Výjazd po dlažbe autom v zime

Prvý rok mám dlažbu, ktorá má mierny svah. Vchádzam z hlavnej cesty priamo na ňu, napadol sneh a už to má problém hlavne keď to namrzne.. s ľahším autom ako tak a ťažším už iba prešmykuje. Doteraz som mal tráva-štrk a vyšiel som lepšie. Som si dal. Teraz neviem či chodiť s reťazami, sranda....musím to vyšpekulovať.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od dzonyby:

Prvý rok mám dlažbu, ktorá má mierny svah. Vchádz…
@dzonyby posypová soľ. Normálne to predávajú...
Odpovedať

@dzonyby sneh odpratat skor nez to ujazdis. Ak namrzne dazd tak sol alebo naradie.
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko co namrzne smyka. Teraz nasnezilo a stopy v snehu kym som isiel po zhrnac ostali na zamkovej a smykaju. Solit ti uz poradili. Ja som mal opacny problem ze travicka dodavka a dazd sneh ostala doma lebo nevysla. Teraz mam zatravnovavaciu dlazbu vysypanu drvenym kamenom a pohodka. Moja rada vymena povrchu.
Odpovedať

@dzonyby kup si propanovy horak a robota ta bude i bavit :-) Nesolil by som, lebo tie betonove kocky mozu vyzerat po rokoch naozaj zle. Alebo si kup 4x4 ;-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@dzonyby kup si propanovy horak a robota ta bude …
@rkorba Presne. 4x4 je ideálne.Nemusiš odhrňať vôbec.
Odpovedať

@dzonyby Kto by čakal v zime, alebo na snehu, šmýkanie?... no nie?.... Veď si privykni, najdi si spôsob jazdy na tomto povrchu (aj jeho údržbu) a vybavené.
Odpovedať

@dzonyby Cúvať 😂
Odpovedať
Profilova fotka
Toto má byť nejaký vtip?! Ďalší dotaz z nudy "aký typ paneláku, lebo čisto zaujímavosť".
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@dzonyby Cúvať 😂
@frantisekca Staré automobily (napr. aj Škodovky) mali motor aj pohon v zadu a mali celkom dobrý prejazd v snehu. Ak dnešným automobilom s motorom a pohonom v predu cúvaš, máš teda pri tejto situácii motor/pohon v zadu a nevyjdeš ani po tade, ako keby si išiel normálne 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@dzonyby kup si propanovy horak a robota ta bude …
@rkorba veď to, soliť radšej nie kvôli zničeniu dlažby. :-)
Odpovedať
...niekedy davnejšie som riešil šmýkajuce auto na dlažbe a použili sme kus kari rohože/siete pod kolesa a vybavene 🙂 ,jasné ,chápam ,že To može "vyhodiť" spod kolies ale či neriešit niečo na tento sposob resp. aspoň dočasne prikryt dlažbu "protišmykovym" materialom resp. aspon na širku kolies auta..😇 Prípadne existuju aj "textilne snehove retaze" ...ale či to pomože ,tak to neviem. napr. https://auto123.sk/sezonne-produkty/j... ..ešte doplnim link ,že niečo sa už riešilo: https://www.modrastrecha.sk/forum/dla...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mato981:

...niekedy davnejšie som riešil šmýkajuce auto na…
@mato981 .... a kari rohož Ti môže urobiť ešte aj krásnu (hrdzovú) "dekoráciu" na zámkovú dlažbu Super. No, nepouží to 😁
Odpovedať
Ako bolo spomenute, odstranit sneh kym sa ujazdi. Ak je prasan, tak fukarom na listie, ak ťažší tak lopata
Odpovedať
kupim traktorik s odhrňovačom a mám aj zábavu :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

@rkorba Presne. 4x4 je ideálne.Nemusiš odhrňať vô…
@milan209209 netreba ani 4x4, stačí ak má auto systém kontroly otáčok všetkých kolies a má tak funkčné ABS, nezablokuje ani pri prudkom brzdení , ASR -niekde sa to volá ináč- pribrzduje odľahčené koleso na hnanej náprave, a EPS v závislosti od natočenia predných kolies pribrzduje potrebné koleso aby auto nedostalo hodiny,napr pri predbiehaní aby nerozhúpalo, všetko ale funguje len po určitú hranicu, ak preženieš rýchlosť nepomôže nič @petersd cúvanie s autom s predným pohonom i motorom vpredu pomôže hlavne ak je väčšia vrstva čerstvo napadaného snehu, ešte neutlačené ak je ale poľadovica a strmí kopček je problém s každým autom neudrží ho a ide rýchlejšie ako sa otáčajú kolesá, niekde pomôžu reťaze ale na ťažkom nákladáku ani to preklzuje a ničí asfalt
Odpovedať

kupim traktorik s odhrňovačom a mám aj zábavu :-)
@dzonyby čiže keď prídeš z práce, zbadas, že je nájazd zasnezeny, necháš auto na ulici, pôjdeš naštartovať traktorik a hor sa odhrnat sneh. Nie zla uvaha...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@dzonyby čiže keď prídeš z práce, zbadas, že je n…
@paracetamol123 to je ako v nových testoch na vodičák, správna odpoved je tam ak si pred zložitejšou križovatkou pôjdeš tam pozrieť pešo a v duchu riešiť prednosť a kde auto nechať to už nepovedia, niekde pred križovatkou aby si blokoval ostatné
Odpovedať
Profilova fotka
otváram toto vlákno s pocitom že ma nesklame, opäť riešite ko.... keď nasneží, treba odrhnúť, keď je udupané, zoberem lopatu a z vrchu pobúcham tej zmrzline a rozpadne sa to ... fungujem... keď som hnida, namrzne mi to po celej príjazdovke ... treba to posoliť ... z trochy soli sa ešte nik neposral a príjazdovka bude zjazdná, 5x zaprší a soľ je zo zámkovky fuč ... 4x4, ak niekto býva v horách, ok dobrá rada. Ak má niekto príjazdovku do mierneho kopca tak si snáď kvôli tomu nebude kupovať iné auto.
Odpovedať

@rkorba veď to, soliť radšej nie kvôli zničeniu d…
@dzonyby ked nie solit, tak to rob ako nase stare mamy, nasyp tam popol
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@dzonyby ked nie solit, tak to rob ako nase stare…
@zita19 a odkiaľ, v dnešnej dobe, popol?
Odpovedať
Profilova fotka
Postpat pieakom a na jar pozametat do spary.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@petersd ved dnes "kazdy druhy treti" novy dom ma kozub/piecku/akokolvek to nazves.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@petersd ved dnes "kazdy druhy treti" novy dom ma…
@sousedekovci89 áno, ako dizajnový doplnok v byte. Celý rok nepoužitý, nevedia ani ako sa to používa. (nemajú na to aplikáciu)
Odpovedať

@sousedekovci89 áno, ako dizajnový doplnok v byte…
@petersd moja skusenost je skor opacna. Mnohi z tych co v tom planovali zakurit raz za cas na atmosku v nich topia daleko viac ako planovali.
Odpovedať

@petersd paaanebože ,,však nemudruj nad každou "somarinou" ... mám kozub ,mám popol,dobre zadávatel témy nenapísal či ho má ......predpokladám však ,že keď napíše ,že má kozub resp. piecku,tak budeš riešit kvalitu popola.. ....ináč skor som si myslel ,že budeš kritizovat ,že dlažba pri posypani popolom ostane špinava,čo je samozrejme pravda / jo a kari siet je aj Zn/.. 🙈
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

@petersd napriklad z krbu alebo z ohniska po opekani spekakov, staci ho sypat do plechoveho vedra, co sa v zime neminie na jar vysypes pod stromy a kriky A ukludni sa, nemusis sa ku vsetkemu vyjadrovat. Obas si mozes aj paprcky prisadnut. Lepsie ako by si mal napisat dalsiu hlupost
Odpovedať
Ďakujem za radu p. Všetkovediaca... Ja by som Ti tiež vedel poradiť, kde máš Ty svoje paprčky vopchať, hneď keď zbadáš môj nick.... ale slušnosť mi to nedovoľuje.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?