Máte skúsenosť so zakomponovaním elektrocentrály do elektrického rozvodu?

Hlavne na co si treba dat pozor a ci je to financne narocna zalezitost? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to bude diesel tak na to treba mam pocit aj povolenia od zivotneho prostredia.
Odpovedať
Otazka ako to chces pouzivat? Mat niekde pri garazi elektrocentralu a ked vypnu prud tak ju zapnes a ides na vlastny zdroj dokedy neobnovia dodavku? Alebo mas moznost lacno zohnat palivo a chces pocas odberu prudu z elektrarni vyrabat resp. privyrabat vlastnu ,,stavu,,. Je v tom dost podstatny rozdiel totizto..
Odpovedať
Profilova fotka
je to somarina ani to nevyužiješ a dalšia vec centrala má určitý výkon takže by si musel dat takú 9kW aby utiahla celý dom a táká už aj niečo stojí
Odpovedať
Mám známeho, ktorý ju mám pre prípad "atómovej" vojny. Využil ju, keď staval dom (keďže tam nemal rozvody elektriny v blízkosti), odvtedy mu stojí na pozemku a starne. Ináč je to podľa mňa nevyužitá vec. Radšej by som odporúčal fotovoltaiku. Tá má aspoň nízke náklady na prevádzku.
Odpovedať
Ja by som vobec nepovedal, ze je to somarina. Ako zalozny zdroj ked je vypadok to moze byt dobra vec. Dnes je bezne, ze kvoli pocasiu vypadne prud na 2-3 dni kym to neopravia, tuto zimu aj min zimu sa to na SK stalo. A takychto extremov bude pribudat stale viac. Nikto nehovori, ze to ma potiahnut celu chalupu, ale na svetla, maly el ohrievac, chladnicku bude stacit aj mensia. Ano, FT ma nizke naklady na prev, ale prvotna investicia je niekde uplne inde.
Odpovedať
zaskok pri vypadku bude draha zabava a vies zabezpecit aby sa nestretla siet elektrarni a tvojej centraly
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
aj mna by toto zaujmalo, budeme mat inra elekt. kurenie a rozmyslame o nejakom zaloznom zdroji ked vypadne elektrika , rozmyslame nad elektrocentralou, ale nnevieme aku , komin s krbom len pre zalohu sa nam zda draha investicia , ked v tom neplanujeme kurit. Poradil by aj nam niekto ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Všetko sa dá, ale je to len o tom že je potrebná k elektrocentrále pripojiť automatiku čo nie je lacná záležitosť ktorá naštartuje centrálu pri výpadku a opačne vypne ju, ako nabehne sieť. A tiež cena centrály nakoľko je ozaj potrebná rezerva takže by som typoval okolo 9KW minimum/3-fáz. Je to na každom ako sa rozhodne. K tomu je treba pripočítať palivo /nafta/ alebo benzín.No ale ako núdzová záloha do 4KW iste nie je na zahodenie..Svietenie a poprípade v zime kúrenie s obmedzením.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?