Pavúky v drevodome

Máme novostavbu drevodomu... bývame 8 mesiacov ale sú tam aj 2-3 pavuky za týždeň. Nemá niekto skúsenosť s dezinsekciou? Prípadne nejaký nápad ako sa ich zbaviť.
Odpovedať
Profilova fotka
prečo zbaviť? žijú na tejto planéte ako my, neškodia, nechávam si ich na likvidáciu komárov. Každý týždeň pri vysávaní pozberám a prídu iné.
Odpovedať
@6mia6 moja babička nedala dopustiť na obyčajné gaštany, akurát je sezóna, tak skús ich rozmiestniť po dome, len tak do misky na ozdobu. mala ich takto do ďalšieho roka. Ja to nemám osobne odskúšané, ale skús, nič za to nedáš. Inak chápem, že ti to vadí, mne by to tiež vadilo, najmä preto, že môj syn má arachnofóbiu, takže komáre, nekomáre, pavúky musia preč. :-D :-D :-D
Odpovedať
@6mia6 treba sa na pavuky pripravit pretoze maju drevodomy velmi radi... znamy s nimi pokusali bojovat...no neuspesne. Teraz maju hniezdo skoro v kazdej izbe a niekde ich maju aj desat kuskov ale vraj stihaju dobre chytat muchy aj komare akurat sa v noci niekedy budia na steklenie ked im lezu po tele pocas spanku. Treba ich suplementovat aby radtli aspon do velkosti chodidla a naucit ich lovit v skupinkach, potom nebude problem ani s tulavimi mackami na dvore.
Odpovedať
@danifedor tou prvou uvahou si to "zabil" ... pavuk si nevybera, vlezie tam, kam ho pustia. ;-)
Odpovedať
@pemix tak ma len znamych v drevodome, tak mu to tak vychadza :) Mne by sa to zdalo dost divne, keby najprv pavuci prehryzli omietku a studovali skladbu obvodovej steny predtym, ako vlezu do domu... ale cesty prirody su nevyspytatelne.
Odpovedať
Profilova fotka
tak presne tieto kúsky nás privítali pred tromi rokmi v našom dome ]-( :-o :-S :-N ......tieto pavúky žijú na poliach a na jeseň sa ťahajú kde je teplo.....a je im jedno z čoho je dom postavený ;-) :-p Ja som to hneď riešila- papuča do ruky a na kašu.....brrrrr...Kúpila som elektrický odpudzovač hmyzu-reklama vtedy letela v TV...vraj to vydáva dáke vlny a hmyz sa nerozmnožuje v dome....na pavúky to možno funguje ,ale mole v špajzi mali tie vlny na háku a rozmnožovali sa jedna radosť ]-( ]-( ,alebo už treba kúpiť nový odpudzovač,lebo prvé dva roky sme nemali v dome žiadny hmyz....
Odpovedať
@pemix zobral som moju reakciu trosku vtipne...samozrejme ze som nic z mojej reakcie nemyslel vazne :-D @6mia6
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ja ich chytam do pohara a pustam von. Dovod su moje zeny :). Niekedy mam pocit, ze ich pavuk stahuje z koze. Pritom dcera s nicim inym nema problem, dokonca von chova modlivky :)
Odpovedať
Mne osobne pavúky nevadia. Ale dcéra sa má čo tešiť.... vlastne aj ja, lebo bude ako besná od strachu. Radšej jej to ani hovoriť nebudem. Dom máme pri lese, pri poli.... už som ich aj pár v dome našla.Ale ako dieťa si pamätám, že pavúka sme nikdy nesmeli doma zabiť, len vyhodiť. Lebo sa hovorilo, že si človek zabije šťastie. :-)
Odpovedať
Už som volala aj s profesionálom príde sa pozrieť co by sa dalo robiť. No zatial mám omietať chalupu zvonku. Vnútri pavuciny zatiaľ nemáme. Vyvratil mi nazor z vlastných skúseností ze je to drevom, chvalabohu pre mňa. @jan45 s tou fóbiou ich nedokážem nechať behať po dome okrem toho za tých osem mesiacov by ich tam bolo toľko že by sme z nich mali tapetu. @fidorka7 o gastanoch som počula pôjdeme so synmi nazbierať, ako hovoríš nič za to nedam. Spravíme si gastanove zvieratka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?