Aky kabel pouzit na prepojenie chodboveho vypinaca (č6)

mam elektikara ale je to starsia skola a rad pouziva rozvodne krabicky ja by som chcel zapajat len pod vypinacom. Do prveho vypinaca privediem cyky-j 3x1,5 aky kabel pouzit na prepojenie k druhemu vypinacu? CYKY-J 4x1,5? trochu ma zmiatol tento obrazok kde chyba modry kabel http://www.murat.sk/data/images/fareb... (ale tam je to 2,5 nie 1,5). nasledne z druheho vypinaca vyvod cyky-j 3x1,5. Modry a zeleny/zlty kabel by pokracoval z rozvadzaca cez krabicky az priamo na svetlo cez wago, faza by sa v prvom vypinaci "rozdvojila cez vypinac" a sla na druhy vypinac kde by sa spojila a sla na svetlo. je to tak spravne?
Odpovedať
Cyky-j 5x1,5
Odpovedať
Profilova fotka
@janiiik84 Stačí CYKY-O 3x1,5 k tomu druhému vypínaču a k prvému čo máte prívod potiahnite aj vývod na svetlo a pod prvým sa to zapojí.
Odpovedať
@elektronitra @janiiik84 Naco jej menis kabelaz ? Jasne napisala, ze privod je do prveho vypinaca a vyvod do svetla je z druheho.
Odpovedať
@romi29 muzsky rod :).. kable este niesu natahane, a je pravda ze na jedno schodiste kde budem mat svetlo na vrchu je ten druhy napad uspornejsi. Aky je dovod na tu dalsiu fazu 5x1,5? @elektronitra CYKY-O 3x1,5 su 3 fazy (sedy,hnedy,cierny) vsak? v niektorcyh eshopoch maju obrazok hnedy,cierny,zelenozlty. ak by som tam chcel pridat do buducna nejaku inteligenciu (http://domotique-info.fr/wp-content/u...) malo by to byt mozne vsak?
Odpovedať
Krabica č.1:Prívod J3x1,5 vývod žiarovka J3x1,5 prepoj medzi krabicami O3x1,5.Zelenožltý na zelenožltý,modrý na modrý,hnedý(z prívodu na vypínač hore),hnedý zo žiarovky na hnedý z kábla J3x1,5 sivý a čierny z toho samého kábla na výpínač dole. Krabica č.2:Hnedý na vypínač hore,sivý a biely na vypínač dole.
Odpovedať
Sorry preklep. Krabica č.2:sivý a ČIERNY dole...
Odpovedať
@palo81 tu je asi tiez preklep: hnedý zo žiarovky na hnedý z kábla J3x1,5 ... z kabla O3x1,5. presne tak mi to sedelo ked som si to nakreslil... len ma zarazili farebne znacenia tohto kabla na niektorych webstrankach ho maju ako hnedy,cierny,zelenozlty asi su len lenivy dat spravny obrazok. vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 Nebudem sa ani vyjadrovať... @janiiik84 Ano ( šedý, hnedý, čierny ).
Odpovedať
Myslím že " staršia škola " by nemala mať problém zapojiť vypínač radenie 6 a ani kábel aký potrebuje! Otázka je akú školu má pán dotyčný murár, tesar ?
Odpovedať
@janiiik84 Sorry za zensky rod :-) Faza navyse je na nic, ale kabel ( cierny, hnedy , modry, zeleny) nekupis, preto 5Jx1,5. @elektronitra Povedz mi, co je zle alebo nedajboze proti norme na takom rieseni ?
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 nemyslel som že je to zle, ale že ako si hneď vyletel akoby si poznal všetky informácie.
Odpovedať
@elektronitra Ja som nevyletel, zle si ma pochopil. Informacie a sposob privodu a odvodu boli podla mna dostatocne, preto som sa opytal, preco mu chces menit kabelaz.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpovedať
sorry za kvalitu ale som iba elektrikar a som toho nazor radšej raz videt ako 100krat počut s tym to suhlasim s elektronitra
Odpovedať
@paco87 dakujem za obrazok, nejak tak som si to nakreslil aj ja na papier, nie tak pekne ale funkciu to splnilo. dakujem vsetkym.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@paco87
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?