Štrk pod zámkovú dlažbu

Robíme podklad pod zámkovú dlažbu, státie pre autá. Kopali sme na 40cm. Dali sme cca 10cm makadam 22-64, a na to išiel štrk 8-22. Potrebujem este dať niečoho 10 cm. Bojíme sa že keď dám ešte 8-22, bude toho už 20cm a bude to celé plávať. Môžem dať znovu nejakú vrstvu makadamu a na to zase 8-22 , alebo to riešiť nejako inak? Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
riecny strk ste vobec nemali davat, mali ste dat mensiu frakciu makadamu. Riecny strk nezhutnite, uz teraz vam to bude plavat
Odpovedať
@isimuth normalny riečný štrk nie je vhodny pod zamkovu dlažbu. Bud dáte makadan alebo alternativy drveny kameň.
Odpovedať
@1gugu Zle som sa vyjadril. Nedával som riecny štrk, samozrejme išiel lomový kameň 8-22. Len o to voláme všeobecne štrk.
Odpovedať
Nejaké nápady?
Odpovedať
Profilova fotka
@isimuth 0-32, potom 4-8 cca 4 cm a na to dlazba, pozri si navody vyrobcov, napr. https://www.youtube.com/watch?v=NfQhY...
Odpovedať
@ninaclaudius ja viem ako idú vrstvy. Len som jednu preskočil a teraz potrebujem poradiť čo dať na tú 8-22, aby to neplavalo. Ide mi o ďalších 10cm, na ktoré ide už 4-8 a na to dlažba. 0 neodporúčajú dávať pod dlažbu, vraj ju vyplavuje a časom dlažba sadne.
Odpovedať
Spýtam sa inak. Keďže potrebujem dať ešte 10cm vrstvu kameniva na 10-15cm vrstvu 8-22 a nechcem dávať to isté aby to neplavalo, môžem na to dať znovu makadam 22-64 a zaklinovat to znovu 8-22? Na to by už išlo len 4-8 a dlažba.
Odpovedať
@isimuth teraz kludne daj makadan alebo drvenz kamen frakciu 8-16 a potom 4-8 do ktorej uložiš zamkovu .
Odpovedať
A stačí jednotlivé vrstvy uzabovat doskou cca 100 kg keď tam bude stáť auto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?