Zatrávňovacie dlaždice - áno/nie?

Ahojte. Riešime úpravu exteriéru. Foto je pôvodný stav - bývalí majitelia domu síce pásy trochu spevnili kameňmi, no aj tak je otrasné blato - dennodenne sa tadiaľ jazdí dvomi autami. Čo poradíte? Plastové zatrávňovače len na pásy? Alebo betónové zatrávňovacie dlaždice? Kamienky? Zámkovú dlažbu veľmi asi nie - je to dosť veľká plocha. Ďakujem za Vaše rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sueand:

Ahojte. Riešime úpravu exteriéru. Foto je pôvodný…
@sueand roky sme takto fungovali, ze prijazdova cesta len pasy a na nich strk. A roky premyslali, ako to spravit, kedze strk sa vtlacal do bahna a tiez utekal dole cestou, kedze mame svah.. Zatravnovaky vsetky, co som videla v okoli, mi prisli ako zly vtip, pretoze nikomu, kto po nich realne chodi denne autom, tam ziadna trava nerastla a ak aj nahodou niekomu ano, tak v lete z nej bola spalena hneda hnusna susina, pretoze ten beton sa rozpalil a znicil vsetko . Cize zatravnovaky sme my vylucili uplne.. Mozno tie plastove by boli lepsie, ale tym zase neverim, ze sa casom nepolamu, plast bude degradovat po par rokoch urcite.. My sme nakoniec spravili betonove pasy, aj niektori susedia maju pasy, niekto aj zo zamkovej medzi obrubnikmi, ale vacsinou ti, co to maju na kratsom useku, nie ako my.. Ako budu tie pasy vyzerat po case, to napisem o par rokov, zatial su cerstve a zatial sme max spokojni..
Odpovedať
zatravnovacky ano, plastove ano, betonove nie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

zatravnovacky ano, plastove ano, betonove nie...
@marekjahoda Plastové zatrávňovače majú zas problém s prednými kolesami. Aspoň tie tenké. Tie hrubé, tak tam sa zeleň neudrží, zrovna tak, ako u betónových. Takže, kyjom, alebo palicou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@marekjahoda Plastové zatrávňovače majú zas prob…
@frantisekca neviem... mas tie zatravnovace? :) ci teda zo skusenosti rozpravas alebo nie... no offence - len sa pytam. Tiez som nepochopil ake predne kolesa... Chodil mi po tom domiesavac, betonpumpa, osemkola, tatrovka, 4CXka, 3t dumper... viac nemam co vymenovat :D Mam aj hrube (cierne) aj zelene - mozem povedat ze ich mam na niekolko 100m2 a vo vsetkych je pekna travicka. Odporucam vsetkymi 10timi. Jedine minus je ze to treba kosit - ale robi to super klimu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

@frantisekca neviem... mas tie zatravnovace? :) c…
@marekjahoda Rodičia mali. Potom sa prerábalo na zámkovú dlažbu. Predné kolesá preto, pretože práve oni to ničili najviac. Pri státí a natočení kolesá sa ten plast proste devastoval, tá jeho štruktúra. Tam, kde sa iba prejážďalo nebol problém. A ak ty máš tie hrubé, v štýle betónových, tak to má (mal) sused a tam mu aj tak tráva schne. Nemôžem najst fotky od Lidlu, kde to tiež mali rozbité od tých predných kolies.
Odpovedať
Nuz, nespravna realizacia... ja to mam spravene dobre, kolesa to nenicia, travicka si rastie, susedia zavidia (dokonca uz viaceri si to dali tak ako to mam ja, dokonca pekaren tu v okoli ma take parkovisko) a vsetko je v najlepsom poriadku. Odporucam vsetkymi 10 palcami, dal by som znovu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

Nuz, nespravna realizacia... ja to mam spravene d…
@marekjahoda Ale veď daj aké máš.... Veď ich je veľa druhov, či teda aspoň podľa tej hrúbky rastra.
Odpovedať
konkretne mam tuto: https://sklep.geoproduct.pl/Eko-kratk... tam je max. nosnost 250t/m2, max. tlak na os 20t potom mam tieto: https://dom.bazos.sk/inzerat/15792638... nosnost 160t/m2, u tychto treba cim skor tie dosky vyplnit a zahutnit lebo tu nieje ten spinaci mechanizmus taky pevny ako u geosystemu.
Odpovedať
Dobrý deň určite nehľadajte najlacnejšiu zatravnovacku. To je nezmysel tak kúpite takú čo Vám vydrží do prvého otočenia kolesá auta a vylame sa. Ak idete iba po cene nechajte rozprestrite štrk a nechajte tak. Zatravnovacka ninieje ani na m2lacnejsia ako dlažba. Ja osobne na SR dodávam dlažbu ecoraster. Je tak.isto dráha ako dlažba, podklad musí byť tiež podobný aby vám to nesadalo. No pokladka je 10x rýchlejšia kladiete 1.3m2 naraz keďže sú na palete zložené. Cize kladiete 12ks tvárnic naraz. Za deň sa sa dá spraviť 200m2. Mám s toho cestu a všetky spevnené plochy a ročne projektujeme tisíce M2 pre obce atď. Náplň je lepšia štrk, tráva vám vyrastie ale ak sa potom pochybujete častejšie tak si to kolesami rozmagate. Štrk je istota alebo výplň v podobe dlažby. Hlavná výhoda je rýchla montáž a nestojí Vám na nej voda ako na dlažbe lebo tvorí vodozadrznu funkciu voda vsakuje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

Nuz, nespravna realizacia... ja to mam spravene d…
@marekjahoda dobrý deň mohli by ste poslattdake foto na inšpiráciu. Ja mám ecoraster ale tieto z Poľska vyzerajú tiež zaujímavo. Hlavné si o niečo lacnejšie. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@marekjahoda Rodičia mali. Potom sa prerábalo na…
@frantisekca keď máte nekvalitnú satravnovacku a chýba materiál v bunkách tak sa lámu.
Odpovedať
No my sme mali tiež problém samé blato,už len pár krokov deti urobili a do auta šli celý zaplatený. No my sme jeden rok vyviezli 10 tatroviek hliny a na to nám išiel tém makadam.Jazdili sme po ňom úplne v pohode a na dalsi rok išla známková dlažba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Okolo 100m2 a mame pokoj.
Odpovedať
Skúste si pozrieť vegetačnú dlažbu, ak by som teraz niečo riešil tak takto...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Okolo 100m2 a mame pokoj.
@emilia25 už aj nad zámkovou dlažkou rozmýšľame, fakt neviem. Potrebujeme 120 m2. Koľko Vás to stálo, prosím?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sueand:

@emilia25 už aj nad zámkovou dlažkou rozmýšľame, …
@sueand tak samotná známková dlažba okolo 2000eur,vtedy boli iné ceny,výkopové práce sme mali suseda,aj štrk aj makadam nám doviezol aj hlinu odviezol.Makadam asi okolo 1000cky,a zámkovu robil sam muž po nočných,vždy do 12tej makal a potom si išiel ľahnúť.No vtedy fakt boli iné ceny ako sú dnes.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?