Obnova dvoch schodísk na chate

Ahojte. Idem sa len opýtať na Vaše názory ako čo najlacnejšie zrenovovať dve betónové schodiská aby to aj pekne vyzeralo. Nepotrebujem nejaký drahý obklad 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Pripojím sa ak môžem. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hamredom:

Ahojte. Idem sa len opýtať na Vaše názory ako čo …
@hamredom no asi ťa nepoteším.. Ten beton je taký zvetraný, že naťahovať na to nejaký marmolit nemá zmysel. Dali by sa zachrnániť betonovou vymývanou dlažbou, t.j schodnice obnoviť dlažbou a boky riadne vykefovať, impregnovať penetračným náterom a zatiahnuť váponcementovou omietkou.. Stále je to lacnejšie riešenie ako vybúranie a postavenie nových. Možno niekoho napadne lepšie riešenie, ale ja to vidím dosť čierno.
Odpovedať
V prvom rade bude potrebné ten betón zbaviť všetkého, čo sa mrví, opadáva, vyčistiť ho. Ideál by bolo pieskovanie. Od kvality prípravy bude záležať trvácnosť opravy. Potom je na trhu mnoho sanačných, replofilačných mált, betónov. Dokonca aj bez potrebného spojovacieho mostíka. Toto je údel betónu. Urobiť niečo z neho je "ľahké" a relatívne lacné, avšak jeho oprava, odstránenie je už problémové a nákladné. Drevené terasové dosky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@hamredom no asi ťa nepoteším.. Ten beton je taký…
@zicher jasné som si vedomý v akom stave sú, ale je to len na víkendovej chate takže ja to vidím na odstránenie voľných častí, impregnáciu, lepidlo....skôr som premýšľal ako ich po oprave "skrášliť"...nápad @frantisekca s terasovými doskami možno na výzor fajn, ale cena dosiek na toľko schodov bude asi dosť prepal 🥴
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?