Akvarium v podlahe - skúsenosti a rady

Dobrý deň, nejaké skúsenosti s akvariom v podlahe?
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od mato8306:

Dobrý deň, nejaké skúsenosti s akvariom v podlahe?
@mato8306 zbytocny ulet, krasa akvaria tym vobec nevynikne. Akvarium potrebujes umiestnovat v priestore.
Odpovedať
@sousedekovci89
Odpovedať

@sousedekovci89
@mato8306 mam ho už roky ostatné o to nejde bolo dlho plánované a je funkčné ide mi iba o to ze pri tej výške akvária cca 15 cm sa rybkam nedarí, skúšam ale tak najviac iba karas a zavojnotnotka sa tam hodí
Odpovedať
Takto to vyzerá
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@mato8306 zbytocny ulet, krasa akvaria tym vobec …
@sousedekovci89 Takto to vyzerá je v strede izby
Odpovedať
Nejde mi o stavebnú činnosť tu som riešil rok skôr o názor asi skôr nejakého odborníka na akvária ake sa rybicky do tak dosť plytkeho akvária hodia
Odpovedať
Celkový objem je cez 300 litrov rozmery sú tam neviem presne 1800x 1400 x150 tak nejak
Odpovedať
Vsetko je do detailov prepracované, príprava na elektriku ,na filtre ,osvietenie to všetko je v podlahe nieje nič vidieť, sklo je pochodzne, ide mi iba o ten výber rybiek ak by niekto skúsený vedel poradiť
Odpovedať

Vsetko je do detailov prepracované, príprava na e…
@mato8306 no prave o tom to je, chyba yi vodny stlpec je proste plytke to nikdy nebude mat zivotnost. Na dlhodobe prezitie rybiek potrebujes vytvorit "ekosystem" ten v takom tvare akvaria nedosiahnes. Neriesim vobec technicku stranku realizacie skor stranku vnutorneho prostredia akvaria. Je to proste "katalogova/tiktokova (pinteresova alebo cokolvek si tam dopln z tychto) blbost" nepouzitelna na bezne fungovanie. Chovam akvariove rybicky od 9 rokov a hoci sa nepovazujem za skuseneho chovatela, toto odporuje aj zakladom.
Odpovedať
Profilova fotka

@mato8306 mam ho už roky ostatné o to nejde bol…
@mato8306 odpovedal si si de facto sám:

Do plytkého akvária sa hodia rybky, ktoré nepotrebujú veľkú hĺbku :=)

V špecializovanej predajni na rybky by mali vedieť, nie? ___ AI radí:

Vhodné druhy do plytkého akvária: Boraras (napr. Boraras brigittae – razborka ohnivá) – veľmi malé, pokojné rybky (do 2 cm), krásne červené. Rasbora hengeli / espei (klasické razborky) – dorastajú do 3–4 cm, nenáročné. Endlerky (Poecilia wingei) – miniatúrne živorodky, farebné, vhodné aj pre začiatočníkov. Menšie druhy danio (napr. Danio margaritatus – galaxka) – malé a krásne bodkované rybičky. Mini tetry (napr. Hyphessobrycon amandae – tetra ohnivá) – oranžové, veľmi pokojné. Betta splendens – bojovnica (samec alebo harém viacerých samíc, ale len ak je akvárium pokojné, bez silného prúdu). Plytká voda im neprekáža, naopak – radi dýchajú z hladiny. Killifish (napr. Aphyosemion australe) – sú krásne sfarbené a prirodzene žijú v plytkých vodách.

Dôležité rady

V plytkom akváriu je dôležitá veľká plocha hladiny (viac kyslíka). Vyhnúť sa veľkým druhom, ktoré potrebujú hĺbku (skaláre, guramy, cichlidy). Pri malom objeme (do 30 l) voliť len jednu minikolonku jedného druhu, aby sa akvárium nepreplnilo. V takýchto akváriách často dobre fungujú aj krevetky (Neocaridina, Caridina) alebo malé slimáky namiesto rýb.

Odpovedať
Profilova fotka
No do klasickeho aqarka si vyberas pekne rybky zboku ty musis kupit take co maju pekny chrbatik 🤣🤣🤣
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

No do klasickeho aqarka si vyberas pekne rybky zb…
@wolodymyr mŕtve ryby ležia na boku na hladine a nepotrebujú ani žrádlo :=)
Odpovedať

@mato8306 mam ho už roky ostatné o to nejde bol…
@mato8306 Ako si to technicky urobil ze je zapustene v podlahe?Popravde nepaci sa mi to,ked chces na neho pozerat,tak si sadnes na zem k akvariu?Navyse okrem ryb sa predpokladam nedari ani rastlinam.Iba ma zaujima ako si ho zapustil,kade idu kable k technike atd.
Odpovedať
jááááj, vyjadril by som sa k tomu, ale strašne by ste mi naložili... :-D
Odpovedať
to je riadny úlet, záhradné jazierko v obývačke 🤣 K tomu patrí aj lekno, bahenné rastliny, žaby, užovka a komáre. Inak som akva pozitív, mám (z tých väčších) 2x 540l akváriá
Odpovedať
Ďakujem za názory.....
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

@mato8306 Ako si to technicky urobil ze je zapust…
@kuracinarez v podstate všetka technika je v akvarku ,to je umiestnené medzi ramom na ktorom je pochodzne sklo ,káble sú v podlahe za akvarkom ,svetlo sa vypína ovládačom, technika Ida nonstop.
Odpovedať

@kuracinarez v podstate všetka technika je v akv…
@mato8306 Ked uz to mas urobene,skusil by som aquascaping.Lepsie by vynikol tmavy substrat,nejake skaly a zrusil by som ryby a urobil z toho krevetkarium.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ak naucis discusy plavat o 90° nabok tak to bude super 😀. No a teraz k teme, vodny stlpec je fakt maly, robit tam vizualne prijemne akva bude robota ako svina, aj co sa tyka udrzby. Osobne si to neviem predstavit. Jedno je ale iste, budes potrebovat gumaky :). Celkom ma tento napad ale zaujal, hlavne co ta viedlo k takemuto projektu
Odpovedať
Treba brať ohľad aj na tie rybky, predsa len sú to živé stvorenia. Neskutočne ich to bude stresovať ak im bude niekto neustále behať po hlave. Preto je akvárium ideálne umiestniť do kúta s minimálnym pohybom. Bez urážky. toto jedine bez rýb.
Odpovedať
Inak, fakt by bolo mozno lepsie to vysypat pieskom, nejake skaly a par sukulentov. Bachni tam skorpiona, na vecer cervene svetlo. S istotou ti viem povedat ze na ulici take nikto mat nebude :) Fakt ked nad tym viac rozmyslam, tak sa mi to javi ako coraz vacsia blbost. Ako budes riesit kondenz ? Ono to mozno super vyzera niekde vo vestibule, kde sa o to stara nejaka firma, ale doma sa stanes otrokom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aen:

Ak naucis discusy plavat o 90° nabok tak to bude …
@aen áno podľa plánu mala byť hĺbka 25 cm ale ťažko sa mi to realizovalo na začiatku keďže som ani nevedel presne kde to akvarium bude v miestnosti umiestnené keďže neboli vytiahnute steny voľba prišla až pri realizácii podlahového kúrenia....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aen:

Inak, fakt by bolo mozno lepsie to vysypat piesko…
@aen ten kondenz sa robí ale nieje to nič strašné aj ta údržba je v pohode až nato pochodzne sklo to vazi cez 200 kg
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Treba brať ohľad aj na tie rybky, predsa len sú t…
@hasterman na skle leží tak max môj pes keď ich pozoruje ,čo sa mi osvedčilo tak zavojnatkam sa tam dobre darí
Odpovedať

@aen ten kondenz sa robí ale nieje to nič strašné…
@mato8306 A ako dvihas to 200kg sklo ked cistis akvarko?Mas aj nejake dvierka na krmenie?To vsetko muselo byt fakt drahe a vysledok no nechcem zeby si sa urazil,lebo ta to stalo fakt nemale usilie a penazi ale je to nefunkcna ujovina.
Odpovedať

@mato8306 Ako si to technicky urobil ze je zapust…
@kuracinarez vyrobený ram po obvode osadené sdk doska, vyfrezovana na led pas ,vyrobené akvarium vložené medzi ram ,osadené vrchné sklo na ram ....
Odpovedať

@mato8306 A ako dvihas to 200kg sklo ked cistis a…
@kuracinarez navrhnutý a vyrobený pojazdný vozík na 4 prídavky ktoré sa nadvihne a a pomocou vozíka presunie ,krmim cez otvor ktorý je vyvrtany v tom pochodznom skle
Odpovedať

@kuracinarez navrhnutý a vyrobený pojazdný vozík…
@mato8306 skoda ze je tak plytke
Odpovedať

@aen ten kondenz sa robí ale nieje to nič strašné…
@mato8306 a co riasy ? Tych 15 cm je od spodneho skla ? A co teplo ked sa oprie slnko, 15 cm vodu ti prehreje ako nic. Fakt porozmyslaj nad suchym terariom. Ak nemas rad skorpiony, tak daj gekonciky, s tymi sa pohraju aj deti
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?