Obehové čerpadlo na úžitkovú teplú vodu s časovým spínačom

Poradte cerpadlo na uzitkovu teplu vodu s casovym spinacom.
Odpovedať
grundfos BA PM si vie zapamet odbery a v tych casoch mas teplu vodu ale najjednoduchsie a najlepsie riesenie je si kupit cerpadlo a casovac do zasuvky.
Odpovedať
@exponent Čerpadlo so vstavaným časovým spínačom asi ťažko nájdeš. Predsa nie je problém kúpiť čerpadlo a napojiť ho na spínacie hodiny. Čerpadlo s najnižším príkonom som našiel toto: https://www.obchodcerpadel.cz/wilo-st... mám ho aj ja. Mám to zapojené tak, že v kúpeľni na svetelný vypínač je pripojené relé, ktoré zopne čerpadlo na 2 minúty po zapnutí svetla. Takže teplá voda necirkuluje zbytočne, a je k dispozícií do 10-20 sekúnd po zapnutí svetla. Nemusím teda odpúšťať studenú vodu.
Odpovedať
@chrobak7 Tak to si mi pomohol, to potrebuje. Vdaka.
Odpovedať
@exponent Obehové čerpadlo mi zapínajú v kuchyni a v kúpeľni pohybové senzory a vo WC tlačítko na svetlo. Voda cirkuluje 2 minúty. Keď je stály pohyb v kuchyni, alebo kúpeľni tak znovu precirkuluje po 15-tich minútach.
Odpovedať
Skusime to najprv bez cerpadla. V byte tiez nemame cerpadlo a sme zvyknuti, ze tecie najprv chvilu studena voda. Ak by to v dome vadilo, mozme to cerpadlo stale dorobit.
Odpovedať
@exponent Len treba pamätať na to, že musíš urobiť predprípravu - teda natiahnuť spiatočku. Bez toho obeh neurobíš tak ľahko. Ale existujú aj také možnosti urobiť obeh bez spiatočky, no to už nie je ono. A ak máš byt v bytovom dome, tak máte obeh teplej vody - v stúpačkách. A tým, že máš kuchyňu a kúpeľňu hneď pri stúpačkách, tak si to ani nevšimneš, že v stúpačke stále cirkuluje teplá voda. Keby si nemal cirkulácia v spiatočke, tak by si ráno možno aj niekoľko minút odpúšťal studenú vodu, kým príde teplá.
Odpovedať
@chrobak7 Preco to nie je ono?
Odpovedať
@chrobak7 Spiatocku mame.
Odpovedať
V kupelniach mam pohybovy senzor, v kuchyni tlacidlo. Ovladanie je cez schodiskovy automat + CRM91 na vyblokovanie casteho spustania cerpadla. Samotne cerpadlo je typu vypni/zapni (wilo star-z).
Odpovedať
Jo, a ak chces cerpadlo nejako riadit (tzn nejde stale), tak urcite nie elektronicke s 5-8W, lebo vykon je adekvatny a na najvzdialenejsom mieste mozes cakat 5 min na teplu 🙂
Odpovedať
Mam Grundfos Autoadapt a ta fukcia je uplna ujovina. Cim viac sa adaptuje, tym horsie 🤣 a po vypnuti napajania sa to ucenie zresetuje. Ale vie bezat aj v mode delta temp, co mi zatial vyhovuje, spina sa len v kratkych intervaloch. Ked bude v roku 2048 hotova automatizacia, tak ho este planujem vypinat na noc alebo podla pohyb senzorov.
Odpovedať
@zefe Pošlem schemu, blbuvzdorne, lacne 🙂 Keby náhodou 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix Bude to v IE, ale posli, mozno sa hodi 🙂 Dik.
Odpovedať
@zefe Uplne chapem potom, ja kym sa k IE dostanem, tak riesim taketo parcialne avsak prioritne tasky "docasne" nezavisle od IE a uz teraz viem, ze... 😄
Odpovedať
tu
Odpovedať
@kejsix dik, ja sa az bojim to spravit takto "docasne", lebo sa poznam 😄 Vrazim tam asi len spinacie hodiny kvoli nocnemu vypinaniu, aby som sa na to nevybodol 😎
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?