Ako zapojiť dvojnásobný dvojsmerný spínač.

Dobrý deň, chcel by som vás poprosiť o pomoc pri zapojení dvojnásobné dvojsmerného spínača, link nižšie: https://www.niko.eu/sksk/clanok/170-7... V krabici mám tri káble, jeden je prívod elektrického napatia, a dalšie dva sú dve nezávislé svetlá, ktoré potrebujem ovládať.Je to vypínač na terase.svetlá sa dajú zapínať aj zvnútra, teda ked sa mi tento podarí správne zapojiť.Viete mi prosím poradiť ako kde dať fázu + dopojiť svetlá. Dakujem
Odpovedať
No v prvom rade mal byt ten vypinac byt IP44. A mate tam nedostatok kablov. 3 kable su malo. Tento vypinac je tzv. vyp c.5B (6+6), dvojita sestka. To co pisete pojde ovladat tak vyp c5. Tento vypinac sa tak da zapojit, ale ze to budete ovladat z 2 miest nie. Museli by ste tam mat este prepoj CYKY-J 7x1,5 medzi tymto a vnutornym.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako písal Patriky, máte tam málo vodičov. Tri vodiče stačia buď na zapínanie / vypínanie dvoch samostatných svetiel iba z tohto vypínača alebo na ovládanie jedného svetla z dvoch či viacerých vypínačov.
Odpovedať
ujasnime si pojem kabel a vodic...... Ak naozaj trcia len tri vodice, nie modrej ani zelenozltej farby, jeden privod L a dva odvody L na dve svetla, tak musia by v tej krabici aj N pripadne niekde pod odbocnou krabicou, ale mozno su uz prevagovane.... Ak je to vypinac 5B, a tie N su niekde spojene, tak to zapojit pojde. Privod do spodku vypinaca a preklemovat s vedlajsou "packou". Jeden odvod zhora jednej "packy" na jedno svetlo, druhy z druhej na druhe. Ak trcia tri kable, kazdy je 3x1,5, tak to znova zapojit pojde. Modre dokopy, zltozelene dokopy /wago/ a dalej postup, ako som pisal vyssie.
Odpovedať
Profilova fotka
Na 2ks 6ky stacia 3 kable medzi nimi len farebne nebudu sediet no musi byt spravna trasa kablu a to privod vypinac svetlo vypinac ale na dvojeny je to malo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?