Rozvod elektriny v keramickom strope

Ahojte, viete niekto ukázať, ako vyzerá, keď sa vedie elektrický rozvod (svetlo) v keramickom strope? Skúsenosti, odporúčania?
Odpovedať
@rchrdba ak myslíš "miako", tak nedávno som robil. Narezala sa do miaka drážka pri stene a následne tam, kde bude svetlo. Prehodil sa kábel s elektrikárským perom.
Odpovedať
@megdesign to nie je zlý nápad, trafil si sa do dutiny? Teda boli dutiny v jednotlivých miako vložkách v jednej rovine? V každom prípade skúsim, nechce sa mi rezať drážku cez pol šírky miestnosti.
Odpovedať
@rchrdba vždy dotiahnem drážky v stene tak, aby som šiel následne v dutine. Dutiny si vždy podľa použitého miaka nameriam.
Odpovedať
@megdesign vdaka, skusim :)
Odpovedať
@rchrdba ono tie dutiny v miaku nie su vsetky rovnake, idealne ak si vezmes jedno miako a pozries, ktora dutina je najvacsia a do nej sa potom snazis trafit. sam to asi nedas, my to robime vzdy dvaja, jeden tlaci kabel od steny a druhy ak je treba, tak cez skaru medzi miakami ziletkovym tenkym nozikom ten kabel potlaca smerom hore, lebo ono sa to zvykne na tych pojoch zasekavat. posledne 3 cm kabla zohni do U a stlac kliestami,nech to je to najmensie, vtedy to pojde dobre. cez tehlove cervene miaka to ide lepsie nez cez tie sive, ale da sa vsetko
Odpovedať
@ondro81 nedávno dvojposchodový dom v pohode sám. :-) Dokonca prízemie bez pera, lebo som ho nechal v druhom kufri doma. :-S Boli tie betónové sivé miaka...
Odpovedať
@megdesign tak asi si sikovnejsi..alebo Ta bavi skakat z jedneho rebriku na druhy :)
Odpovedať
@ondro81 toto sú červené mijaka, už som ich skúmal z profilu.. myslím že to pôjde :) ... bohužiaľ, budem na to sám, ale urobím si plošinu, aby som nemusel behať po rebríku hore dole.
Odpovedať
@ondro81 ja som vybehol na jeden rebrík v strede miestnosti nad svetlom budúcim, začal tlačiť kábel, až pokým nevykukol v druhej drážky pri stene. Prípadne ak sa z diery začal sypať prach po rezani, prestal tlačiť a na druhej strane som ho kusom drôtu ohnuteho na konci potiahol von. Takým ako keby háčikom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?