Elektroinštalácia krabice v sadrokartónovej stene

Ahojte, mám dotaz ohladom osádzania elektroinštalačných krabíc do dutých stie. Mám krabice na to určené, krabice majú po obvode lem ktorý bráni aby krabica prepadla dovnútra, ibaže ten lem je asi 1mm hrubý a tým pádom i vypínač bude pol milimetra - milimeter odstávať od steny. Dá sa obrezať ten otvor v sadrokartóne aby sa krabica trochu utopila ale už sa nebude krabica opierať o papier ale iba o sádru a to si myslím že u zásuviek,ktoré budú často používané sa može sadra drobiť a časom sa bude zásuvka i s krabicou hýbať. Ako ste to robili vy?
Odpovedať
Vyskusaj namontovat ten vypinac. Je to v poriadku, vypinace, zasuvky a ine su na to prisposobene, cize nebudu trcat von
Odpovedať
Profilova fotka
@ma 890 S tak exponovanymi vecami ako vypinace a zasuvky by som sa nezahraval (tak ako pises) . Z vlastnej skusenosti (ale uz to menit nebudem, je to v dvoch izbach a vidiet len vypinac), pred kupou si skontroluj ci ma vypinac presah, nie vsetky to maju. A takisto si davaj bacha pri kupovani krytiek, nie je nic krajsie ako ti spod bielej krytky vycuhuje oranzovy ramik krabice :-D Tu mas len priklad (strana 72), HWD/RD ze to existuje a treba to rozlisovat. http://www.cbelektro.sk/obchod_homedi...
Odpovedať
@moriak už som skúsil, máme vypínače logus 90 a trčia von, odfotím a pridám
Odpovedať
Profilova fotka
@moriak vypinace a zasuvky Schneider Anya tiez :-p
Odpovedať
Legrand bez problemov :-) Mozes teda menit vypinace, strierkovat steny alebo dat tam tmel. Ja by som siel tou najjednoduchsou cestou - menit vypinace.
Odpovedať
legrand valena odstava tiež nie vela ale pol milimetrika .bežne to robím tak že orezujem papier okolo krabice ale len tolko kolko presahuje ten ráfik ...ničoho sa neboj nič sa ti nebude drobit ani pri zásuvkách !treba to len poriadne urobit a máš doživotne pokoj a nič ti nebude odstávat!!!
Odpovedať
potom mate divne krabice ;-) ja mam valenu a nic nikde neodstava
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@mariand tie Schneider Anya sú OK či nie? Uvažujeme o nich.
Odpovedať
Profilova fotka
@pdu tie prave nekryju :-(
Odpovedať
@mariand dakujem za odpoved
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?