Moju mačku vyháňa z dvora susedova mačka

Ahojte milovnici maciciek :) Prosim o radu. Zaobstarali sme si maciatko, teraz ma rok. Je to macka a je vykastrovana. Ked sme doma, je viac menej dnu, ked sme v psrarasci tak je vonku. Susedia si davnejsie prisvojili macku z ulice, neviem ci je to kocur alebo macka, ale v poslednom case nasu macku vyhana z nasho dvora. Zvykla si k nam chodit do misiek ( uz ich nenechavame vonku, ale aj tak chodi aspon na vodu - tu vonku nechavame pre nasu ). Spi na nasej lavicke aj na terase, ocividne si mysli, ze nas pozemok je jej teritorium. Nasa Bony prisla parkrat uz aj dohryzena. Zial, je mensia ako ta susedova macka. Preto teraz pred nou len uteka, a ta susedova macka ju nahana po celej ulici. Co robit? Nechcem prist o nasu macku.. Ako naucit tu cudziu, aby tu nechodila? Alebo ich radsej nejako skamaratit? Mate skusenosti? Dakujem :)
Odpovedať
1
2
skusala si petardy?
Odpovedať
@atak77 Nie, este som nic take neskusala. Pomoze to? Myslis ze sa vystrasi a uz nepride? Urcite skusim, dakujem za tip. Musim ju vystriehnut :-)
Odpovedať
@patricia no ked ju nechces zabit, musis ju vystrasit :-D kup si tie uplne male petardy, tie su lacne ... ja ich pouzivam na krtkov (zapalim, hodim do krtinca a prisliapnem nohou a pekne buum a aj kus tlakova vlna ide dole 8-)
Odpovedať
@atak77 Tak ty vystrelujes krtkov u susedov? :-D :-D Skusim, nechcem jej ublizit ale takto to dalej nejde, dnes susedova macka ani nepustila nasu do dvora ]-(
Odpovedať
Musis tej macke sposobit neprijemne zazitky na vasom dvore a ona sa mu zacne vyhybat. Najlepsie chytit (ak sa da) potom riadne ostriekat hadicou, a takto par krat za sebou. Ak nepomoze tak petardy. Jednoducho povedane, vas dvor si musi spojit s miestom, kde ma same zle zazitky. Ale urcite necakajte pokroky hned po prvom raze. Svagor chova cez leto vonku papagaje a ked tam zacne okolo chodit nejaka macka, tak nastrazi odchytovu pascu a potom ju aj s tou pascou ponori tak na pol minuty do suda s vodou. Zatial to vzdy zabralo a macka sa tam uz druhy krat nikdy neukazala. Urcite by pomohla aj kastracia susedova kocura/macky. Ja mam dve, kocura a macku, obaja su najduchovia a ziju iba vonku ale po kastracii sa vyrazne skludnili a cudzie macky prestali uplne riesit a medzi sebou maju priatelsky vztah, spavaju spolu, zeru spolu, hraju sa spolu, evidentne su stastnejsie. Len ci im to nakoniec nezafinancujes ty :-).
Odpovedať
Susedova mačka je nadradená nad Tvojou, nakoľko Tvoja je kastrovana, žiaľ ma nižšie postavenie... ja mám tiež kastroavanu a chodí k nám do dvora jej mamka, tiež tu našu najprv vyháňala, všetko jej chcela zožrať .....trvalo mi 3-4 mesiace, kým som ju donútila tolerovať moju a nevyháňat ju z vlastného dvora, dokonca sa jej tá moja už ani nebojí a už na svojom šéfuje, starú pusti do dvora, ale len na miesta, kde nechce byt ona.... určite ju netreba ponárať do vody a hádzať po nej petardy, to je teda naozaj smutne... ani mne by sa nepáčilo, ak by niekto moju tak zo svojho dvora vyháňala.... stačí ju trvalo vyháňať tieskanim ( ja som našu pri tom vyháňaní tej druhej chlacholila a hladila, aby pochopila, že vyháňať len tu druhu ), pripadne sem tam jemno poliať hadicou, ale jemno... postačí trpezlivosť a pôjde to
Odpovedať
Profilova fotka
Treba jej pobyt na vasom pozemku zneprijemnit, no zas by som to urcite nehnala do nejakych extremov
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám doma kastrovaného kocúra a kastrovanú mačku. Okrem toho ku mne chodia na dvor dvaja kocúri z ulice, ktorí kastrovaní nie sú a veru aj môj kocúr aj mačka, ktorí sú tu doma si s nimi vedia poradiť a riadne im dávajú najavo, kto je tu doma. Ak sa cudzí kocúri len kŕmia z misky, ktorú im dávam na gánog, tak okolo nich takmer bez povšimnutia prejdú.Ako už písali vyššie, treba mačke znepríjemniť život u vás, ale ja by som to neriešil petardami, ale jednoducho vodou z hadice, ktorú mačky nemajú rady. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nechajte mačky nech si to vyriešia medzi sebou.
Odpovedať
Macky maju svoje teritoria to je jasna vec. Cize to ze stecnemali macku na dvore neznamena ze Vas dvor nebol teritoriom nejakej macky/kocura. Cize ta susedov osvojena macka,ktora bola tulava si aj vas dvor prisvojila ako sucast teritoria uz mozno davnejsie. Neraz macky musia o svoje teritorium bojovat. Takze sa niet co cudovat ze vyhana Vasu macku so svojho teritoria. Bud si ho Vasa macka vybojuje ci ostane v nemilosti susedovej macky. Neodporucam plasit susedovu macku petardami. Kvoli dobrym susedskym vztahom. S vodou to pomoze no docasne. Bud si vezmete s utulku starsieho kocura,vacsieho. Zachranite tak macaciu dusicku, ked zisti ze vasa macka ho neohrozuje zacne preskumavat okolie. Ak by bol nekastrovany bolo by ok. Potom susedova macka bude mat problem, ak zacne on dominovat. Alebo vziat s utulku maleho psika co je kamarat s mackami. Zachranite psiu dusu,a ver mi. Ak sa skamarati s vasou mackou casom vsetky macky co mu prejdu cez dvor bude vyhanat. Taky mali psi oriesok ti ten problem poriesi a ani susedske vztahy nenarusis. Ziadne petardy,strelbu a neviem co este.
Odpovedať
Profilova fotka
@patricia zaobstaraj si psa
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 no to by sa zbavila asi aj svojej macky :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stanlej to nemusi byt pravda aj ked samozrejme psovi bude trvat pokial si zvykne na macku. Taktiez by som to ale nechal na macky nech si to vyriesia same
Odpovedať
@patricia > Zozen si vecsiu macku. Nam sa po zahrade promenadovali macky od susedov ako na Vaclavaku. Odkedy sme zacali pustat naseho rocneho sice kastrovaneho, ale takmer 6 kiloveho kocura do zahrady, tak sa tu nepromenaduju uz ziadne.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež odporúčam vyháňanie cudzej mačky z dvora aj za použitia hadice s vodou, či okríknutím, alebo po nej niečo hoďte ...ale pozor, aby ste ju netrafili. Ale aby mala pocit, že ufrnkla o chlp :). My sme si z bytu do domu priniesli mačku a kocúra. Sú kastrovaní. Vzhľadom na ich vek (12+13 rokov) nepredpokladám, že z nich budú "normálne" dedinské mačky. Stále žujú v dome, ale keď sme doma, tak majú otvorené a môžu sa voľne pohybovať von a dnu. Samozrejme predtým boli teritória rozdelené a myslím, že v noci a v zime (to sa našim nechce ani ňufák von vystrčiť) aj stále sú. Ale cez deň sú pánmi dvora naše mačky. Za plot nechodia, nemajú potrebu sa túlať. Samozrejme, že po zime to nejaký čas trvá a občas sa stalo, že ich napadla cudzia mačka. Ale ak sme boli vonku, tak sme ju okríkli, alebo sa stihli schovať dnu. Ale postupom jari sa cudzinci nezvyknú motať cez deň po dvore, keď sa naše vyskytujú vonku. Ako keby si rozdelili náš dvor na dennú a nočnú prevádzku. :) Psík si skôr zvykne na mačku ako mačka na psa. Vždy je lepšie mať najskôr psa a potom mačku. Mačky sú oveľa väčšie "konzervy" pokiaľ ide o vzťahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanlej nemusi to tak byt... susedia maju kocura aj psa. s nim sa hra ale inu macku vysteka
Odpovedať
asi sa jej u vás viac páči, no je to smola, že vaša mačka, sa na vašom pozemku nemôže zdržovať. ešte že nemáme mačku ako vidím
Odpovedať
@mesarosanton taktiez by som to tak riesila. Je to ich problem a naco sa im do toho montovat :-D :-D :-D
Odpovedať
mačku cudziu privolaj a ublíž jej nie že ju prizabiješ
Odpovedať
To sú rady od niektorých, že vraj petardy, ponáranie do vody, ubližovanie =-) :-x Susedovie mačka má váš dvor ako svoje teritórium, bola tam skôr. Plašiť ju môžte samozrejme len vo vašej prítomnosti, ostriekaním vodou z hadice (rozhodne ju nechytať, ako tu padla "rada", pretože vás doškriabe). Ak má len jeden možný prístup na váš dvor, tak ten jej zhatiť - na plot nadstaviť pletivo, prípadne plot postriekať pachovým odpudzovačom alebo k nemu vysadiť letničku Coleus canina, ktorej pach je mačkám nepríjemný. Prípadné doskokové územie udržiavať vlhké. Z útulku určite nedostanete nekastrovaného kocúra, depozity a útulky mačky kastrujú, pretože ich je príliš veľa na umiestňovanie, hromadia sa záchranárom.
Odpovedať
Profilova fotka
@wegar lenze nebudu tie odpudzovace neprijemne aj pre ich macku , To podla mna dobre riesenie nie je zneprijemnit zivot na dvore vlastnej macke, ak by ju nemali, tak ok, to by som nepovedal nic..
Odpovedať
@dominod Pokiaľ ten odpudzovač aplikujú na vrchnú časť plota, tak aspoň zabránia svojej mačke, aby sa túlala niekde, kde žijú ľudia s radami "ublížte jej, ponorte ju" a pod., vlastná mačka sa nemusí štverať po plotoch... Odpudzovač by jej nemal pobyt na dvore nijako znepríjemniť život.
Odpovedať
susedovie vrabce lietajú aj k nám a vyháňajú našich vrabcov. mám im spraviť bezletovú zónu, alebo čo? nehrabe vám tu niektorým? mojej mačke NIČ nezabráni, aby sa dostala kam ona chce. je normálne terénna 4x4, niekedy aj 8x8, skákavá a prispôsobivá. žiadny panelákový zm*d. teda neviem či je to dosť k veci :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@foox heh, veľmi dobre si to napísal. Mali by si to mačky medzi sebou vyjasniť :D
Odpovedať
@andrea505 No, len macky akosi nebudu medzi sebou inteligentne debatovat o tom kto je kde doma. Takze ak to necha cisto na macky, tak je velmi pravdepodobne ze macka Patricie bud zdrhne a uz sa nevrati alebo skonci vzdy dohryzena do krvi a Patricia s nou bude lietat po zverolekaroch. Takze ano, priroda si poradi, tak, ze si to jedna macka skaredo odskace. Skoda, ze to bude ta jej.
Odpovedať
@danculd to som ešte nevidel, aby sa dohrýzli tak ako píšeš. ak by sa jej predsa len niečo stalo, poskytnem štyri náhradné
Odpovedať
@foox Btw to písala Patrícia hneď v prvom príspevku "Nasa Bony prisla parkrat uz aj dohryzena. Zial, je mensia ako ta susedova macka. Preto teraz pred nou len uteka, a ta susedova macka ju nahana po celej ulici." Mačka pôjde cestou ľahšieho odporu, pokiaľ možno, vždy sa konfliktu radšej vyhne. Takže ak to P. nechá na ne, jej mačka odíde inam, kde bude mať pokoj. Skamarátiť by sa mohli jedine v prípade, že by to boli interiérové mačky a nemali by na výber - v obmedzenom území. A ani tak by to nemuselo viesť k tomu, že budú spolu polihovať a navzájom si olizovať kožúšky. Zrejme tú svoju Bony nepovažuje za spotrebný tovar, že keď po mesiaci zmizne alebo bude dokaličená, hneď si pobeží pre ďalšiu, ktorá dopadne podobne a tak dokola. @patricia Ešte by bola možnosť spraviť jej mačacie dvierka, aby sa mohla ukryť a kam by za ňou susedovie mačka/kocúr nemohli. To by ale potrebovala buď čip alebo obojok, na ktorý by dvierka reagovali. Cez obyčajné manuálne nastaviteľné by prešli aj cudzie mačky... Obojok vždy ale prináša riziko, že sa na nejakom kríku či strome zachytí, ak nie aj obesí.
Odpovedať
@danculd Áno máš pravdu, treba jej náš dvor spojiť s nepríjemnými zážitkami. Už na tom pracujem, ale ona je veľmi opatrná, vie, že ju tu nechceme preto sa vždy prace, keď nás uvidí. S tou vodou je to dobrý nápad. Ja naozaj nechcem ubližovať žiadnej mačke, ale myslím, že voda jej neublíži, len ju vystresuje a už tu bude chodiť čím ďalej, tým menej... Len problém je, že ona pri každom pohybe zmizne, preto bude ťažšie ju nejako zastihnúť. Ďakujem za radu :-)
Odpovedať
@fefe123 Keď sme skoro celý deň v práci, nepomôže ak bude dvakrát za deň počuť tlieskanie. Ja jej naozaj nechcem ublížiť, ale trocha vody jej nezaškodí. Je to mačka ( kocúr? ) čo žila dlho na ulici a chápem, že možno aj celú ulicu pokladá za svoje teritórium. Takto pochopí, že na našom dvore je "zle" a bude sa vyhýbať. Ty si donútila tú druhú mačku len tlieskaním? Možno preto, že to bola jej mama... U nás to žiaľ nepomáha, ale ďakujem za názor. Keby som chcela tej druhej mačke ublížiť, tak ju jednoducho zanesiem niekde preč... Ale to nechcem, je to živý tvor a som rada, že ju susedia majú radi a dali je domov. Do vtedy vyzerala naozaj hrozne, chúďatko. Teraz je vidno, že ju niekto má rád a stará sa o ňu. Len ja mám našu Bony radšej :)) Preto to musím nejako vyriešiť :-)
Odpovedať
@mesarosanton Hmmm no to som nechala, a Bony prišla dohryzená, ona je fakt menšia a ako písali vyššie, tým že je kastrovaná tak má podradné postavenie... A proti tej mačke, čo dlho žila "v divočine" :-) ]-( proste nemá šancu... Preto sa pýtam na názor skúsenejších, že ako tomu pomôcť ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?