Je posledné číslo elektromera desatinné?

Máme elektrické kurenie kurime od 27.11.2010 máme digitalnu hodinu včera sme pozerali stav a bolo tam napísané 006772 ale to by nebolo možne splaliť toľko elektiny, A teraz mame dilemu či: posledné čislo je desatinné alebo máme pokazenú hodinu??? lebo mame malý dom a len ho temperujeme. Malý znamá 2 detské 1 spalna kuchyna obyvačka a 2 kuplne(jedna veľmi malinká) veľmi by som poterbovala pomoc lebo do rana ma trafí šľak kým pojdem sa opytať na elektrárne. Budem vám vďačná za vaše prispevky. Dakujem :-)
Odpovedať
Dakujem
Odpovedať
@mufka.janka Ahoj, bude to asi tych 677,2kWh, ak mate zapojeny elektromer od toho 27.11.2010 (zacal pocitat spotrebu odvtedy). Ked sa pozries poriadne, mala by tam byt vidiet desatinna bodka. Mate taky digitalny elektromer, ze to ma normalny displej (ako kalkulacka), alebo sa vam tam mechanicky pretacaju cisielka? Najlepsia by bola fotka. :-) Aky vykon kotla mate? Mate dom zatepleny? To su dalsie podastatne udaje. Taky priblizny vypocet - ak teda kurite cca 1,5mesiaca, tak to je cca 45 dni. Ak by ste spalili 6772kWh, to by ste denne museli spalit 6772/45 t.j. cca 150,5kWh, co je priemerne na 1 hodinu za 24 hodin 150,5/24 cca 6,27kWh. Cize by vam musel ist kotol v kuse nonstop na vykon cca 6kW, co nepredpokladam. Ak iba temperujete, tak by to malo byt desatkrat menej, takze 677,2kWh by malo byt spravne.
Odpovedať
máme taký ako klakulačka. takže hovoríš 677,2 to by malo byť normalna spotreba však. nie zateplený nie je to je zatial iba stavba. zateplovať sa bude na jar. ale to by asi nebolo možne že by sme toľko kWh spalili že??
Odpovedať
@mufka.janka Da sa spalit aj tak vela - zavisi to od toho, ake tepelne straty mate v dome, ale je to dost nepravdepodobne. Ak je to stavba, tak sa tam asi nezdrziavate a iba temperujete, cize mate elektricku spotrebu v podstate len to kurenie. Temperujete znamena, ze na aku teplotu kurite? Na cca 15 stupnov? Aktualnu spotrebu mozes zistit priblizne tak, ze sa budete pozerat na elektromer cca minutu, ked bude kotol zapnuty a uvidite, ako rychlo rastie spotreba. Potom treba vediet, ako casto sa priblizne ten kotol zapina a potom sa da priblizne vypocitat, kolko spalite. Ale jednoduchsie je odpisat si stav elektromeru v nejakom case v jeden den a na druhy den opat v rovnakom case, to ti da priemernu spotrebu za 24hodin. Alebo o par dni v rovnakom case a to ti da priemernu spotrebu za dany pocet dni. Ak mate elektromer s displejom ako kalkulacka, myslim, ze tam byva desatinna bodka.
Odpovedať
Ak by to bolo naozaj 6772kWh, este ma napadla jedna vec - cierna spotreba. Nenapaja sa niekto na vasu elektricku pripojku? Ale myslim, ze to bude tych 677,2kWh.
Odpovedať
ano kurime tak na cca 15 stupnov presne tak sme to chceli urobiť že budeme odpisovať. ale ked som videla to čislo na hodine som skoro odpadla. tak sme najprv chceli zistiť či je to chyba alebo čo. zajtra sa ešte pojdem opytať na elektrarne. ale fakt som ti vdačná. lebo už som skoro odpadavala. že to by sme za mesiac mali pri takej spotrebe 1500 euro. až ma pot olial.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
posledne cislo .v cervenom-stovky kwh
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Neviete mi prosím Vás poradiť, koľko kwh je spotrebovaných, keď na elektromery-digitálny je stav 00016,12kwh ?Tá desatinná čiarka ma mýli, prečo sú za ňou dve čísla.
Odpovedať
@mufka.to si doteraz neplatila ročné faktúry? ved sú to 3 vykurovacie sezony od 2010-2013
Odpovedať
@duzu sa pozri kedy to riesili?!
Odpovedať
@denisenka2 asi máš taký elektr. ale je to vždy len 16, to je nový či zánovný
Odpovedať
Profilova fotka
Ten digitálny elektromer má sused, my sme u nich v prenájme.Má dva domy na jednom pozemkuStarší dom-v ktorom bývame my a nový dom v ktorom býva on.Každý dom má zvlášť elektromer, v starom dome je starý typ elektromeru a on má nový digitálny.Preto sa o to zaujímam,lebo platíme mesačne privysoké zálohy -130€ mesačne za elektrinu a prišiel nám ešte nedoplatok necelých 200€.My sme to nejak nesledovali a neriešili a platili jak blbý,ale toto sa nám už nezdalo,tak sme išli v jeho mene na elektrárne,pravdaže sme mu nič zatiaľ nepovedali a reklamovali sme elektromer,nech nám ho prídu premerať a skontrolovať.Prišiel pracovník z elektrárni a zistil, že nie je naozaj možné, aby sme toľko kwh spálili a že elektromer mal zle poprepájané fázy a že išiel navoľno.Veľmi tomu nerozumieme, ale odvtedy, je to cca mesiac a pol sme začali sledovať aj jeho elektromer a nejde mi do hlavy, že 20.6.2013 mal stav 00011,60 a dnes 28.7.2013 mal stav 00016,12kwh.Veď to vychádza nejakých 4,52 kwh za viac ako mesiac.Nie je to nejaký blud?Máme obavy, že či nás neoblbuje a tvári sa aký je on dobrý kamarát.A ani by sme sa teda nečudovali, lebo on je toho schopný, akože ho poznáme nejaký ten rok.Aj plyn mal pred dvoma rokmi načierno a plynári mu na to prišli a dostal aj pokutu.Ale to je jeho vec,pokiaľ sa to nás netýka.Neviem, čo mám teraz robiť, už som všetko možné skúšala.Neviete mi prosím poradiť? Vďaka p.s ten digitálny elektromer má myslím nový
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ešte dodám, že elektrárne nám tu faktúru prehodnotili, nemusíme platiť ten nedoplatok, vrátia nám necelých 40€ a znížili nám mesačnú zálohu na 111€.Ja si už píšem a sledujem aj náš elektromer a za mesiac sme spálili 398kwh.Máme bežnú domácnosť, ale vodu nám ohrieva kotol.Nič doma nerobíme-nezvárame, nevŕtame,ve´d sme tu len v prenájme, tak potom už fakt neviem.Pýtali sme sa okolitých susedov, ktorý doma bežne zváraju od rána do večera a neplatia ani také vysoké mesačné zálohy ako my.Tiež to nechápali.Už som skúšala na našom elektromery vypnúť hlavný istič, keď neboli doma a išla som k nim na terasu zasvietiť ich svetlo.Ale svietilo, tak som si povedali, že na nás asi nie sú zapojený.Ale nás napadlo, že či to nemá on nejak poprepájané a keď chce tak si to prepne a ide na náš odber.Neviem, možno sa mýlime, ale ten jeho stav na elektromery je zaujímavý, že 4,52kwh?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?