Vzdialenosť obrubníka od domu - čo odporúčate?

Dobry den, Na aku vzdialenost mam dat obrubnik od domu ? Malo by to byt na vzdialenost presahu strechy ? Alebo to len zavisi od toho, co ocakavam ako ucel. Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhro:

Dobry den, Na aku vzdialenost mam dat obrubnik od…
@uhro pripadne ci to hovori nejaka norma
Odpovedať

@uhro ako si zvolite Vy,my sme dali 122 cm lebo sme mali vyhliadnutu dlazbu ktora na rozmer 120 msa uklada bez dorezov, 2 cm boli urcene na medzeru medzi zamkovou dlazbou Takze by son rozmyslala co od toho ocakavate Ak chodnik kde vedia ist 2-ja ludia sucasne min 120 cm, ak pre jedneho min 60 cm, ...
Odpovedať

@uhro ak to má byť chodník, tak podľa toho, akú dlažbu plánujete dať. Ako bolo spomenuté, táto vzdialenosť vám ovplyvní množstvo odpadu a dorezu. Ak tam neplánujete chodiť, a má tam byt len okrasný kameň, tak je to vec vkusu.
Odpovedať
Profilova fotka
Dal som len nutne a to 40cm aby som nemusel dlazbu rezat a dnes by som dal 60cm nech viem po tom ako tak prejst. Mam to v predzahradke a chodievam tade a je to uzke
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Dal som len nutne a to 40cm aby som nemusel dlazb…
ja mam 80cm /daval som koli kombi dlazbe, aby vysla bez dorezu/ a je to akurat, ked chodis okolo domu a nechces sa strajchnut o fasadu. 120 som daval od vchodovych dveri ku garazi, tam je predpoklad obojsmernej premavky :)
Odpovedať
min 60 cm, lebo to je pohodlny rozmer potrebny pre chodník.... idelne je rozmer vazby chodníkovej dlážby.. mi mame napr 70 cm
Odpovedať
Profilova fotka
Norma na to nie je, takze riadit sa nemusis nicim v podstate. Treba spravit tak, aby dobre bolo 😀 Ak nepotrebujes kvoli niecomu zbytocne vela davat, tak okolo toho pol metra by to malo byt OK.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?