Pomoc, 3 cestak.

ahojte potrebujem pomoc pri navrhu potrebujem rozokruhovat pneumaticky rozvod vzduchu tak aby sa mi prepinali vetvy 3cestnym ventilom (nič lepšie ma nenapadlo) štylom 30sekund nech vzcudh prudi do jednej vetvy a zvyšok času nech vzduch prudi do druhej vetvy. niesom uplne z fachu preto pytam pomoc ako ma byt riesene ovladanie a pod.
Odpovedať

Odpovedať
Skôr by som to riešil dvomi elektroventilmi. Raz otvorí jednu vetvu, raz druhú...
Odpovedať
Ešte otázka, čo je "zvyšok času"...?
Odpovedať
Ide o to ze potrebujem prerozdelit vzduch z duchadla covky aby mi isty cas vracalo usadeny kal nazaciatoķ a zvysok casu aby covka nornakne fungovala, a ako by bolo riesene ovladanie tych elektroventilov?
Odpovedať
Nejakým časovým spínačom. Len taký krátky spínací čas - namám skúsenosti...
Odpovedať
Jeden cas som nasiel programovatelny spinac od 1sekundy len bol veruze dost drahy, bol digitalny. Vies mi poradit nejaky vhodny ventil nato?
Odpovedať
@eded A to máš čo za ČOV-ečku? Veď to všetko šteluješ na ventiloch na rozvode.
Odpovedať
Typ covky ti nepoviem lebo ho nepoznam, a ventilmy moj problem nevyriesim. Ono totizto ja potrebujem vracanie kalu otvarat iba v istom kratkom case, pretoze ak nastavim vracanie kalu z usadzivacej nadrze na ventile ze mi tu vodu vracia permanentne hoci aj ppo troske tak za par dni sa vo vsetkych komorach stane to ze je tam rovnake mnozstvo kalu co je u mna nechcene, covka mi vtedy nefunguje dobre, v poslednej nadrzi mi zacne na potvch vystupovat kal ktory by inac klesol a bol odcerpany nazaciatok uz to mam celkom dobre odsledovane. Ak z oslednej nadrze odcerpam kal iba v istych 2,3 hoodinovych intervaloch intenzivne a na kratku dobu, covka funguje skvele.
Odpovedať
Neviem co povazujes za posledn nadrz. Normalne si myslim, ze posledna je kalojem a odtial nevidim dovod aby sa kal niekde vracal na zaciatok, kedze by mal byt uz stabilizovany. Tak aximalne voda z kalojemu ma odtekat spet na zacatok a ta sa zbera z hladiny..
Odpovedať
Moja cisticka nieje sbr, ale kontinualna kolko pritecie tolko odtecie, je orerozdelena na 4 sekcie a zposlednej uz ta voda odteka dalej prec. Ak sa mamutkou neodceroava kal z tej poslednej dosadzovacej (nazvime to tak) nadrze, tak na povrchu ten kal zospodu jednoducho vyplava,vyvločkuje. Nechcel som aby sa debata uberala tymto smerom naco to potrebujem skor by som potreboval pomoc pri realizacii mojho problemu dakuje.
Odpovedať
omačka je za nami a ja som si doštudoval sám ako to mam zapojit a spojazdnit :) ako mnoho ludi hladajucich tu radu na modrejstreche som sa musel spolahnut akurat na seba :-N :-x poprosim admina o zmazanie temy dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?