MAte doma v byte civavu?

Profilova fotka
Ake mate snou skusenosti ako sa sprava ? nenarobila vam skody ako stena? Mne sa velmi paci a chceli by sme ju do noveho bytu. A druha otazka mamae aj kocura ale ten ide k mamke tiez do noveho bytu zatial byval somnou a s mamkou nasom starom byte. Otazka je ako dlho mu bude trvat zvyknut si na nove alebo nejake rady .dakujem
Odpovedať
@cercerova Čivavu nikdy, je to degenerované sprosté uštekané psisko. Suseda to zviera má, otravuje to pisklavým neutíchajucim hysterickým brechotom celu ulicu. Ani úžitok z toho neni, lebo je to sprosté , háklivé zviera.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 no co som videla tak nebrechala to mala znama ale je pravda ze su civavy a civavy , asi kazda je ina , A asi ako sju vychovame ale dakujem za nazor
Odpovedať
@cercerova ano, som rad ze si sa neurazila voci krutej pravde :-) Veľa, naozaj veľa sa dá spravit výchovou. Ale psy sa vyznacujú spravidla urcitými typickými vlastnostami svojej rasy, proste dlhodobým slachtením sa u rás prejavujú isté opakujúce sa typické vrodené znaky a vlastnosti (nielen dobré ale i pre nás zlé), ktoré sa dajú výchovou čiastocne potlacit, ale nikdy nie odstránit, lebo ako som povedal majú to vrodené. U čiváv je bohužial typický práve ten štekot, je aj háklivý dosť na starostlivosť, voci prechladnutiu atď.
Odpovedať
@cercerova Ahoj mám Plemeno AST (a,erický stafordšírsky terier)a máme doma aj čivavu ,nie je pravda ako píše niekto že je to uštekane plemeno psovi sa treba venovať a to je jedno akej rase .Čivava je malý energetický pes treba mu dať dosť času na mazlanie venčenie a pod .Mal som v byte staforda a bola to také isté ked máme v dome čivavu .
Odpovedať
My mame civavu ktora zasteka raz za rok.. pocuva na slovo a nikdy nebola vencena na voditku... nepohne sa od nas... samozrejme ze nedokaze na pokyn skakat cez ohnivy kruh, ale pride ked ju zavolam, nevezme si co jej nedovolim atd :-)
Odpovedať
ahoj, my mame dve civavy, 4 a 4,5 rocne fenky, kratkosrste. Co sa tyka stekotu, je fakt, ze pomerne vela stekaju, my ich volame zvonceky, lebo reaguju na vsetky zvuky z vonku. Najvacsi problem s nimi je to, ze nadmerne plznu, to znamena, vysavat kazdy den. Pomerne dlho im trvalo, kym si osvojili zakladne hygienicke navyky...ale su velmi pritulne, a vyzaduju neustalu pozornost a davaju vela vela lasky. Kedze su dve, spravaju sa ako mala svorka, trosku terorizuju psov naokolo... :-D
Odpovedať
@snowy66 hodnotíš podľa jedného prípadu? To je zrejme málo.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleyk1982 dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@strukova aj ked su kratkosrste plznu ? :(
Odpovedať
My sme mali tiez civavku.... A vobec nestekala vela... Akurat ze malo... Mali sme skor problem s plznutim... Chlpy boli vsade pokial nebola kefovana aspon 2x za den... Ale kamaratka ma kratkosrstu a ziadne chlpy v dome... Zevraj nemala nigdy problem s plznutim.... Tak neviem... A mi tiez chceme do noveho domceka znovu civavku no tentokrat kratkosrstu.... :)
Odpovedať
@snowy66 sprosty su ludia a nie psy , kazdy pes ma svoju povahu a aj vrodene pudy , ale nie su sproste , tak to nehovor vseobecne . Civava je super , ja ju mam a stekanim sa teda vobec nevyznacuje , hlavne bezdovodnym , keby som mohol tak by som prijal celu svorku. Tak isto sa nauci povelom a poslusnosti ako iny pes , len je mozno viac hrava a temperamentna ,treba sa jej venovat a to nakoniec kazdemu domacemu milacikovi.
Odpovedať
@cercerova aj kratkosrste plznu. My mame dlhosrstu a strihame ju nakratko. Takto sme relativne bez chlpov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stanleyk1982 Tak som sa pobavila na tom ohnivom kruhu :). My máme čivavku a ta 2/3 dňa prespí tak som si je predstavila pred tým kruhom :D.
Odpovedať

Odpovedať
Ja len čakám, až postavíme dom a ihneď mu dokúpim svorku :) veľký pes v malom tele :)
Odpovedať
@cercerova ano plznu:( veeela
Odpovedať
@strukova krasne su :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Mám čivavu a je strašne fajn. Asi preto, že vyrastala s bord koliou, všetko sa od neho naučila a tiež sa správa ako taký malá borderka. Žiadne nosenie v taškách ale dlhé precházky po lese, ohrýzanie žuvacích kostí a zvládanie povelov. Ako si kto vycvičí tak má, v prvom rade sa k nim treba správať ako ku psom, nie ako ku chcípákom. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?