Blikanie svetla

Poradte mi, kde začať hľadať chybu pri blikaní svetla v celom byte /dome/. Máme všetko nové prerobené, vonku nefúka vietor a predsa mi svetlo bliká. Elektrikára čo nám robil elektro sme oslovili.
Odpovedať
@staronova a co vam k tomu povedal?
Odpovedať
@staronova Kde urobili súdruh z NDR chybu??? :-) :-S :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova Nám blikne sem-tam svetlo vtedy keď sa zopne napríklad prietokový ohrievač ( veľký náraz odberu) ale to je fakt len také zanedbateľné bliknutie.
Odpovedať
treba dotiahnuť prívodné vodiče na celom prívode, tak ako fázové, tak aj ochranné, na to treba odborníka, v skrini s ističmi, to misí byť vidieť, alebo počuť, keď sa to neopravý tak sa opalia vodiče, potom uvidíte kde to -bolo- aj zanedbateľné bliknutie, je povolený spoj ktorý sa po čase ukáže ako veľká závada, blikne a spojí sa, ale po čase sa to bude viac a viac opaľovať, až odpali!
Odpovedať
Ja som mal tento problém 2 roky vždy najviac v zime. Vymenil som ističe, urobil merania a revízie a nič. Nakoniec to bol spoj na hodinách, ktoré keď vymieňali tak zle dotiahli. Keď som bol zúfalí a volal ich, aby to prišli skontrolovať tak ma cez telefón vždy odbili, s tým že chyba je u mňa. Vyhrážali sa mi zaplatením výjazdu, keď som žiadal vymeniť hodiny. Nakoniec zistili že horel prívodný spoj na hodinách.
Odpovedať
Profilova fotka
nam to robi stale v jednej izbe ale zatial som to nejako neriesil
Odpovedať
Profilova fotka
treba dotiahnut vodice mne to tiez blikalo a j som pocul zvuk z isticovej skrinky pri zapnuti vypinacu, ked som dotiahol bolo to ok
Odpovedať
mate LED ziarovky? 3 alebo 4W? skuste tam dat 7W - mozno to je iba indukcnost vo vedeni
Odpovedať
@gashtaan reagoval vtedy tak, že nech sledujeme kedy to bliká /vietor, silný mráz/ dedukoval, že asi na stlpe....čas plynul a včera ma to už dožralo....
Odpovedať
@technik007 soudruh z NDR určite neudelal chybu!! Máme veľmi šikovného elektrikára...ruku zanho dám
Odpovedať
@mirooslav bliká nám to stále, niekedy dávno nám to robilo, v inom byte, ked som pustila elektr. ruru.....
Odpovedať
@mibagaba Náš problém je asi podobný. Dnes som mu už volala a ideme to riešiť. My sme totiž v dome, kde su dva byty. Spodný byt sme zugrund rekonštruovali. Teda aj elektriku. Niečo je / horný byt/ z pred 20 rokmi robené, ale tam sa nebýva /bože to je luxus/, čiže nie je tam odber. Večer vyskúšam, či aj tam bliká. Spodný byt má všetko, čo sa dalo nové. /prívody, rozvody, poistky, ističe :-D / Ovšem hodiny a stlp ostal. Tak príde a vyskúša.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
to staci len dotahnut a malo by to byt fajn :)
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova 5pokus na zaciatku to napisal jasne = dotiahnut vsetko ak mate podozrenie ze je to na stlpe, kontaktujte elektrarne
Odpovedať
@staronova Ja som to riešil a aj vyriešil tak že som zistil miesto iskrenia-blikania. Asi pred 9rokmi som montoval 10A istič na švagrovej chate a po mesiaci začalo blikať svetlo.. Pri práci som počúval rádio na stredných vlnách ktoré sa na počudovanie chovalo že príjem zlyhával. Tak som chodil aby som ho vylepšil až som došiel pod ističe a zistil som že ako som zhodil istič prestalo s rušením. Tak som potom vymenil istič a bolo po probléme. Nedalo mi to a tak som rozobral istič a kontakty boli značne opálené-slabý prítlak na kontakty hoci bol dávaný ako nový. Zrejme výrobná vada. Takže skús to tak ako som Ti napísal a budeš vedieť na čom si. :-) :-) :-)
Odpovedať
@muse22 môže to byť aj v konkretnej izbe v rozbočovacej krabici, alebo lepší, môže to byť vo vypinači, keď je to svetlo, vodič pod svorkou vo vypinači slabo dotiahnutý, alebo mimo svorky!
Odpovedať
@5pokus Môže byť aj nalomený kábel.. :-) :-) je toho viac na zisťovanie... :-D :-D
Odpovedať
@technik007 ...na privode?
Odpovedať
@technik007 nám bliká celý byt.....teda musí byť chyba v samotnom začiatku....aj elektrikár to tipuje....a istič s výrobnou vadou sme už aj my zažili-šiel ho vymeniť. Uvidím, dnes zajtra má prísť a potom napíšem, či to boli tí soudruzi z NDR..a udelali chybu :-o
Odpovedať
ja by som chodila po celom dome aj ku rozvodnej skrinke aj k hodinam a vonala, ci sa tam nieco nepali. Tipujem, ze to nemoze blikat bez nasledkov.
Odpovedať
aj nám tak prednedávnom začalo blikať, najskôr len tak, že sme si to ledva všimli, potom viac a viac a nakoniec už aj televízor začal blbnúť aj spotrebiče. Nevedeli sme prísť na chybu, lebo elektrika nová, prerobená, všetko ok a nakoniec to bol kábel, ktorý šiel zo stĺpa do hlavnej skrine, bol zle dotiahnutý a aj kdesi prelomený, tak to museli elektrikári meniť. Odvtedy je pokoj.
Odpovedať
@catscan Náhoda je blbec... :-) :-)
Odpovedať
@catscan Práve písal aj petrife ...bol zle dotiahnutý a aj kdesi prelomený.. :-( :-( :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo to si len myslis, ze to citit, niekedy vobec nie :)
Odpovedať
@technik007 veru.. niekolko krat sa mi to uz potvrdilo :)
Odpovedať
Píšem výsledok blikania ;-) už nebliká.....najskôr boli dotiahnuté všetky spoje, čo sa našli u nás a dali sa dotiahnuť. Potom vyskúšal majsterko žiarovkou od hlavných ističov. Nakoniec on zistil pri rozhovore s iným elektrikárom, že bliká aj v inom dome inej ulice. Tak to nahlásili a kompetentní to boli poriešiť na nejakom stĺpe. Dúfam, že to skončilo. Včera aj veľmi fúkalo a svietilo dobre, teda bez blikania.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
pripojim sa k starej teme,mne sice neblikaju svetla,ale co som si vsimla v poslednej dobe tak svetielka na sporaku,nie ze vyslovene zhasne blikne.. ale tzv preblikavaju ,je to viditelne...sporak mame a pouzivame dlho,neviemc o to moze byt....ak by niekto ozrejmil... robi to aj ked je vypnute
Odpovedať
@maria123 ..aký máš sporák?? Aké svetielka sú na tom?? Ak sú tam tlejivky /nap.230V/ tak iste "končia" svoju životnosť a je treba ich vymeniť.. ;-)
Odpovedať
@technik007 mora dole elektrpina hore plyn.to su tie hodiny ci co neviem najst vyraz.stary 10 rocny...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
pripojim sa tu... tiez mi blikaju svetla, konkretne mam tieto ikeacke https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pr... + mi blika aj stara mala lampicka stolna v ktorej je ale neonka (ta uz moze aj odchadzat tak neviem) no a pred par dnami sa mi stalo ze cvaknem vypinacom v spalni a svetlo nejde, vymenili sme svetlo a ani druhe neslo takze moze to mat suvyslost s tym blikanim? blikanie nie je extra caste ale sem tam to preblikne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?