Veľké dlaždice diagonalne?

Ahojte,poprosim o radu,chceme si dat do domu format dlazby 60x60 a polozit ju diagonalne. Robi sa to vôbec s tymto formatom? A môže to isť na podlahovku? Dakujem pekne za odpovede.
Odpovedať
samozrejme, že môže a robí sa to, je nutné ale dodržať dilatácie v poteri a škáry medzi dlaždicami aspoň 5 mm.
Odpovedať
bezna vec, naposledy realizovane v rakusku pred vianocami...
Odpovedať
@pigi22 kľudne to môžete dať aj diagonálne, ale počítaj väčšie stratné a tento formá vyzerá krajšie položený normálne. Pre obrovské haly je to jedno, tam jeho rozmer zaniká. Ale proti gustu, žiaden dišputát, len si pozrite ako to bude v skutočnosti vyzerať a v ako veľkej miestnosti.
Odpovedať
@pigi22 Vy neviete co chcete?
Odpovedať
@slavoslav ďakujem,asi toto som potrebovala počuť :-) ,rozlohou je to celé prízemie,od chodby cez kuchyňu,obyvacku.
Odpovedať
@coconr niekedy mám ten pocit ze neviem čo chcem... :-) , páči sa mi diagonalne položená dlažba ( mame ju v byte,ale menší formát ) ,ale takýto formát som v reale položený nevidela. A este k tomu ta podlahovka, neviem si to predstaviť ako sa to robí - ten formát,diagonal + dodržanie dilatacie.
Odpovedať
@pigi22 ten čo bude klásť by to mal ovládať :-) dilatácia sa robí zhruba po 6 m (závisí od viacerých faktorov) ale v dome by som hľadal spôsob ako ju nerobiť a zvlášť ak špáry dlažby budú diagonálne (masívnejší poter, kvalitné flexi lepidlo, špárovačka...)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?