Rozvádzač v tech. miestnosti s práčkou

Ahojte. V PD máme navrhnutý rozvádzač v chodbe v skrini, čo už tak nechcem. Cez stenu je technická miestnosť, kde by mi perfektne pasoval, akurát tam bude aj práčka a sušička. Z hľadiska revízie a bezpečnosti je Ok, ak rozvádzač bude v rovnakej miestnosti ako práčka? Budeme tam mať aj centrálnu rekuperáciu a v tech. m. bude odsávanie, ale potrebujem vedieť, či to je ok, vzhľadom na revíziu. Ideálne, keby mi dal odpoveď rovno nejaký elektrikár. Ďakujem
Odpovedať
Samozrejme, že môžete. Aj ja mám v TM práčku, sušičku, rekuperáciu a aj rozvádzač.
Odpovedať
Ďakujem 👍
Odpovedať
@rosskodca Mam tam to iste ako chcete aj vy. Pracka, susicka, rekuperacia a kon. Plynovy kotol. Nevidim v tom problem. Odsavanie je tiez dane v miestnosti. Inak susicka dokaze ak sa dost susi pekne nahriat miestnost vtedy, ale rekuperacia pekne stiha 🙂 Uvidim casom urcite par rokov ci to nieco robi v rozvadzaci ale dufam, ze nie.
Odpovedať
@rosskodca taktiež máme v TM práčku, sušičku, centrálnu RJ, vnútornú jednotku TČ, alarm, komplet dátové rozvody ukončené v racku + výlevku (hlbkoý drez) a nebol jediný problém.
Odpovedať
@rosskodca to treba posudiť na mieste...
Odpovedať
@rosskodca pred rozvadzacom mas mat 80cm volny priestor, nie v kazdej TM sa to da dodrzat
Odpovedať
@ondro81 vychádza mi 920mm takže to sedí 👍
Odpovedať
@lukino55555 nič netreba posudzovať na mieste. Je predsa protokol o určení vonkajších vplyvov. Technická má bežné prostredie a rozvádzač sa tam montovať môže. Oteplenie je druhá vec ale to sa predsa určuje výpočtom. Za mňa je ale určite lepšie a bezpečnejšie mať rozvádzač v technickej ako v skrini. Už len preto že drevo je horľavé.
Odpovedať
@neutrino co tam po horlavosti dreva, ked na dvere rozvadzaca tlaci 5 kabatov
Odpovedať
Profilova fotka
@rosskodca v skrini ani nemá čo byť rozvádzač.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?