Menu Forum

Prikon bojlera 4000W ale spotreba na elektromeri 4,86 kWh

20. jan 2016  • 
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
 Chcel by som Vas pekne poprosit o radu ... mam bojler drazice OKC 160 -4kw napojeny na tri fazy .. chcem mu zmerat spotrebu ... dnes som spravil jednoduchy test, vsetko v dome vypnute .. elektromer stal, ani neblikol 10 minut ... potom som pustil jediny istic - bojler .. bojler zacal nahrievat vodu na 60 stupnov ... a elektormer po hodine natocil 4,86 kwh - vodny kamen ak chapem spravne moze sposobit ze sa mi voda bude ohrievat dlhsie ale nie ze spirala viac zozerie ... elektromer som odpisoval kazdych 10 minut, cisla rovnake ... 0,81 ... pricom podla technickeho listu bojlera je prikon 4000W takze ak to spravne chapem na elektromeri malo svietit 4 kwh .. je tak ? kde soudruzi udelali chybu ? Vopred vdaka za radu!
22. nov 2015 o 20:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
matorado
125
Registroval sa 28. februára 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 2763 príspevkov, 2 albumy a 1 článok. Má 77 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
matorado
125
Registroval sa 28. februára 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 2763 príspevkov, 2 albumy a 1 článok. Má 77 priateľov. Okres Nitra.
 @gorgar Mas zmerane aj napatie v dome na zasuvkach?
22. nov 2015 o 20:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
 @matorado dnes nie, ale vcera ano a ak si dobre pamatam bolo to okolo 240V/50 Hz , merac som ako na potvoru pozical, zajtra zmeram znova .. hlupa otazka , to ma na to aky vplyv ? keby to bolo 235 alebo 245 ?
22. nov 2015 o 20:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
matorado
125
Registroval sa 28. februára 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 2763 príspevkov, 2 albumy a 1 článok. Má 77 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
matorado
125
Registroval sa 28. februára 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 2763 príspevkov, 2 albumy a 1 článok. Má 77 priateľov. Okres Nitra.
 @gorgar Mame Drazice 2kW, ma odber 2100W vyse a napatie mame 232V. Myslim, ze bud rad emoticon
22. nov 2015 o 21:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
 @matorado no aj by som bol rad, len by si my mohol vysvetlit dovod k radosti emoticon google vravi ze napatie nema vplyv na sprotrebu spotrebica ... ci to je blbost neviem ... ak by som aj bral ze ma ... tvoj narast je 5% , moj 22% ... stale sa mi to zda neako mooc.
22. nov 2015 o 21:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1809 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1809 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @gorgar P=U.(U/R)
R=konst.
22. nov 2015 o 21:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mr79 (37 r.)
15
Registroval sa 28. marca 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 2050 príspevkov a 1 album. Má 12 priateľov. Okres Prešov.
  • Už bývam v dome
    okres Prešov
fotoportrét
fotoportrét
mr79 (37 r.)
15
Registroval sa 28. marca 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 2050 príspevkov a 1 album. Má 12 priateľov. Okres Prešov.
  • Už bývam v dome
    okres Prešov
 @gorgar prikon je vlasne elektricka praca (vykon) za cas.
prikon je U x I alebo U x U / R
teoreticky odpor R sa Ti nemeni.
ak to ratali s 220V napatim ako kedysi (380/220) a ty bezis na 240, tak to moze byt skoro ten rozdiel
4000 = 220x220 / R tak R =12.1
240x240/12.1 = 4760
22. nov 2015 o 21:36  •  už býva v dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1235 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1235 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
 @gorgar odmerat kliestovym ampermetrom a porovnat vysledok
22. nov 2015 o 21:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
 @kriloter @mr79 Dakujem za vysvetlenie! ak pozeram original navod k bojleru
http://www.dzd.cz/images/download/OKC_OKC1m2_4kW_10-9-2015.pdf
strana 7 a chapem to spravne , ratali to s 230V ...je tak ? takze mi R vychadza 13,225 a tym padom ak mam v zasuvkach 240 tak by som mal mat spotrebu 4,35 Kw a nie 4,8 ... co je dost rozdiel .. takze bud ja nemam 240 .. alebo ? a potom otazka ked @matorado je cca z mojho okresu , preco on ma 232V a ja 240V ? to si ZSE dava ako kedy, ako komu ?
22. nov 2015 o 21:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1809 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1809 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @gorgar zalezi ako blizko si k trafacke, cim blizsie, tym vyssie napatie
22. nov 2015 o 21:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
majkoj
106
Registroval sa 29. augusta 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 9724 príspevkov a 15 albumov. Má 36 priateľov. Okres Zvolen.
fotoportrét
fotoportrét
majkoj
106
Registroval sa 29. augusta 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 9724 príspevkov a 15 albumov. Má 36 priateľov. Okres Zvolen.
 @gorgar to moze byt za kazdym trafom ine emoticon, dokonca v kazdu hodinu ine, podla zatazenia. Toto by som neriesil, ak ma vyssi prikon, stale to skonci vo vode, takze vysledna spotreba bude rovnaka.
22. nov 2015 o 21:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3447 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3447 príspevkov. Okres Brezno.
 výkon spotrebiča je priamo závislí na hodnotách napätia a nepriamo od hodnoty odporu, stačí zmerať tieto 2 veličiny, odpor je vždy rovnaký, no napätie klesá od vzdialenosti a záťaže,od trafa .to teplo ostane vo vode ,účinnosť takmer 100%
ak má @gorgar blízo k trafu má vyššie napätie ako referenčné 230/400 preto vyššia spotreba, no i teplejšia voda
22. nov 2015 o 22:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1809 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1809 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @duzu voda bude tepla rovnako, doba ohrevu bude kratsia ☺
22. nov 2015 o 22:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3447 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3447 príspevkov. Okres Brezno.
 to záleží na tom na akú teplotu má nastavený bojler, no po hodine mu isto nezohreje bojler na požadovanú teplotu, ale istotne zohreje na vyššiu ako pri nižšom napätí , celý objem zohreje rýchlejšie s vyšším výkonom
@gorgar sa pýtal prečo má vyššiu spotrebu po 1 hodine,nie za aký čas mu zohreje všetku vodu s akou spotrebou na požadovanú teplotu
22. nov 2015 o 22:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1809 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1809 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @duzu ale hej, pravdu mas, jednoducho to rychlejsie zohrieva pri vyssom napati, cize za rovnaky cas vyssia teplota alebo rovnaka teplota za kratsi cas ☺
22. nov 2015 o 22:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3447 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3447 príspevkov. Okres Brezno.
 @kriloter pravdu máš i ty , no treba odpovedať na otázku zadávateľa témy
22. nov 2015 o 23:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
 @gorgar Ahoj. Možnosti jsou akorát dvě. První - máš v rozvodech stejné napětí pro které je udávaný výkon tělesa a potom je skutečný výkon tělesa vyšší, jak udává štítek. Nebo druhá možnost je, že máš v rozvodech vyšší napětí a pak to těleso musí mít u tebe vyšší, než tabulkový výkon. Pak je celkem nepravděpodobná možnost, že bys měl vadný elektroměr, ale to bys již dávno poznal. Ten rozdíl je zhruba 20 % a to je hodně. Nicméně, asi bych to ani neřešil. Jestli naměříš více, než jsi předpokládal, tak to akorát znamená, že se ti rychleji ohřeje voda. Pokud budeš měřit napětí v rozvodech, tak je potřeba, abys změřil všechny 3 fáze a to při zatížení. Nejlépe přímo na tom tělese, protože napětí v síti nikdy není konstantní a kolísá v závislosti na zatížení. Tak se klidně stane, že na jedné fázi ( vysoce zatížené ) daleko od transformátoru naměříš klidně i 170 V a na druhé nezatížené fázi třeba 260 V. emoticon
23. nov 2015 o 00:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3447 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3447 príspevkov. Okres Brezno.
 @praoteccech ako môže mať na jednej fáze 260 ked také nie je ani na trafe
23. nov 2015 o 11:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
 @duzu Ahoj. Možné to je a dokonce je to naprosto běžné. Jde o rovnoměrné zatížení jednotlivých fází. Pokud jsou všechny fáze zatíženy rovnoměrně, tak je všude stejné napětí jako je vyrobeno ( 230 V ). Také může být chyba v nulovém vodiči a pod. http://diskuse.elektrika.cz/index.php?topic=19820.15 emoticon
23. nov 2015 o 13:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
gorgar
5
Registroval sa 7. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 285 príspevkov. Má 8 priateľov. Okres Nitra.
 @praoteccech @duzu @kriloter @majkoj @matorado @catscan Dakujem este raz za vysvetlenie ! zase raz som mudrejsi emoticon
23. nov 2015 o 18:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
vrajmantak
1
Registroval sa 8. marca 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1126 príspevkov. 100 000 ľudze, okres Dunajská Streda.
fotoportrét
fotoportrét
vrajmantak
1
Registroval sa 8. marca 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1126 príspevkov. 100 000 ľudze, okres Dunajská Streda.
 soudruzi -uvedomte si v sieti neustale koliše napatie od 210 do 240 -50 v , a kedze vykon vypočitame U x I pri stalom odpore spotrebiča ked sa zvysi U , zvyši sa aj I čize vykon . takže kťudne aj 4,8 kwh miesto 4 kwh štitok je štitok a odpor špiraly môže byt trošku iny
23. nov 2015 o 18:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
yuri66
Registroval sa 11. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 127 príspevkov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
yuri66
Registroval sa 11. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 127 príspevkov. Okres Bratislava.
 http://www.elny.cz/drazice-okc-160-originalni-topne-teleso-2200-w-keramicke-6-cl-bojler-drazice/d-84000/
23. nov 2015 o 21:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
peterkob
Registroval sa 21. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 69 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
peterkob
Registroval sa 21. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 69 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Nitra.
 @gorgar čisto odporové záťaže nemajú lineárny odpor. Zahrievaním špirály sa ti jej odpor zvyšuje.
20. jan o 11:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to