Vyspadovanie zamkovej dlazby a sposob pokladky

Mam nasledovnu situaciu: pozdlz domu mam projektovany 35'cm okapovy chodnik, nasledne obrubnik, zamkova a obrubnik. Zistil som, ze vonkajsie obrubniky su osadene v jednej rovine s vnutornymi, teda zamkova nebude mat spad smerom od domu. Projektant ma ubezpecil ze je to ok, nakolko tam mam prave ten strk a problem by to robilo iba ak by bola zamkova hned pri dome. Na niektorych miestach je dokonca spad az 1 cm smerom k domu! Je to zasadny problem? Druha otazka, mozem dat pod garazove statie liaty beton, ktory poprepichujem pre lepsi odvod vody a dam kari rohoze + samozrejme dalsie vrstvy. Pod zahradne chodniky planujem len suchy beton, nie liaty. Je to takto ok?
Odpovedať
@arkadius111 aky mas presah strechy? prsi vobe cna ten chodnik? Neni idealne ak je to k domu ale nic sa nestane, vsak tej vody tamnatecie minimum. Neviem naco chces prepichovat liaty beton?? Daj si metlickovy a nechaj tak.
Odpovedať
Presah strechy nejaky je, ale nieco tam zase pri lejakoch spadne. inak vodu zo strechy mam odvedenu do sacht, a ten sklon obrubnikov je niekde v rovine, niekde k domu a niekde od domu, sklon k domu je maximalne 1 cm, avsak na to tam je ten okapovy chodnik nie? aby daco pohltil. Co je to metlickovy beton? suchy?
Odpovedať
A o ekologickej dlažbe si nerozmýšľal? Sú v nej inštalované škáry (aké široké si zvolíš je na tebe) a voda presakuje priamo do podložia, resp. priamo do zeme. Žiadne kaluže a zároveň pôda dostáva výživu, ktorú potrebuje. Veľa ekologických dlažieb má napr. Premac, skús pozrieť na webe a daj potom vedieť, či si niečo vybral a či pomohlo.. @arkadius111
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, ja mám tiež otázku o vyspadovani. Pod zámkovú dlazbu by som mal vyspadovat aj výkop aj samotnú dlažbu? Vedla domu by som chcel vydlazdit v kuse 6m šírku pre statie na auto. Dost velky vyskovy rodiel mi vychadza. Nestaci vyspadovat len podklad pri vykope? ďakujem za odpovede
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?