Odpoveď na príspevok od pepo32svk:
Caute, Trochu neskoro v prerabke som zacal uvazo… @pepo32svk Áno, dá sa. Ale je potrebné kúpiť aj 3 tlačítka.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@pepo32svk Áno, dá sa. Ale je potrebné kúpiť aj … @frantisekca dakujem, ano s tlacitkami ratam. Hlavne ma zaujimalo, ci pocet vodicov natiahnuty medzi jednotlivymi krabicami ( mal byt to byt kabel CYKY O 3x1.5 ak sa nemylim) bude postacujuci.Odpoveď na príspevok od pepo32svk:
@frantisekca dakujem, ano s tlacitkami ratam. Hla… @pepo32svk To by chcelo fotky tých krabičiek s tými káblami (žilami).Odpoveď na príspevok od pepo32svk:
Caute, Trochu neskoro v prerabke som zacal uvazo… @pepo32svk odporucam pouzit shelly dimmer priamo pri svetle, vypinace len presvorkovat a pouzit nejake inteligentne tlacidla. Pripadne ine full smart riesenie aj z centralou.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@pepo32svk To by chcelo fotky tých krabičiek s t… @frantisekca bol som dnes na byte ale fotky som nespravil. Do prvej krabice prichádza 3zilovy prívod a odchádza 3zilovy prívod do svetla + odchádza 3zilovy cyky O kábel do ďalšej krabice a takto to pokračuje na ďalšie dve miestaOdpoveď na príspevok od pepo32svk:
@frantisekca bol som dnes na byte ale fotky som n… @pepo32svk ak je do prvej krabice prívod a aj odvod na svetlo, tak je to zle naťahané. Malo to byť do prvej krabice prívod, následne do ďalších krabíc smyčky a z poslednej krabice odvod na svetlo.Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@pepo32svk ak je do prvej krabice prívod a aj odv… @paracetamol123 Má to OK. Šetrilo sa.... Ale ten stmievač musí dať do tej prvej krabice a na zvyšné dá tlačítka...Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@pepo32svk ak je do prvej krabice prívod a aj odv… @paracetamol123 viete mi dovysvetlit prečo to je zle ?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@paracetamol123 Má to OK. Šetrilo sa.... Ale ten… @frantisekca ďakujem.. ak sa môžem spýtať, na čom sa podľa vás šetrilo ?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@paracetamol123 Má to OK. Šetrilo sa.... Ale ten… @frantisekca nema to ok. Keď o elektrike nič nevieš, neser sa do nej. Kope.Odpoveď na príspevok od pepo32svk:
@paracetamol123 viete mi dovysvetlit prečo to je … @pepo32svk prívod do prvej krabice, do prvej krabice aj stmievač. Vedľa krabice spraviť ešte jednu kde bude klasika šestka (dvojramik). Dá sa to pekne dorobiť bez poškodenia steny... Ďalej dve sedmičky a na konci šestka a z nej odvod na svetlo. Žiadne tlačidlá a somariny... Stmievač napr: https://www.elektroantos.sk/stmievac-...Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@pepo32svk prívod do prvej krabice, do prvej krab… @paracetamol123 Nič nemusí pridávať... Má to dobre, píše, že tam má 3x1,5 (zwaguje a vráti sa späť do tej prvej).Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@paracetamol123 Nič nemusí pridávať... Má to dob… @frantisekca co tam furt meleš o tlacitkach? Tlačítka sú pulzné, tým pádom mu neostane svetlo zapnuté. Musel by tam pridať bistabil relé. Spravím vedľa prvej krabice druhu, dám tam dvojramik a všade normálne vypínače. Áno, vie sa vrátiť po jednom vodiči do prvej krabice do spínanou fázou , ale je to cigánčina.Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@frantisekca co tam furt meleš o tlacitkach? Tlač… @paracetamol123 O čom ty tu píšeš? K tomu stmievaču Valena idú priradiť tlačítka, aby sa svetlo dalo ovládať z viacero miest. Žiadne bistabilné relé, žiadna ďalšia krabička. On nechce normálne vypínače. A aj keby chcel, tak s tým není žiaden problém a žiadna cigánčina. Neviem aké máš vzdelanie a či sa venuješ elektroinštaláciam, ale ako to má, je úplne normálne, bežné a je to jedna z variant ako môže byť kombinácia 6+7+6. Ani RT k tomu nemôže mať výhrady. Vieš, videl si ako je zapojenie toho stmievača? Asi nie...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@paracetamol123 O čom ty tu píšeš? K tomu stmiev… @frantisekca to, aké mám ja vzdelanie teba nemusí zaujímať. Áno, ten stmievač, čo dal on, je tlačidlový. Za 110€. Ten, čo som mu dal ja, je za 45€... A žiadne tlačidlá, ale normálne vypínače. Dorobiť jednu krabicu a má to o 1/2 lacnejšie. Pokazí sa stmievač a funguje ďalej. Pri tvojich tlacitkach dofungoval...Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@frantisekca co tam furt meleš o tlacitkach? Tlač… @paracetamol123 Keď nevieš nič sa nestalo, pozri si toto....https://www.buco.sk/poradna/vypinace/66 tam máš ako sa zapája stmievač s tlačítkami... Nemáš za čo...😀Odpoveď na príspevok od technik007:
@paracetamol123 Keď nevieš nič sa nestalo, pozri … @technik007 chlapče, ja som začal robiť elektroinštalácie, keď ty si káčera ťahal po dvore... Mne nemusíš postovať schémy. Ide o to, že z hentým stmievačom dostmieval aj dosvietil v prípade poruchy. S tým čo som postol ja, v prípade poruchy obíde a svieti....Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@technik007 chlapče, ja som začal robiť elektroin… @paracetamol123 Junáčik, nezmýlil si si amálku s decimálkou???? Ty si toho káčera ani nemal, priznaj sa, tým pádom si bol frustrovaný voči iným deťom😪...Prajem pekný deň...