Odpoveď na príspevok:
Ahojte. Pred 5 rokmi sme postavili dom, priprav… tiež som v tom mal hokej, ktorý HDO kód a teda časy prepínania NT/VT sa ma týkajú, tak som komunikoval so ZDiS: Ing. Zuzana Matúšková (12:19:56): Dobrý deň, ako Vám môžem pomôcť? Peter ** (12:20:47): dobrý deň. Rád by som sa dozvedel HDO kód na mojom odbernom mieste. Viete mi pomôcť? Ing. Zuzana Matúšková (12:23:56): 159 pre priamovýhrevné vykurovanie a kód 151 pre ohrev teplej úžitkovej vody Ing. Zuzana Matúšková (12:24:30): uvedené kódy a časy trvania VT a NT nájdete na stránke https://www.zsdis.sk/Uvod/Online-sluz... Peter ** (12:24:45): nemám ani jednu z tých možností Ing. Zuzana Matúšková (12:25:15): 159 a 146 prepáčte Peter ** (12:26:02): nerozumiem tomu, HDO kód je predsa len jeden Peter ** (12:27:30): na tarifu D5 som prešiel nútene z rozhodnutia URSO lebo mám FVE na streche, tak ma zaujíma jeden konkrétny kód platný pre moje odberné miesto Ing. Zuzana Matúšková (12:28:45): máte sadzbu D5 pre priamovýhrevné vykurovanie Ing. Zuzana Matúšková (12:29:16): 20 hodín v nízkej tarife Ing. Zuzana Matúšková (12:29:34): len 4 hodiny sú načítavané vo vysokej tarife Peter ** (12:30:19): pri prechode na D3-4-5 nemáte žiadne podmienky, vybral som si D5 aj keď nemám elektrické vykurovanie ani ohrev TUV Ing. Zuzana Matúšková (12:31:29): vo veci výhodnosti sadzby kontaktujte dodávateľa elektriny - podľa Vašej spotreby Vám odporučia výhodnú dvojtarifnú sadzbu Peter ** (12:32:29): nie, mňa zaujíma len ten kód HDO, ten, podˇla ktorého mi prepínate sadzbu. NIč iné nepotrebujem Peter ** (12:32:54): ten jeden trojciferný kód Ing. Zuzana Matúšková (12:34:16): 159 Peter ** (12:34:51): Ďakujem, prajem pekný deň Ing. Zuzana Matúšková (12:35:08): Nech sa páči. Prajem Vám pekný deň.Odpoveď na príspevok:
Ahojte. Pred 5 rokmi sme postavili dom, priprav… HDO kód je trojmiestne číslo, nie šesť. https://www.zsdis.sk/Uvod/Online-sluz... Kde nájdem HDO kód? HDO kód sa zobrazuje na displeji elektromera a je označený číslom 0.2.2. Niekedy býva uvedený na štítku na zariadení, slúžiacom na prepínanie vysokej a nízkej tarify, ktoré sa nachádza pri elektromere. Kód môžete nájsť aj v aplikácii Distribučný portál. Ak ho napriek týmto inštrukciám neviete nájsť, môžete oň požiadať na odberatel@zsdis.sk.Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
HDO kód je trojmiestne číslo, nie šesť. https://… @paracetamol123 lenže ZDiS ti oznámi šesťOdpoveď na príspevok od foox:
@paracetamol123 lenže ZDiS ti oznámi šesť @foox mne v parametri 0.2.2 na elektromeri scrolluje trojmiestne číslo HDO : 159Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@foox mne v parametri 0.2.2 na elektromeri scroll… @paracetamol123 mne u nich na účte svieti toto a preto som im písalOdpoveď na príspevok od foox:
@paracetamol123 mne u nich na účte svieti toto a … @foox zajtra si pozri elektromer, čo máš pod položkou 0.2.2....Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@foox zajtra si pozri elektromer, čo máš pod polo… @paracetamol123 159, to už viem, napriek tomu oznamujú (aj písomne) zákazníkom nezmyslyOdpoveď na príspevok od foox:
@paracetamol123 159, to už viem, napriek tomu ozn… @foox ja napriklad nemam na portali kod HDO, len seriove cislo. Ako napisal @paracetamol123 kod HDO je na elmeri.Odpoveď na príspevok od rapidek:
ja vas upozornujem ze si musite strazit VT a NT u… @rapidek Nie som elektrikar a ani nic s elektrinou nejdem robiť (ja osobne). Ale chcem to pochopiť a keď tak info posunúť. Svorky K1 a K2 to sú fázy, ktoré idú z rozvodnej skrine do domu? A na tie sa potom napájajú ističe atd.. Lebo napríklad TČ mi aktuálne na všetkých 3 fázach na prívode do domu meria ampéry (je tam take zariadenie na každej žile). Ked sa spusti TČ alebo nejaký spotrebič, ktorý viac žerie, hneď vidím cez ktorú fázu to ide. TČ ako celok mám na fáze 2 - viď screenshot (aktuálne ohrieva vodu)... Ak to tak je, znamená to, že by mal elektrikár pomeniť v RE žili tak, aby mi TČ išlo z fázy 1, kde je 20h NT? Lebo na fáze dva je očividne len 8h NT. Mimochodom, čo fáza 3? :)Odpoveď na príspevok:
@rapidek Nie som elektrikar a ani nic s elektrino… K1 a K2 su svorky, cez ktore sa ovlada zariadenie. Ci uz nejaky stykac pre obycajny bojler, alebo ovladacie svorky vstupu na TC. Na tc si potom musis v servisnom menu nastavit prislusne podmienky v sekcii blokovanie spotrebica /napr. zakaz spustenia kompresora/Odpoveď na príspevok od rapidek:
K1 a K2 su svorky, cez ktore sa ovlada zariadenie… @rapidek aha takže K1 a K2 su dve žili so signalom HDO, ktore idu z vonkakajšej skrine a tie sa daju napojit na TČ.Odpoveď na príspevok:
@rapidek aha takže K1 a K2 su dve žili so signalo… akurat pozeram, ze schema je rovno na webe zsdis, ked preskrolujes dole: https://www.zsdis.sk/Uvod/Online-sluz...Odpoveď na príspevok od rapidek:
K1 a K2 su svorky, cez ktore sa ovlada zariadenie… @rapidek ty mas na elmery svorky k1 k2? Lebo ja som na elmeroch videl len rele kontakty, na ktore si musis sam priviest pen... Podla tej schemy co si dal su k-cka stykace, ktore uz su v tvojej rezii mimo elektromeru