Odpoveď na príspevok od lenikkk4:
Nemožné to nie je, ale asi bude lepšie, keby to r… @lenikkk4 ako dlazice aj macacie hlavy to vyhodiť ako problem nie je aj ked su tam podla mna desadrocia sadat by nemali uz ale rozbijat celi beton okolo domu a pod altankom rozbijat šachty uffOdpoveď na príspevok od 260403:
Zdravím možno bude moja otázka hlúpa ale pred par… @260403 Keď chceš dať štrk a zámkovú dlažbu, budeš musieť urobiť aj obrubníky - vymedziť priestor pre tú zámkovú dlažbu, inak sa ti kocky rozlezú po celom pozemku. Takže už keď máš urobiť obrubníky, tak nechať podklad je taká cigánska robota. Radšej by som to celé rozbil a dal poriadny podklad - geotextíliu, 10 cm makadam, zhutniť, + obrubníky a na to zámkovú. Ak to chceš rýchlo, lacno a svojpomocne, urob si okolo celého šalung a vylej na všetko 7 - 10 cm betónu.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@260403 Keď chceš dať štrk a zámkovú dlažbu, bude… @chrobak7 obrubniky pottebne nie su zo vsetkych 4 stran su budivy takze od steny po stenu by to šlo a no beton to je fajn a ma vedšine plochy už je aj ked sa niekde rozpada ( kvalita ) no dlazba na pohlad vypada predsa len lepsie. Je to cca 150m2 a z toho tak odhadom 100m2 je beton zhruba 20 macacie hlavy 10 dlazba zvysok travaOdpoveď na príspevok od 260403:
@chrobak7 obrubniky pottebne nie su zo vsetkych 4… @260403 stale mozes na ten beton polozit aj klasicku dlazbu.Odpoveď na príspevok od pazki:
Áno, v princípe sa dá položiť dlažba aj na rôzne … @pazki samozrejme že nie všade rovnako ale vyrovnat a vyspadovať išlo mi skor o tu hrubku vrstvy takze 15-20 cm by bolo v pohode?Odpoveď na príspevok od 260403:
Prikladam fotky @260403 tam kde je betón, tak tam to už nikam nesadne. Skôr to môže tam kde je zemina. Tam by to bolo lepšie aj prehĺbiť kvôli odvodneniu, nech má kam voda ísť, keď bude pršať alebo topiť sa sneh. Kľudne oddeliť aj obrubníkom nejaký celok kde je betón, lebo tam stačí menej štrku. A potom tam kde je zemina to odkopať, zhutniť a dať toho kameňa viac.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@260403 tam kde je betón, tak tam to už nikam nes… @marsdm aha takze zem na 20cm vykopať dať hrubšiu frakciu napriklad 16/32 štrk zhutniť do vyšky betónu a starej dlažby a na cele 5 cm frakcia 4/ 8 vyspadovať nchcem nejak moc ist uz vyssie ako 10 cm než je teraz beton a zem. Mohlo by to tak byť?Odpoveď na príspevok od 260403:
Zdravím možno bude moja otázka hlúpa ale pred par… @260403 Ako ja si myslím, že sa to dá.. Ak zrovnáš výšky a dobre zhutníš podsyp. Nie je to ideálne ako nový základ, ale pre bežné používanie to funguje. Len počítaj s tým, že niekde to môže časom trošku sadnúť a možno bude treba „dorovnať“ po sezóne. Nie si prvý, čo zdedil dvor ako mozaiku zo všetkého 🙂Odpoveď na príspevok od 260403:
@marsdm aha takze zem na 20cm vykopať dať hrubšiu… @260403 tá hĺbka závisí aj podľa toho či tade bude chodiť auto alebo len peši. Lebo keby chodia autá, môže sa stať, že to zatlačí do podložia a budú koľaje časom. Treba si to nakresliť zvrchu a kde čo je. A kľudne to rozdeliť aj na 3 časti. Aj podľa toho či by sa menil nejak smer, aby nebolo veľa dorezov zbytočne atď. Potom si povedať kade pôjdu autá, kde peši, kam bude stekať voda. A spraviť aj mierne spády.Odpoveď na príspevok od 260403:
Vyčiarkane by som rád zjednotil dlažbou. Parkovan… @260403 neviem z tohto presne že ktoré zostáva pôvodné (zimná záhrada a niektorá tráva?). Bolo by fajn farebne vyznačiť čo zostáva alebo teda čo sa ide robiť.