Akvarium v podlahe - skúsenosti a rady

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, nejaké skúsenosti s akvariom v podlahe?
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

@mato8306 skoda ze je tak plytke
@kuracinarez https://youtube.com/shorts/IC4gUHu6Xc...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mato8306:

@kuracinarez https://youtube.com/shorts/IC4gUHu6X…
@mato8306 noo tu uz to vyzera lepsie.Asi by som skusil krevetky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aen:

@mato8306 a co riasy ? Tych 15 cm je od spodneho …
@aen voda sa neprehrieva chvalabohu ani nevyparuje ale ten škorpión je fakt dobrý nápad
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

@mato8306 noo tu uz to vyzera lepsie.Asi by som s…
@kuracinarez ako naživo je to fakt dobre hlavne večer aj tie rybky je vidieť normálne hoci zvrchu je to dosť veľké akvarium
Odpovedať
Profilova fotka

@kuracinarez https://youtube.com/shorts/IC4gUHu6X…
@mato8306 chcelo by to viac pohybu a farieb v tom akváriu, lebo takto to na mňa pôsobí ako piesok v plytkej vode.. ale Gangsta's Paradise je cool ,)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@mato8306 chcelo by to viac pohybu a farieb v tom…
@gadefox https://www.instagram.com/reel/Ccs_JN...
Odpovedať

@aen voda sa neprehrieva chvalabohu ani nevyparuj…
@mato8306 no 15 cm je malo. A fakt radsej toho skorpiona. Piesok, kamene, 2-3 jaskyne. Par sukulentov , ak sa s tym takto hras, tak potiahnut tenku hadicku do piesku na zavlahu raz za 2 tyzdne. V rohu skla kryty otvor na krmenie + vodu. Asi by trebalo vytvorit aj jemnu cirkulaciu vzduchu. Okrem normalneho svetla aj cervene, skorpion je tvor nocny, by ste mali o zabavu vecer postarane. A mas to skoro bez udrzby, a hlavne ten skorpik by tam netrpel tak ako rybky
Odpovedať

@mato8306 no 15 cm je malo. A fakt radsej toho s…
@aen bude problém s otvorom do toho skla už vŕtať neodporúčajú teraz mam tam dieru o priemere 3 cm max odporúčaná výrobcom sú to tri vrstvy skla zlepenec neviem hrúbka 4 cm
Odpovedať

@mato8306 no 15 cm je malo. A fakt radsej toho s…
@aen farbu svetla a intenzitu môžem aj teraz meniť
Odpovedať

@aen bude problém s otvorom do toho skla už vŕtať…
@mato8306 vsak 3 cm stacia, tam bude voda + mu hodis krmivo
Odpovedať

@mato8306 vsak 3 cm stacia, tam bude voda + mu ho…
@aen určite budem nad tým premýšľať do teraz ma nič také nenapadlo a ako píšeš ta údržba dáva zabrať, hlavne korene išli preč tie robili strašný bordel ,rastlinky samozrejme bez šance nad co2 som vtedy nejak nepremyslal a teraz sa už to nedá realizovať, ja som mal dosť starosti ako zohnať to pochodzne sklo a výrobu akvária, veľa ľuďom sa do toho nechcelo ísť, nikto nevedel ako to bude fungovať keďže neviem o nikom co by také niečo mal ....
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox https://www.instagram.com/reel/Ccs_JN3Fa…
@mato8306 toto je už fajnové.. viac rybiek a bude to suppa..
Odpovedať

@mato8306 toto je už fajnové.. viac rybiek a bude…
@gadefox áno včera som nemal veľa fotiek a videii v mobile a tie co mam tak vo veľkom rozlíšení rybiek mam teraz dosť, preto som zakladal túto tému ci niekto nemá skúsenosti s takým akvarium, už viem ako tak ktoré rybky tam nemajú šancu a ktorým sa darí, niektoré sú tam už dosť dlho
Odpovedať
Mal som tam cez 60 rybiek gupky, neóny, mecune, farebné a malé ale ku podivu nedarilo sa im tak dobre ako zavojnatkam ,karasom ,gurany
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox áno včera som nemal veľa fotiek a videii…
@mato8306 skúšal si angl. fóra (reddit)? predsa len viac ľudí = viac nápadov, skúseností..
Odpovedať

@mato8306 skúšal si angl. fóra (reddit)? predsa l…
@gadefox zatial nie chcel som najprv prežiť svk komentáre:d
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@gadefox zatial nie chcel som najprv prežiť svk k…
@mato8306 "prežiť" v zmysle uniesť kritiku? Skritizovať dokáže aj opica, urobiť niečo dokáže málokto - to nerieš. Hejterov je plná prdel - zbláznil by si sa, ak by si ich bral vážne..
Odpovedať

@mato8306 toto je už fajnové.. viac rybiek a bude…
@gadefox možno bude problém aj predajňa v ktorej kupujem ,že tie rybky niesu nejak v kondícii, samozrejme viem aj vy to píšete ze tých 15 cm je strašne málo preto som išiel do väčšej šírky a dĺžky, filtracka ,voda ,kŕmenie celkovo starostlivosť si myslím ze je dobra hoci niesom nejaký expert na akvaristiku
Odpovedať

@mato8306 "prežiť" v zmysle uniesť kritiku? Skrit…
@gadefox tak čakal som ze nejaké jazero v obývačke a tak ,ale ja som to plánoval dosť dlho po technickej stránke, zisťovanie informácií, návrhy, nákresy, dodávateľov, zhotoviteľa, každý sa mi smial keď vošiel do izby a tam v strede diera :d teraz už nato pozerajú z úžasom
Odpovedať

@gadefox tak čakal som ze nejaké jazero v obývačk…
@mato8306 s
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox tak čakal som ze nejaké jazero v obývačk…
@mato8306 neviem posúdiť akvaristický aspekt (či je 15cm málo etc), ale vizuálne je to štýlové.
Odpovedať

@mato8306 neviem posúdiť akvaristický aspekt (či …
@gadefox áno čítal som dakujem ,určite skúsim a možno časom ako tu písal kolega ten škorpión tiež nieje zlý nápad ak sa to pekne urobí to prostredie pre neho môže to byť tiež pecka viem si to zivo predstaviť lebo už nejaké nápady sa mi v hlave ukladajú:d
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox áno čítal som dakujem ,určite skúsim a m…
@mato8306 jasné, ak by sa ti nechytili rybky, tak vyskúšaj - nezabetónuješ to predsa, že.. ,) ..ale, ako som ti písal, IMHO, voda + bočné osvetlenie má nezanedbateľný vizuálny efekt. Treba skúšať.
Odpovedať

@mato8306 jasné, ak by sa ti nechytili rybky, tak…
@gadefox veľa veci som už poriesil, veľa naučil, dnes by som to už urobil trochu inak ,väčšinou som to riadil cez tel a email ,nebol som cely čas pri tom ako sa to realizovalo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@mato8306 zbytocny ulet, krasa akvaria tym vobec …
@sousedekovci89 myslím si ze to až dosť veľmi vynikne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

No do klasickeho aqarka si vyberas pekne rybky zb…
@wolodymyr :d je ich dobre vidieť aj z vrchu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

to je riadny úlet, záhradné jazierko v obývačke 🤣…
@foox v podstate je to prechod z podlahy na akvarium .....neskacem cez neho ale rovno po ňom prejdem :d
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

jááááj, vyjadril by som sa k tomu, ale strašne by…
@zicher skus :d
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Treba brať ohľad aj na tie rybky, predsa len sú t…
@hasterman nechodi sa po ňom často max môj psik ich pozoruje ,každému sa stane nejaké uhynutie ryb ale už je to poriesene
Odpovedať

@sousedekovci89 myslím si ze to až dosť veľmi vyn…
@mato8306 nejdem sa s tebou zbytocne dotahovat mas svoju pravdu. Si ukazkovy priklad toho ze netreba verit kazdej "craft" blbosti co vidis na nete. Videl si nieco wau na nete, tak si si to skopcil. Tak sa mozes trapit ako tam vytvorit dlhodobo udrzatelny ekosystem pre rybicky. Akvarium sa nerobi na wau, akvarium potebuje spravne zriadenie (vsetko vratene techniky ci uz substratov rastlin a dekoracii) osadku a starostlivost, udrziavanie stabilneho a vyvazeneho prostredia. Wau ktorym sa ti to odvdaci budu spokojne a stastne vyfarbene rybicky v krasnom prostredi (ci uz aquascapujes alebo nie). V tom co si vytvoril sa ti toto vsetko bude dosahovat tazko ak vobec a stanes sa otrokom vlastneho napadu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?