odpovedať
@martinedo pardon - droty z 5zilaku....nie kable samozrejme
Odpovedať
Profilova fotka
@cukrik25 vdaka, mal si pravdu.. moc som sa nadtym asi zbytocne zamyslel. Tak som to aj spojil nakoniec: N+N, PE+PE, L do zasuvky podla schemy a jeden z 5ziloveho do sipky hore a jeden do sipky dole. Dava to tak zmysel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?