Spevnenie škár na zámkovej dlažbe

Zdravim. Mam taky problem, ak vapkou chcem umyt dlazbu, vymijem aj skaru. Mate dajake napady na spevnenie skar? Dlazbu pred mesiacov som vkladal, a skaroval. Skaroval som cca takym piseskom, (zrnost) ako pouzivaju aj v filtre ku bazenom. Mal by som mixovat piesok s cementom?
Odpovedať
Profilova fotka
Cement nie treba na to ten ostry jemny strk a aj povybrovat a nakoniec sa aj tak cast strati. Pouzi iny nadstavec na vapku alebo z vacsej dialky.
Odpovedať
@wolodymyr a to sa nikdy nestvrdne? Oplati sa zato pouzit impregnáciu? Cital som o tom tu, ale ludia pisali ze je to zbytocne, nedrzi len par mesiacov..
Odpovedať
Profilova fotka
Hej to sa stalo aj nám ale tak vapkovalo sa z tesnej blízkosti. Už si na to dávame pozor a radšej je dodržiavať takú tú väčšiu vzdialensoť
Odpovedať
https://nanoobchod.sk/detail/nanoston... Chcem pouzit tento typ impregnacie zato, aby pri cisteni vapkou nevymil som skaru, no aj aby nebola az taka spinava zamkova, aby sa lahsie cistilo.
Odpovedať
@jdani Impregnácia ti nepomôže na to, aby si nevymyl škárovačku. Impregnácia je na dlažbu, nie na škáru. Ale z vlastnej skúsenosti ti viem povedať, že je to totálne zbytočné. Tá impregnácia účinkuje na betónovej dlažbe možno 2-3 mesiace. Potom sa účinok vytratí a dlažba je ako predtým - zase nasiakavá. Musel by si to impregnovať 2x do roka. Škoda peňazí. Dával som presne tú istú impregnáciu, minul som na to asi 100 € (4 balenia na 70 m2). Ten betón pije tú impregnáciu ako ťava. A nerozumiem, načo wapkuješ dlažbu, keď si ju pred mesiacom ukladal? Ale chápem - máš to nové, ešte si z nej nadšený. Po roku - dvoch ti škáry aj tak zájdu prachom, zeminou a začne ti z nich rásť burina. Potom budeš rád, že ti wapka vystrieka aj tú burinu a prach spomedzi zámkovej dlažby. Ten štrk stačí, že bude cca 1 cm pod povrchom, zámkovku to aj tak udrží na mieste. A wapkovať stačí 1x do roka, na jar. Po 5 rokoch to ani ty nebudeš robiť častejšie.
Odpovedať
@jdani Vyskarovane by malo byt jemnym kremicitym pieskom frakcie 0-2 a to zvibrovane.V takomto pripade sa zrno piesku ako keby zakusne medzi dlazbu.Ak je to sptavne urobene,tak by to nemalo ist tak lahko von,iba ak z blizka.
Odpovedať
netreba striekat z tesnej vzdialenosti treba vyskusat z dalej, tak by sa to nemali az tak moc vymyvat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?