Dátové a koaxiále rozvody

Profilova fotka
Zdravím, budem mať 2x dátové rozvody a 1x koaxial od satelitu potiahnutý do izieb ku telkam. Oplatí sa ešte ťahať 2x koaxial od antén??? Používa sa to ešte antény v dnešnej dobe??
Odpovedať
@logo22 do izieb mam 2x2 lan a 1x koax a banujem ze som nedal 2x koax.... Rozvod kablovky a do buducna mpznost pouzit na rozvod druheho zo satelitu...
Odpovedať
@logo22 @cmelor Ake dva kable? Do sat/tv/r zasuvky len jeden koax do jednej izby. V datovom rozvadzaci riesit emp centauri a odtial na strechu/pred dom potrebny pocet kablov.
Odpovedať
@megdesign emp som dnes ppzeral .. je mozno do toho zapojit vstup digitalnej kablovky a lnb? Aky typ..
Odpovedať
@cmelor ano. Da sa pripojit LNB/DVB-S/S2/ a aj DVB-T/T2/DVB-C. Aky typ coho? Emp? Zalezi kolko ucastnikov a kolko satelitov chces... Montujem rozne. U seba mam EMP na dva sat + DVB-T a vystup na 4 TV. Predpripravu mam na streche na 3 sat.
Odpovedať
Potrebujem jeden satelit a dvb-c do 4 zasuviek...avsak na strechu som doviedol iba jeden koax.. moja chyba
Odpovedať
@megdesign Aké 2 káble? To ty nevieš? Napr. Mágio cez satelit keď nemáš pevnú linku. Z jedným káblom, nebude možné si dať službu nahrávanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ok páni tak ku každej telke potiahnem 2x koaxial + 2x FTP kabel
Odpovedať
@logo22 Keď máš dostupnú káblovku, tak ti bude stačiť aj jeden koaxial, ale keď TV signál budeš riešiť cez satelit tak určite dva. Ja mám 2+2 a potom som zistil, že som mal dať 3 x koaxial do obývačky. 1. klasická anténa, 2. Mágio, 3 Mágio nahrávanie. Klasickú anténu používam hlavne v zime keď večer nasneží, tak vypadne satelitný signál a je po programe až do rána. Prepnem na klasiku a aspoň niečo ide. V noci na strechu nepolezieš a cez deň sneh zíde sám.
Odpovedať
@ruren ak bude riesit viac satelitov, a terestrial/cable staci mu do kazdej izby jeden koax. S tym nahravanim mas sice pravdu, tam treba jeden koax navyse /ani o nie, ak vyuzijes loop, ak nahravas z rovnakeho transponderu/, ale inak trepes debiliny. Netreba ti dalsi koax, ako si udajne zistil, ale ti staci kupit emp.
Odpovedať
@cmelor Na jeden satelit + dvb-c treba na strechu 4xkoax do quattro/quad lnb a jeden koax do pripojneho bodu kablovky. Emp potrebujes 5in/4out.
Odpovedať
Neviem kto dnes riesi dvb-t, ja by som uz ked tak rozmyslal o iptv. Na strechu vyviest tolko koax kolko bude tv, zviest to do racku a z racku do jednotlivych miestnosti. Na strechu dat treba koax do exterieru cize cierny. Dalej do racku pouzit prepatovku na koax, potom nejaky multiswitch a odtial hviezdicovo do jednotlivych zasuviek tot vse. Ftp do obyvacky min 2 inde staci jeden, moj nazor aj tak vela ludi povie ze mam wifi. Tak isto nachystat chranicku pod strechu a na hranicu pozemku pre privod internetu, pripadne optika a zasa vievsetko do racku, cez prepatovku a ukoncit na patch panely. Z patch panela na switch moze byt aj z poe a odtial do zasuviek. Pouzil by som uz ftp cat 6a kabel. A niekde do stredu domu by som dal AP cez poe a mate nachystane vsetko a na vsetko. A ano da sa viac ako kamery, NAS atd.
Odpovedať
@patriky dvb t riesim stale. Ked zasnezi parabolu a pripadne vypadne net, jedna mala smerovka to isti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign A toje čo? emp?
Odpovedať
@ruren vyrobca :) http://www.emp-centauri.cz/index.php?...
Odpovedať
@ruren Electronic Machine Protection.... Joke. 😛 P.S.: try Google....
Odpovedať
@megdesign A máš tie zosilňovače v praxi aj vyskúšané, lebo nejak to v reále nefunguje. Cez zosilňovač zlučené FM antána, dvd t, anténa a satelit a mágio nefunguje. Musel som ho pustiť samostatne.
Odpovedať
@ruren ano mam. Vsetko funguje. Dokonca mam jeden nahodeny doma. To nieje ziaden zosilnovac..
Odpovedať
@patriky "do racku, cez prepatovku" co to znamena ? sorry nie som elektrikar ale po vysvetleni to snad zvladnem pochopit. dik
Odpovedať
@panak google,
Odpovedať
@patriky Google who ? ;-) To ako to pises znie ze chces opticky kabel davat cez prepatovkyu "pripadne optika a zasa vievsetko do racku, cez prepatovku". Sorry ze nie som elektrikar a neviem co to znamena. Podla toho co som videl tak iba elekricke pripojenie ide do prepatovej ochrany. Prepatovku na optiku, coax, ethernet... ale ved ked nechces povedat nemusis. Slovo google vie napisat kazdy kto skoncil ZŠ. peace... :-x
Odpovedať
zabudol som obrazok co som "vygooglil"
Odpovedať
@panak su prepatovky aj na slaboprud, strukturovana kabelaz aj na silnoprud. A nechce sa mi to pisat, rozpisovat. Ukaz to vlakno elektrikarovi a on uz bude vediet
Odpovedať
A ja som si myslel ze toto forum je aby si ludia pomahali navzajom. To bol asi omyl. Vlastne ono to je spravne tak ze sa mame vsetko pytat elektikarov, plynarov, podlaharov, blablarov alebo googlit a neotravovat blbymi otazkami na fore. Cize vlastne ziadne forum nepotrebujeme. Spravne som pochopil co sa mi snazis naznacit ? Stacilo neodpisovat ked sa ti nechce 8-)
Odpovedať
@panak zle si to pochopil, ked chces napis mi SS dam ti cislo a mozes mi zavolat a rad ti to vysvetlim, preferujem radcej telefonicky kontakt. Ono je to na dlho a fakt sa mi to pisat nechce, nemam na to cas, radcej si zavolame a rad ti odpoviem na tvoje dotazy, lebo vidis to co som napisal si nepochopil.... Ak by to nebolo take zlozite par viet napisat, ale toto je moc :D
Odpovedať
@panak ak chces doma nieco svojpomocne bastlit, treba o tom vediet alebo si nastudovat aspon zaklady,bez toho sa nepohnes. a ak ich uz raz ziskas, potom mozes od ludi znalych ziskavat dalsie vedomosti, coho vysledkom moze nakoniec byt tvoja spokojnost z vykonaneho diela. ty si sem ale prisiel s prazdnymi rukami a chces detailny navod sity tebe na mieru a to v problematike, ktora je sama o sebe dost zlozita a komplexna
Odpovedať
@ondro81 Sám by som to lepšie nenapísal. :-)
Odpovedať
@ondro81 Nemyslim si ze mas tak uplne pravdu.Zaujala ma tema tak som si ju precital ale nerozumel som jednemu pojmu a tak som sa slusne opytal co to znamena. Nepotrebuje ucebnicove vysvetlenie. Stacilo napisat "taky bazmeg co sa vola XYZ co si strcis do stredu kabla". ZIaden detailny navod som neocakaval a ani neocakavam. Ale necakal som ani "google". Lebo to mozem napisat do kazdej diskusie co tu je a budem najvacsi cavo co super kazdemu poradil :) Chapame sa ? Ak nie tak skoda dalej pisat.
Odpovedať
@patriky Dik za ochotu. Snad raz ponuku vyuzijem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?