Skúsenosti z akumulačnými radiátormi.

Profilova fotka
Máte prosím niekto skúsenosti z akumulačnými radiátormi "Duálne thermo radiátory IQ-K" alebo "ECOMBI – programovateľné akumulačné radiátory"?
Odpovedať
Profilova fotka
to ešte existuje nočný prúd? Akumulačné kachle aby sa nabili potrebujú trojnásobnú hodnotu ako sú straty a musia mať hmotnosť aspoň 300kg
Odpovedať
Profilova fotka
To mi jasné, ale napríklad "Duálne thermo radiátory IQ-K" majú váhu iba 11,5 kg a spája sa v nich nielen akumulácia ale aj infra: http://www.thermowell.sk/dualne-therm... Takže infrapanely majú iba infra a toto má v sebe duálnu technológiu kombinujúcu klasické konvenčné vykurovanie s infračerveným sálaním tepla. Preto by som chcel vedieť či niekto s tým nemá skúsenosti.
Odpovedať
@stevig a akú tarifu vtedy použiješ ?lebo je to hybrid na akumuláciu i okamžitý ohrev, sadzba na nočný prúd ti nebude vyhovovať a dvojtarif na 20 hod sa dáva len na priamoohrev, takže ti ostáva len základná sadzba a tá je nie vždy výhodná pre vysokú spotrebu
Odpovedať
Profilova fotka
No mal som niekedy dvoj tarif, ale zistil som, že práve kvôli elektrickému kúreniu mi nevyhovoval, tak som si ho zmenil na jedno tarif a ten používam aj dnes. Spotreba za rok ( celková aj s kúrením a prípravou TUV ) je asi 10 900 kWh, mesačná záloha cca 110 eur. Pri dvoj tarife by to bolo asi 103 eur, lenže kúrenie s výpadkami pri vysokom tarife.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?