Potulky kocúrikov

Ahojte, chcem sa Vás opýtať, kto máte v dome kocúra a chodí na "prechádzky" - ako najdlhšie môže byť kocúr mimo domu? Ten máš má 2 roky, je to domáci miláčik, vnútri papá, spí, schováva sa pred zlým počasím, hrajú sa so psom a keď je v pohode, ide na prechádzku - vonku sa aj vyvenčí. Doteraz sa vrátil vždy najneskôr na druhý deň domov, sadne si pred okno na terasu a pýta sa dnu, príp. nám jeho príchod oznámi náš hafan. Ale teraz nie je doma od utorka večera, sme smutní, či sa mu niečo nestalo...
Odpovedať
Profilova fotka
neboj nestalo ....chodí navohlady :) náš nebol aj ale dva týždne doma ...
Odpovedať
Profilova fotka
@efca7 más ho kastrovaného? Ak nie tak ho urcite daj vykastrovat, a treba ho hladat, ci ho nepreslo auto, alebo nie je niekde postrelený. Viem, ze macky strielajú v obci Vadovce, je to strasné :-S a po novom musí byt aj ocipovaný, lebo hrozí vysoká pokuta :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Tý naši neboli doma od vianoc.Ale po dedine ich sem tam vidím.Kocúr nieje domáce zviera.Kocúr je neohrozený nezávislý bojovník za svoje sexuálne práva .Jemu záleží len na "obšívaní mačiek " a vyháňaní cudzích kocúrov zo svojho revíru, ktorý si nonstop značkuje.Ak chcete mať domáceho mačacieho miláčika tak jedine mačku.
Odpovedať
nas sa tiez tula, 2-3 dni.. potom pride a 2-3 dni prespi. Cipovat sa taketo macky nemusia. Ja som ho uz oplakala X-krat a on sa vzdy vratil :-D :-D :-D Ale uz som si zvykla, ale som sa pevne rozhodla, ze nabuduce uz jedine macku si "priputam", nie kocura..
Odpovedať
@efca7 @akvi dajte kocurkov kastrovat. Jednak sa nebudu tolko tulat, bit s inymi kocurmi, ale zaroven nebudu ohrozeni chorobami prenasajucimi sa sex.stykom a pohryzenim (FELV a FIV - macacia leukemia a macaci aids), ktore nasledne chore macky prenasaju dalej. Pred 1,5 mesiacom sme museli dat utratit takto nakazeneho kocura, ktory prezil na ulici 10 rokov nekastrovany... navyse tieto choroby idu ruka v ruke s nadormi - tento "nas" kocurko mal nimi prerastenu celu brusnu dutinu).
Odpovedať
ĎAkujem všetkým, kastrovaný ešte nie je, chceli sme po sviatkoch... dúfam, že ešte bude tá možnosť :-( :-( opatrne sme pozerali okolo cesty aj v dedine, ale chvalabohu sme nič nenašli. Len sa bojím, aby ho naozaj niekto nepostrelil a on sa nemôže dostať domov alebo ho niekto nechytil a neublížil mu. Je to veľký maznoš a jeho mňaučanie pri chladničke, obtieranie sa o nohy a dožadovania sa pozornosti mi chýba. A tie miesta a polohy pri spánku, čo dokáže - veľa sme sa nasmiali.... stále ho vyzerám, na terase do noci zasvietené, keby sa zjavil pri dverách, ale zatiaľ nič... a to čipovanie musí byť myslím do septembra, takže aj toto by sme podnikli. Veď -krát sme s ním boli u lekára, čo prišiel zranený, dokúsaný, s teplotou, ale zo všetkého sa dostal. Snáď sa teraz vráti len vyhladovaný...tak rada by som mu už pripravila jeho obľúbené mäsko. Držte nám palce, aby náš Murko trafil domov :-)
Odpovedať
@efca7 no ako? ukazal sa? myslim na vas a drzim palce. zase, od tej kastracie netreba cakat zazrak v tom zmysle ze to zmeni povahu. nie, nezmeni. cize ked je to zviera ktore miluje slobodu a potulky, ono sa tralalakat po okoli bude aj nadalej. ale uz to nebude pre neho zalezisto hormonov a volania prirody, ktore su silnejsie ako jeho opatrnost a pud sebazachova. cize uz to bude urcite menej tulania sa, a len takeho cisto pre pasiu - a menej sa bude zapajat do bitiek o teritorium a samicky. urcite minimalne 2x take sance dozit sa dlhsie nez nekastrovany - ktory ked je v ruji, tak trtoseniu podriadi vsetko - je schopny sa s inymi kocurmi pobit na zivot a na smrt, a pri obhanani samiciek zabude na to ze treba jest, pit, ze treba presjt cez cestu kde si treba davat pozor na auta, cez dvorcek kde zije nebezpecny pes. xyz krat sa stalo, ze kocurik, ktory citil pachy maciek na sidlisku, vyskocil za 12 poschodia. proste priroda a hormony su silnejsie nez zdravy rozum. a pokial zviera clovek neda kastrovat a nieco sa stane - vinny je len a len majitel :-( tak velmi drzim palce, aby sa nasiel, aby ste nemuseli mat vycitky. akonahle ma kocurko 5-6 mesiacov kludne sa moze dat kastrovat, a to bez nasledkov. mladsich ako 3-4 mes by som kastrovat nedavala, aby mocovo-pohlavne ustrojenstvo vyvinulo dobre a nemali potom problem s mocenim.
Odpovedať
Anairda, si zlatá, ale zatiaľ žiadne správy, ani dobré a chvalabohu ani zlé ... stále pozerám ku dverám, máme zasvietené, chodíme ku bráne, hrkáme miskou s granulami ( na ten zvuk pribehol vždy). Len sa bojím, že ak je niekde zranený napr. aj po bitke s ďalším kocúrom, kvôli počasiu nevie prísť a bohvieako trpí. Mám výčitky, že sme tú kastráciu nestihli skôr :-( :-( doteraz sa vrátil vždy, najdhšie bol preč 2 dni, chýba nám a aj náš čuvačko ho hľadá. Doteraz nikdy jeho granule nezjedol, vždy misku iba oňuchal a nechal ich tak, včera 1x zožral Murkove granule. A to sú spolu skoro 2 roky! Kamoška, čo sa venuje mačkám mi povedala, že je teraz pre kocúrov ruja, aj keď počasie hovorí niečo iné, vraj ak si našiel nejakú mačku a delí sa s ňou s ďalšími kocúrmi, určite prišlo aj k bitke a v tomto období si rozširujú kocúri svoje teritórium. Ale aj jej sa už toľko dní zdalo veľa, no vraj ešte stále je možnosť, že je niekde zalezený, vylíže sa z rán a príde - pokiaľ mu neublížil ten najhorší - človek :-( :-( ahoj
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?