Salovanie schodov - hrubka podesty

Profilova fotka
Ahojte, majster mi povedal ze zeleza na podestu schodov su moc nizko od prahu dveri. To je sice pravda pretoze je to cca 19cm. Vravi mi odpalit zeleza a navrtat nove vyssie. Avsak bojim sa tam vrtat aby som nieco neporusil, nakolko kaze cca 4cm od vrchu deky (cca 10cm od prahu dveri). Prosim skusenych ako by tento problem riesili? Ohnut roxory dohora a zasalovat dosikma podestu? Alebo naozaj ich odpalit a opatrne navrtat nove? Ak by som to zasaloval rovno, podesta by mala cca 21-22cm. Dakujem pekne za rady.
Odpovedať
Ked zvrchu odpocitas 2cm na dlazbu tak ich mas 18cm dole,pokial chces 20-21 hrubu podestu tak mas zelezo 2-3cm v betone.Ja by som ich asi len poohybal
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka ohnut..ak by si aj chcel pre "istotu" navrtat nove tie stare by som tam nechal..ohol by som ich...
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak @richard71 Ahojte, takze urobit podestu do sikma? T.z pri dverach cca 21cm a na konci podesty napr 12cm. Medzi podestu a deku treba dat 5cm styrodur? Nahodou nema niekto podobny problem, alebo podestu cca 20+ cm hrubu? aby som vedel ako by to vypadalo?
Odpovedať
"nebude vyzerat dobre" tomu nechapem.Bude to v betone nic neuvidis.Zober dutu tyc a poohybaj pri mure aby isli cca vo vysle ako chces
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak napadlo na to ze spravit taky "kastlik" pri deke...ale je to 16mm roxor :O ten len tak ohnut nepojde. Pokusim sa to dnes ohnut ale nedavam si velku nadej :)
Odpovedať
Sak ak sa nechces trapit,tieto tam nechaj mali by byt schovane v betone a navrtaj dalsie vyssie.minimalny extra naklad
Odpovedať
16 mm roxor nepojde ohnut? Staci dlhsia trubka a rychlo ohnute :-D
Odpovedať
@petko_sonka Urob tak ako ti povedal majster. Ohýbanie je zbytočná vec. Neodpaľuj, ale odpíľ. Vyvŕtaj dieru takú ako roxor. Roxor trochu zabrús, aby pri vkladaní si to nemusel nabíjať. To môže byť uložené aj suvne a dolu pri zemi na pevno.
Odpovedať
Ak by si vyuzil a zabetonoval tie terajsie roxory napr.10cm, na to das vacsiu nerezovu vanicku 5cm s odtokom a tu obbetonujes len okolo 8cm a neskor osadis mrezu 5cm a samozrejme okolo dlazbu 2cm, tak budes mat uplnu ameriku - mriezku na obuchavanie spinavych topanok aj s odtokom :-D priamo pred vchodovymi dverami - zena vzdy oceni 8-) ... a nebudes musiet vymyslat ine nestabilne riesenia (osobne si myslim, ze zaliate roxory su pevnejsie ako nejake dovrta a nasunute, lebo tie istia iba vertikalny posuv a tieto ti istia aj horizontalny posuv - nebude sa ti odtrhat schodisko od domu ;-) )
Odpovedať
Profilova fotka
@koumakds No ked sa to navŕta zošikma to by som sa hádal..
Odpovedať
@philos no ale neni to zbytocne, ked je moznost si dopriat taky luxus aky som napisal? ;-) :-D
Odpovedať
@petko_sonka Ja by som ohýbal... V 15 cm zatplení sa ten ohyb roxorov stratí. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petko_sonka odrezat flexou, navrtat nove diery a vlozit do nich vase predimenzovane roxory, ak sa bojite ich tam nabit kvoli slabsiemu betonu, tak ich dajte na chemicke kotvy. Nezabudnite spravne vyriesit napojenie na obvodovu stenu, ak tam neplanujete vlozit xps (co by bolo vhodne kvoli preruseniu tepelneho mosta), tak tam nezabudnite dat hydroizolaciu. To iste plati aj pre tu patku toho chystaneho stlpa, tu je debata k tomu: http://www.modrastrecha.sk/forum/tera... Co je ta rura, co vam tam ide z pivnice?
Odpovedať
@dedo758 A nestratí potom v tom 15 cm zateplení výstuž svoj význam?
Odpovedať
@stowasser Myslím, že sa nič nestane pokiaľ by ten betón pri nabíjaní aj odskočil. Za uváženie ešte stojí výstuž položiť na vrch základu, alebo zapustiť niečo nižšie do žliabku.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser rozumiem...kedze ani pod oporny mur napravo nesla ipa, moze to byt problem do buducna s opadavanim omiekty...ci ak nan nalepim 2cm styrodur bude to ok? Totiz ta podesta bude spojena s murom napravo (zaliate to bude spolu). Dakujem za cenne rady, do slaka tolko chyb sa na stavbe spravi ked clovek nema vedomosti a bojuje s tym viacmenej sam :)
Odpovedať
@viktor811 V podeste nepočítam zateplenie, max 5 cm na ten tepelný most, ako @stowasser píše, takže v tej "hrúbke zateplenia" by bol betónovo-roxorový odskok na hrúbku podesty napr. 10-12 cm a na dĺžku aká bude hrúbka izolácie a zateplenie len okolo schodov, prípadne pod schodami...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?