Elektrikár Ľubomír Lenárd - Lenes sro Košice

Mám zlú skúsenosť s elektrikárom p. Ľubomír Lenárd - Lenes sro, ktorý mi robil el. prípojku. Vypýtal si o 100€ viac. Vraj zato, že myslel, že do výkopu pôjde len 1 kábel a dávali sme 3 káble a pritom som si vzal aj dovolenku a celý deň mu pomáhal. Navyše si vyúčtoval aj opravu susedovho kábla, ktorý pri práci poškodil a ani nezaizoloval kábel v elektromerovej skrinke aby do neho netiekla vyzrážaná voda. A ešte mi ani nezapojil prívodný kábel, vraj na to musím zavolať tých, čo mi zapájali fotovoltaiku, hoci dostal od nich presné inštrukcie. Ešte aj do domu som si kábel priviedol sám, sám kopal a ukladal kábel kolo domu, ... myslel som, že mi zato aj spustí niečo a nie že ešte o 100 € si vypýta viac !!! Odporúčam preto vopred si preveriť elektrikára aj každého, čo mu dáte niečo spraviť. Sanislo
Odpovedať
1
2
6
@michalsanislo moja otazka znie: Dali ste mu tych 100€ viac?
Odpovedať
@michalsanislo A kolko si dal za celu pripojku?
Odpovedať
čo tam robil celý deň?
Odpovedať
Profilova fotka
@michalsanislo kolko m ukladal on? a kolko to stalo cele?
Odpovedať
Áno, dal som o tých 100€ viac, žiaľ. Ukladali sme spolu - max. 180 m. ten najdlhší kábel Kábel, chráničky a rozvádzače sme si kúpili sami. Za celodennú robotu vzal namiesto 150€ až 250 € a ešte 50€ za drobný materiál vrátane spojky na kábel, čo poškodil susedovi.
Odpovedať
@michalsanislo nechapem preco sa tu stazujes .... To, ze si vypytal o 100€ viac je jeho problem ... Ak sa raz dohodnem na cene tak nedam ani o € viac .... Nie on je neseriozny ale ty si hlupy a este sa tym tu chvalis ..... :-) Dat niekomu za den prace 250€ je fakt blbost ....
Odpovedať
Ako poškodil susedov kábel keď výķop si robil ty.
Odpovedať
@mackoke bezne majstri beru 250€ na den. Vacsinou to je ovela viac cca 1000€. Chlapec zaplatil smiesnych par € a narieka tu ako ho osklbali. Ludia prichadzaju o vacsie prachy a nic nehovoria a su spokojni.
Odpovedať
Tento si to aspoň odrobil, zažiješ ešte plno takých, čo na stavbe ani neukážu, ale majú tú správnu pečiatku. Inak ja som si ukladal do výkopu a cez základy kábel sám, vyše 130m, za zapojenie a pečiatku som platil už len 20euro. Len musíš mať niekoho, kto ti potom dá pečiatku.
Odpovedať
@originalx neexistuje profesia kde by som niekomu zaplatil 1000€ na den !!!!
Odpovedať
@roman_x peciatku nieje problem vyrobit na pocitaci.
Odpovedať
@mackoke ver mi, ze existuje a aj zaplatis a ani o tom nebudes vediet.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx no daj jeden priklad ....
Odpovedať
@mackoke napr. zaklady ked mi robili, cena 8500€, z toho material 4500€ , 3 brigadnici po 3,5€/h- 3 dni. Takze na den mal chlapec 1000€. Mury ked mi stavali 3 majstri za 5,5 hod 1000€ zobrali. El pripojka 4 hod prace cena 1350€ z toho material cca 350€. Oknari, podlahari, omietkari vsetci beru 500- 1000€ na den. Ja by som tiez nerobil za menej.
Odpovedať
@originalx mna nezaujima co si ty za sumy zaplatil ... Ja som napisal ze neexistuje profesia kde by som zaplatil za den prace 1000€ .... To ze ty si zaplatil je len cisto tvoj problem .... Zjavne ako prva tvoja investicia pri stavbe domu nebola kupa kalkulacky .... :-)
Odpovedať
@originalx ukaz mi ktory montaznik okien zaraba 10 000€ za mesiac .... Ak existuje firma ktora tolko plati okamzite nastupim a to mi staci ta najnizsia suma co si napisal 500€ na den :-) Zamysli sa a zistis ze trepes hluposti ....
Odpovedať
@mackoke no potom si musis spravit vsetko sam. Nepotrebujem kalkulacku, viem ratat z hlavy ako ma v skole naucili.
Odpovedať
@originalx zmen si meno na Ezop, Homer, Dobsinsky alebo Anderssen. A zacni pisat rozpravky profesionalne. Ide ti to fenomenalne.
Odpovedať
@mackoke no ono ked majster napise ze tolko je material, tak ten zvysok mu nejde cely "do vrecka" - aj on ma bezne naklady (najom + veci s tym suvisiace, doprava, odpisy auta, potrebuje si kupit naradie s ktorym pracuje, nejake tie certifikaty, licencie, poistky...) no a plati dane, odvody... vo firme to nie je len "plat" montaznikov, ale aj nejakeho back-office, uctovnicka, skladnik, apod...
Odpovedať
@erytro chlapec, ked budes mat tolko skusenosti a zazijes tolko co ja potom ti dovolim mi radit. Zatial tisko pocuvaj.
Odpovedať
@radog tak tak
Odpovedať
treba si dat stale spravit cenovu ponuku !!
Odpovedať
@mackoke montaznik asi ťažko ale firma ano. Jedna nemenovana spolocnosť za hodinu prace montera berie 34 eur e monter ma z toho 4 eura....
Odpovedať
No a k prispevku... Ako bola zmluva? Pokladka 1 ci troch kablov? Naco ste si zobrali dovolenku a pomahali? Oprava kabla- ked ste kopali mali ste vytycene siete? Nezaizolovanie kabla. Bezna prax. Celkom by ma ale zaujimalo co si pod tym predstavujete. K pripojeniu fotovoltaiky. Je bezna praxze kto si to namontoval tak to aj spusti a odskúša. Neviem prečo si vätšina ludi mysli ze ked je niekto elektrikar musi vedieť a byť ochotný robiť všetko.
Odpovedať
Mňa by zaujímalo, koľko si pýtajú montážnici fotovoltaiky, keď sa im nechce prísť zapojiť 1 kábel...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Mrzí ma, že sa táto diskusia zvrhla na vzájomné osočovanie a nadávanie. To nebolo jej cieľom, ale CIEĽOM BOLO POUKÁZAŤ NA TO, AKÉ NEKRESŤANSKÉ PENIAZE SI NIEKTORÍ PÝTAJÚ A AKO VEDIA VYUŽIŤ NEJEDNOZNAČNÉ DOHODY ABY VÁS OŠKLBALI A VAROVAŤ DRUHÝCH, ABY NESPRAVILI ROVNAKÚ CHYBU AKO JA. ÁNO BOLO TO ODO MŇA RIADNA HLÚPOSŤ, ŽE SOM MU DAL O TÚ STOVKU VIAC. MNE ROBIL PRÍPOJKU A JA SOM MU VRAVEL, ŽE DO VÝKOPU SI DAJÚ AJ SUSEDIA SVOJE KÁBLE A V PONUKE, ČO MI POSLAL BOLO LEN NAPÍSANÉ CENA PRÁCE 150 €. A ARGUMENTOVAL, ŽE TO BOLA LEN CENA PRE MŇA ZA 1 KÁBEL. JA SOM SA HO POTOM AJ TELEFONICKY PÝTAL, ČO TÁ CENA ZAHRŇUJE A POVEDAL, ŽE UŽ VŠETKO - OSADENIE A ZAPOJENIE ELEKTROMEROVÉHO ROZVÁDZAČA, POKLÁDKA KÁBLA A FÓLIE, PRIVEDENIE KÁBLA DO DOMU DO ROZVÁDZAČA. ANI MI NENAPADLO, ŽE BY ZA TO, ŽE DO VÝKOPU SA DAJÚ ĎALŠIE 2 KÁBLE BUDE PÝTAŤ NAVIAC 100€. ÁNO, JE PRAVDA, ŽE JEDEN SUSED SI KÚPIL UŽ TERAZ ELEKTROMEROVÝ ROZVÁDZAČ A OSADIL MU HO ALE ANI NEZAPOJIL, A NA DRUHEJ STRANE SOM SI JA VYBRAL DOVOLENKU A CELÝ DEŇ MU POMÁHAL, ROZTÁČAL SOM KÁBLE S NIM, ZAHRABÁVAL RUČNE PRVÝCH 10 CM A NA SVOJOM POZEMKU SOM SI SÁM SPRAVIL VÝKOP AJ ULOŽIL KÁBEL ASI 25 M A AJ DO DOMU SOM SÁM NAVŔTAL DIERU A PRIVIEDOL DNU KÁBEL. EŠTE AJ MATERIÁL – ROZVÁDZAČE, KÁBLE, CHRÁNIČKY PRIVIEZOL SUSED, TAKŽE AJ S TÝM MU ODPADLI STAROSTI ... A ZA TOTO VŠETKO, NAMIESTO TOHO, ŽE BY NIEČO SPUSTIL, EŠTE O 100€ VIAC SI VYPÝTAL !!! AKO SA HOVORÍ, ZA DOBROTU NA ŽOBROTU. AK VIEM, TAK ANI PRSTOM NEPOHNEM, NECH SI ROBÍ VŠETKO SÁM. A K TOMU POŠKODENÉMU SUSEDOVMU KÁBLU – KOLO STĹPU KOPAL RUČNE A VYHOVORIL SA, ŽE BOL KAMEŇ NA ŇOM. A k odbornosti – zapojiť kábel k pripravenému ističu a od ističu na svorky meniča musí vedieť každý elektrikár. Ale prišiel pán z Prešova a zapojil mi to za 10€. A k izolácii - v elektromerovej skrinke sa zvykne zrážať voda a aby netiekla dnu do kábla, tak sa na kábel dáva čiapôčka alebo sa jednoducho obtočí izolačnou páskou.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?