Zlé spádovanie chodníka

Ahojte. Mam spravený výkop na dlažbu aj zajednaneho živnostníka na pokládku len ma zaujíma jedna vec. Popršalo poriadne posledné dni a tak sa mi ukázala zle spady pri dome a miesta kde sa tvoria mláky pod buducim parkovaním. Voda sa mi zlieva v dvoch častiach pod dom Sirka 13m kde bol predtým výkop na základ a nopova folia. Zkieva sa z miesta pri dome cca Sirka 2.5m. Ďalej je plot a sused. Základ je 120 hĺbka na 60 šírka na tom 3 rady DT a na nich polystyren xps 10cm, pri nom nopova folia do hĺbky cca 50cm. Vod si nasla miesto kde sa slabšie zaspal xps s fóliou a pri tom diery od škrecka co mi tam narobil tunely zaliala voda a všetko sa prepadlo o 10cmna hĺbku 10cm od steny. Je reálna šanca ze voda sa tam z chodníka širokého 1.8m bude zalievať do podložia a tam zlym spadovanie k základu do slabo hutného miesta a podmyvat ho? Ú babky mame hospodársku budovu ktota ma cca 13x5 a nemá odkvapy a tečie bod sikomou strechou za ňu a začala celá po rokoch sa dat a na klaňať sa dozadu. Mam z toho obavy ci nebude vôda popri dt stekat dole k základu a premacat jeho okolie a nasledne rokmi začne sa dat. Beton je c25/30 xc2. Co sa tyka parkovania musí byť bez mlak? Teda bud rovné alebo spadovane? Ak je spadovane tak aj tak musí byť odvodnenie inac je to to iste len kumulovane na je dom mieste. Ak to dosypem a vyspadujem cca 8cm a zhutnim do spadu od domu? Ďakujem vopred Na fotkách miesto kde sa drží voda. Možno to preháňam ale nemám to s kým prediskutovať vďaka
Odpovedať
Joj co sme mali blata minuly rok.vsetko sme bagrom vykopali a navozili makadam a cely rok ani kaluzka.Vsetko slo pekne do pody.
Odpovedať
@emilia25 ako ako do toho zakopnem tak je to pod tým tvrdé, robiť sa bude za sucha keď to vyschne len tie veci okolo co píšem.
Odpovedať
@truly my sme nic nespadovali proste sa vykopalo a navozilo.Spadovat si to muz bude az tymto jemnym strkom a zamkovou dlazbou aby mu to neslo do domu ale od domu.a ked som sa bavila s muzom vzdy je lepsie kopat za sucha lebo sa to nelepi na lyzicu toho bagra.
Odpovedať
@emilia25 tak chápem ale ako vysoaduje strk ved aj tak to prejde dole a pôjde to len tam kde je sklon
Odpovedať
@truly cela voda aj ked lialo aj dnes napr. zem stihala nasiaknut takze ziadne kaluze nie su.tento strk mi muz vysvetluje ze tym si bude teren vyrovnavat aby zamkova bola rovno teda aby spari boli rovne.Akurat sa bavim s muzom a vysvetluje mi rozdiel.takze takto:my v robote mame tiez dlazbu a tvoria sa tam extrem kaluze ale to preto ze pod tym je beton.Tym ze sme dali makadam a udupali autom a teraz som ja zabovala tuto dalsiu vrstvu tak vsetka voda pekne vsiakne do pody pod dlazbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Odpoveď veľmi jednoduchá.Urob 3 hlbšie ryhy/začiatok,stred,koniec domu/ kolmo od steny k plotu a vyspáduj od domu k plotu.Až potom navoz makadam pod plochu chodníka.Tie ryhy s makadamom ti vlastne spravia prirodzený odtok od domu preč ak by bol naozaj nejaký veľký prívalový dážď.
Odpovedať
Profilova fotka
Celu tu plochu by si mal mat vyspadovanu prec od domu. Ja som to vysoadoval priecne aj pozdlzne.
Odpovedať
Ked tam začnem naviazať čerstvú hlinu tak to hádam nedodrbem... Treba mi to dvihnut na strane o cca 5-8cm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?