@snazilkake este som nenasiel poriadne solarne svietidlo. Problem v nasich zemepisnych sirkach je dlha a mraziba zima a baterie ktore sa bezne pouzivaju v zime zamrznu a rapidne sa znizi funkcmost takeho svietidla. Solaarne svietidla na zimu treba odlozit do vykurovanej miestnosti a udrzovat ich.
diik za radu..vidiim, ze sa vyznas...citam manzelovi tvoju odpoved..porad, co si myslis o solarnych svietlidlach vybavenych kondenzatorom nie bateriou.....aj tie treba zo zeme na zimu vyberat ???...napr. znacka semmerlock...ich predajca nas o tom neupozornil....
@snazilkake dnes som snim bol a hovoril som o tych svietidlach ale jeho nazor uz vies kedze si snim uz volala. Predpokladam ze ti potvrdil to co som pisal ze solarne svietidla niesu na dlhodobe pouzitie.
@ramoon Náhodou som na túto debatu narazil až dnes. Vôbec nemôžem súhlasiť s výrokom, že zima znižuje životnosť solárnych svietidiel. Mám na záhrade tie najlacnejšie solárne svietidlá, aké som kedy v obchode videl Za cenu 0,79€ kupované v Merkury Markete s tým, že vydržia jedno leto a vyhodím ich. Kúpil som ich 12, mám ich v plotových tyčkách leto-zima a stále fungujú. Majú za sebou dve zimy (v horách - Stredné Slovensko), teraz bude tretia ziam a všetky fungujú tak, ako v prvý deň. Úplne nad moje očakávanie za tú cenu. :-)
@jamk1 ale ako dlho ti svietia v zime? 2-3 hod, ja kupujem tie väčšie, v lete vydržia svietiť i 2 noci ak je jeden deň veľmi zamračené, na zimu vyberiem dávam nabíjať , tie malé kde je batéria naletovaná vydržia 2-3 roky a to dávam dovnútra, v zime je vidnejšie ak je sneh