Antenny zlucovac

Zdravim, vedel by mi niekto poradit cim zlucit signal z dvoch terestrialnych anten (obe su bez zosilnovaca), jedna je nasmerovana na BA, druh na Gyor. V predajni mi ponukli obycajny zlucovac za par eur (nieco taketo https://www.dtelektronik.sk/kategoria...) ale problem je v tom ze po zluceni slovenske programy ostali vsetky ale z madarskych mi telka nasla z povodnych 31 programov len 9 (napr. Spektrum a M4 neidu). Najde sa niekto kto vie poradit zlucovac ktory by preniesol vsetky programy? Dakujem.
Odpovedať
@jordyl Podľa mňa ani neide o ten zlučovač, ale o to, že potrebuješ zosilňovač. Ja mám tento zlučovač, do ktorého idú káble z 2 DVB-T antén: http://www.altronik.cz/toner-dcrg-12-... a za ním tento zosilňovač: https://www.alza.sk/alcad-ai-200-d153... a z neho potom ide signál do rozbočovača na 4 káble do 4 miestností.
Odpovedať
@chrobak7 Dik, myslis ze ten utlm spravi az tolko aby bez zlucovaca bezproblemov primany signal znizil natolko ze po zluceni neide? Ak by to tak bolo tak by potom nemali ist ziadne kanaly z HU?nie?
Odpovedať
@jordyl Neviem, nevyznám sa v tom. Len som ti napísal, ako to mám ja a funguje to.
Odpovedať
@jordyl Ten zlučovač čo máš Ty Ti neprenesie všetky pásma a ešte má ozaj veľký útlm ;-) ...Skús použiť tak ako píše @chrobák7
Odpovedať
Profilova fotka
@jordyl Problém so zlučovačmi je ten,že čím má väčší vstupný útlm tým po zosilení bude v signále väčší šum.Niekedy treba dať ovšem pásmový útlm,aby výsledný signál bol po zosilení dostatočne kvalitný.Túto časť ovšem amatérsky nespravíš.Neviem ,ako máš jednotlivé antény napájané....takže si treba dať aj pozor či je zlučovač priechodzí,alebo nepriechodzí pre napájanie.Ak sa ti jedná o funkčnosť je tu cesta ako to riešil "chrobák7" . Ak chceš ovšem kvalitu bez zmerania kvality signálov a príslušného zosilenia /či utlmenia/ to nepôjde.
Odpovedať
Profilova fotka
@jordyl pozri sa, či ti tie programy nerušia programy z BA príjmu. P.S. to že máš jeden vysielač, z ktorého prijímaš TV signál ešte neznamená, že aj signály z jednotlivých staníc bude rovnaký.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?